Παραμανίδης: “Ήταν κάτι διαφορετικό ο Γκάλης”

Συμπαίκτης του Γκάλη ήταν και ο Βασίλης Παραμανίδης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στο PRESSARIS εκμυστηρεύτηκε το πόσο διαφορετικά αισθάνθηκε ο ίδιος και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στον Άρη με τον ερχομό του Γκάλη στην ομάδα εκείνη την εποχή.

Ο Παραμανίδης υπογράμμισε πως “από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ήταν κάτι το διαφορετικό απ’ αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από καλούς γκαρντ. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μας τους ψηλούς το να παίζουμε μαζί του. Μας άρεσε ο τρόπος που πάσαρε, τραβώντας αρκετούς παίκτες πάνω του” και συνέχισε: “Είχαν γίνει πολλά σχόλια για το ύψος του. Όταν ταξιδέψαμε στο Ισραήλ να παίξουμε κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε έρθει μαζί μας και ο Γκάλης παρότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θυμάμαι πως αστειευόμασταν με τον συγχωρεμένο, Γιώργο Τσιλιγκαρίδη, τον άνθρωπο που τον έφερε στην Ελλάδα και του λέγαμε πως έφερε άλλον στην ομάδα γιατί αυτός ήταν πιο κοντός απ’ ότι έγραφαν οι εφημερίδες. Ο Γκάλης απαντούσε ‘βάλτε με να παίξω και θα δείτε'”.

Η παλιά δόξα των κίτρινων ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι ο Άρης δεν πήρε το μάξιμουμ απ’ αυτό τον καταπληκτικό παίκτη. “Η παρουσία του ήταν μια ευχάριστη νότα για το ελληνικό μπάσκετ. Αν επέλεγε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ δεν θα δημιουργούταν ανταγωνισμός και άμιλλα στην Ελλάδα”, είπε και συμπλήρωσε: “Πιστεύω πάντως πως ο Άρης θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα τον Άρη και να κατακτήσει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε. Θεωρώ ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση του ατόμου Γκάλη, του παίκτη Γκάλη”.

Ο Παραμανίδης γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε το ντεμπούτο του μεγάλου Νίκου Γκάλη. “Ήταν άστοχος σ’ εκείνο το παιχνίδι. Παρόλα αυτά είχε πατήματα κι έκανε κάποιες κινήσεις, με τις οποίες άφηνε πίσω τους αντιπάλους σαν σταματημένους. Είχε γρήγορα πόδια και ήταν δυνατός. Ο καλός παίκτης δεν χρειάζεται να πετύχει πολλούς πόντους για να αποδείξει ότι είναι καλός. Οι συμπαίκτες αλλά και οι αντίπαλοι καταλαβαίνουν πότε ένας παίκτης είναι καλός. Καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για μεγάλο παίκτη. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ο Γκάλης διέψευσε πολλούς μέσα στο γήπεδο. Θυμάμαι πως συμπαίκτες μου στην Εθνική ανδρών, οι οποίοι αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό υποστήριζαν πως η ομάδα τους ήταν τυχερή που δεν τον απέκτησε γιατί ο Άρης του έδωσε αρκετά λεφτά για την εποχή. Στην πορεία όμως μετάνιωσαν”.

To Top