Παρουσιάστηκε το… Κύπελλο ΝΒΑ: Οι όμιλοι και το σύστημα διεξαγωγής

Ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών εγχώριων Κυπέλλων, το ΝΒΑ καθιερώνει από τη νέα σεζόν για πρώτη φορά ένα ξεχωριστό τουρνουά που θα γίνει μέσα στη σεζόν, παράλληλα με την κανονική περίοδο και θα ονομάζεται NBA Cup.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 6 ομίλους των 5 ομάδων (3 όμιλοι στην Ανατολή και 3 όμιλοι στην Δύση) με τα γκρουπ δυναμικότητας να ορίζονται από την περσινή κατάταξη. Έτσι στην Ανατολή στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μπήκαν οι τρεις ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια πέρυσι Μπακς, Σέλτικς και Σίξερς, στο δεύτερο γκρουπ οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 4-6 (Καβαλίερς, Νικς, Νετς) και ούτω καθεξής.
Οι όμιλοι που προέκυψαν ήταν οι εξής:
1ος Όμιλος: Σίξερς, Καβαλίερς, Χοκς, Πέισερς Πίστονς
2ος Όμιλος: Μπακς, Νικς, Χιτ, Γουίζαρντς, Χόρνετς
3ος Όμιλος: Σέλτικς, Νετς, Ράπτορς, Μπουλς, Μάτζικ
4ος Όμιλος: Γκρίζλις, Σανς, Λέικερς, Τζαζ, Μπλέιζερς
5ος Όμιλος: Νάγκετς, Κλίπερς, Πέλικανς, Μάβερικς, Ρόκετς
6ος Όμιλος: Κινγκς, Γουόριορς, Γουλβς, Θάντερ, Σπερς

Το σύστημα διεξαγωγής
Κάθε ομάδα θα δώσει τέσσερις αγώνες στην φάση των ομίλων – έναν κόντρα σε κάθε αντίπαλο δηλαδή: Δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας. Οι αγώνες είναι μέρος της κανονικής περιόδου και θα διεξαχθούν μέσα στον Νοέμβριο, Τρίτες και Παρασκευές. Ο νικητής κάθε ομίλου (3 από Ανατολή και 3 από Δύση) θα προκριθεί στα προημιτελικά. Δύο ακόμα ομάδες θα πλαισιώσουν την οκτάδα, μία από Ανατολή και μία από Δύση, με βάση το ποια είχε το καλύτερο ποσοστό νικών-ηττών στην φάση των γκρουπ, όχι η θέση τους.

Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Δεκεμβρίου, με τους αγώνες να γίνονται στις έδρες των ομάδων με το καλύτερο ρεκόρ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει το Final 4, το διήμερο 7-9 Δεκεμβρίου στο Λας Βέγκας. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Οι παίκτες της ομάδας που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα λάβουν από 500.000 δολάρια. Οι παίκτες της ομάδας που θα φτάσει μέχρι τον τελικό θα πάρουν από 200.000 δολάρια. Οι παίκτες των ομάδων που θα φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά θα πάρουν από 100.000 δολάρια και οι παίκτες των ομάδων που θα φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά από 50.000 δολάρια.

To Top