ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παρταλίδης: “Τεράστιο μέγεθος ο Άρης, έρχονται ανακοινώσεις για τον χορηγό της φανέλας”!

O υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΚΑΕ, Άκης Παρταλίδης μίλησε με αφορμή την έρευνα που δείχνει πόσο δημοφιλής είναι ο μπασκετικός Αυτοκράτορας, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την έρευνα που αναφέρει ότι ο μπασκετικός Άρης είναι πολύ ψηλά σε δημοτικότητα:

Η συγκεκριμένη εικόνα αντικατοπτρίζει την εικόνα, την πραγματικότητα  όπως όλοι την έχουμε στο μυαλό μας. Εμάς, τη διοίκηση του Άρη, δεν μας έκανε κάποια εντύπωση η συγκεκριμένη έρευνα και τα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε από τον κόσμο που κινούμαστε, που συζητάμε, τις εταιρίες που ερχόμαστε σε επαφή. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι το πως ο Άρης δεν έχει εξαργυρώσει αυτή την εικόνα, σε όλα τα επίπεδα. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα προτίμησης, σαν δεύτερη επιλογή, δείχνει τη δυναμική του ίδιου του Άρη. Ο Σύλλογος πρέπει να το εξαργυρώσει. Ο Άρης, όντας απών τα τελευταία χρόνια από τίτλους, και έχοντας τον Παναθηναϊκό με 6 Ευρωπαϊκά στην φαρέτρα του, έφτασε να είναι δεύτερος πίσω από τον Παναθηναϊκό με πάρα πολύ μικρή διαφορά.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η έρευνα γίνεται σε νέα παιδιά γιατί διεξάγεται μέσω ίντερνετ. Το πιο σπουδαίο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι νέοι άνθρωποι θαυμάζουν ακόμα τον μπασκετικό Άρη. Θα ήθελα να σας πω όμως ότι αυτή είναι η μία ανάγνωση και θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι.Υπάρχει όμως και η σκληρή πραγματικότητα, η οποία λέει ότι ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν όμιλο 11 ομάδων και τελικά δεν απολαμβάνει αυτά που θα έπρεπε σε αυτό τον συνεταιρισμό.

-Για τον προβληματισμό που προκύπτει μέσα από την έρευνα αυτή:

Ο προβληματισμός που προκύπτει και δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να φέρει αντίρρηση σε αυτό, είναι ότι δεν γίνεται ένα από τα δυνατότερα brand name να έχει αυτή την αντιμετώπιση στο θέμα των τηλεοπτικών. H δεύτερη ομάδα προτίμησης πανελλαδικά είναι ο Άρης και είναι τρίτος σε οπαδούς σε όλη την Ελλάδα. Το γεγονός ότι ο Άρης έχει αποφασίσει να συνεταιριστεί με άλλες 10 ομάδες, τον έχει φτάσει στο σημείο να παίρνει ούτε καν το 50% από αυτό που έπαιρνε.

Αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι νούμερο 1 σε τηλεθέαση, σε όλο το Πρωτάθλημα. Ο φετινός Άρης θα δούμε τι θα κάνει και παλεύουμε πάνω σε αυτό, το αθλητικό και το προπονητικό κομμάτι. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε την κατάσταση στην οποία ήμασταν πέρυσι. Δεν μιλάω μόνο για το αθλητικό κομμάτι, μιλάω και για το διοικητικό κομμάτι. Ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε μια τέτοια έρευνα και πρέπει να αποδώσει στον Άρη αυτά που του οφείλει.

-Για το αν έρχονται χορηγίες στην ΚΑΕ Άρης:

Στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε μια σειρά ανακοινώσεων. Χορηγίες από μικρές μέχρι και μεγάλες έχουμε κλείσει. Είμαστε σε συζητήσεις και παλεύουμε μέχρι το επόμενο σύντομο διάστημα να καταφέρουμε και την πιο μεγάλη χορηγία μας. Συζητάμε και είμαστε κοντά. Είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη ότι υπάρχει μια Διοίκηση και ένας άνθρωπος, ο οποίος πληρώνει.

Το σημαντικότερο για τον κόσμο είναι να φανεί ότι υπάρχουν και άλλοι δυνατοί παίκτες, οι οποίοι στέκονται δίπλα μας. Με αυτό τον τρόπο θα ανακτηθεί και η αξιοπιστία απέναντι στον οπαδό. Το πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε αξιόπιστοι απέναντι στους οπαδούς του Άρη, γιατί αυτοί είναι η προίκα μας. Οι τίτλοι δεν είναι για τους παίκτες. Οι τίτλοι είναι για εμάς τους οπαδούς.

Ο,τι γίνεται έχει μόνο γνώμονα το καλό του Άρη. Έχουμε μιλήσει με όλη την αγορά. Από τον Μάιο και μετά έχουν γίνει πολλές συναντήσεις. Βγήκαμε πολύ αργά στην αγορά και πολλές εταιρίες που ήθελαν να δουλέψουν μαζί μας είχαν κλείσει τα μπάτζετ τους. Ευελπιστούμε να θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας την επόμενη χρονιά. Γίνεται μια προσπάθεια από μέρους μας να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι χωρίς να διαπραγματευτούμε την αξία του Άρη. Δεν ζητάμε πράγματα εξωπραγματικά. Αυτά που ζητήσαμε δεν είναι ούτε στο 50% από αυτά που πήρε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

-Για το αν θα δούμε χορηγό φανέλας σύντομα:

Αν όλα πάνε καλά, θα δούμε πολύ σύντομα χορηγό φανέλας μέσα στο μήνα που κυλάει. Είναι υποχρέωση μας να καταλήξουμε σε κάποιες συμφωνίες. Σκοπός μας είναι να δείξουμε στον κόσμο, ότι δεν είναι μόνο αυτά που λέμε εμείς μέσα στα γραφεία, αλλά μας πιστεύουν και κάποιοι άνθρωποι από έξω και έρχονται και μας στηρίζουν. Είναι όπλα για εμάς που θα τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν ξέρω αν τον Άρη συνεχίζει να τον συμφέρει αυτή η σύμπραξη με τον ΕΣΑΚΕ. Στο κομμάτι των τηλεοπτικών και όλα όσα συμπεριλαμβάνουν αυτά. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι τα οφέλη του Άρη σαν ομάδα.

-Για το αν ο Άρης μπορεί να βρει τρόπο να απεμπλακεί από τον ΕΣΑΚΕ και να κινηθεί μόνος στα τηλεοπτικά:

Ο Άρης έχει σαν πλάνο να κάνει αυτό που τον συμφέρει από εδώ και πέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι απών. Αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια, που αφήναμε να αλωνίζουν και εμείς απλώς να κοιτάμε τις εξελίξεις δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ξανά. Αν θέλετε μπορείτε να ρωτήσετε και κάτω στην Αθήνα τι γίνεται πλέον στις συνελεύσεις του ΕΣΑΚΕ. Δεν περνάνε πια έτσι τα πράγματα.

Θα σας πω κάτι που ήταν και πρόταση του κ. Γουλιέλμου πριν γίνει η αναδιανομή των φετινών κονδυλίων για το τηλεοπτικό, να γίνει μια πρώτη προσέγγιση από μια ανεξάρτητη εταιρία για το πως πρέπει να γίνεται η αναδιανομή και ποιες ομάδες πρέπει να πάρουν τι. Αυτό φυσικά δεν προχώρησε γιατί δεν συμφέρει κανέναν. Ο Άρης χτυπάει νούμερα, όταν η κρατική τηλεόραση έχει 1,5% με 2%. Οι αντίπαλοι του Άρη αντίθετα χτυπάνε νούμερα κάτω από τον μέσο όρο τηλεθέασης του καναλιού.

Θέλω να πώ κάτι τελευταίο για τους οπαδούς. Καταλαβαίνω την πίκρα τους με κάποια αποτελέσματα που έρχονται στην ομάδα. Η ομάδα θέλει χρόνο. Από την άλλη όμως, πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι Άρης είμαστε καθημερινά και αυτό δνε αλλάζει με ένα αποτέλεσμα. Κάποιοι άνθρωποι εργάζονται, στα γραφεία ή στο μάρκετινγκ, στο Γραφείο Τύπου κλπ.

Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται για να βελτιώσουν τα πράγματα. Ο Άρης έχει συνοχή και δομή. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και ο οπαδοί. Εμείς στεναχωριόμαστε όσο αυτοί. Πρέπει απλώς, να αναγνωρίσουν τη νέα εποχή που πάμε να στήσουμε. Ανδεν έχουμε την θετική τους αύρα, τότε όλα θα είναι μισά.

To Top