Παρών ο Άρης στη νέα σημαντική συνεδρίαση για τα θέματα αδειοδότησης και μεταγραφών

Στην ολομέλεια της Σούπερ λίγκας θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη σημαντική συνεδρίαση σήμερα για το θέμα της αδειοδότησης και των μεταγραφών. Από την περασμένη βδομάδα, υπάρχει η εισήγηση της πενταμελούς επιτροπής της Σούπερ λίγκας (όπου συμμετέχει και ο Άρης) για τις αδειοδοτήσεις και τις μεταγραφές, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να μειωθούν τα προβλήματα και οι περιπέτειες που έχουν βυθίσει τους κίτρινους στην κρίση.

Η πενταμελής επιτροπής (Άρης, Ξάνθη, ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ) έχει εισηγηθεί στην ολομέλεια της λίγκας για να ισχύσουν τρία πράγματα από το καλοκαίρι:

1. Τρεις (3) ξένοι άνω των 24 χρόνων, απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων κάτω των 24 χρόνων για τις ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση.

2. Οι ομάδες που θα υπαχθούν στο άρθρο 99 να πάρουν αδειοδότηση (μια προσθήκη τεράστιας σημασίας που αφορά άμεσα και «καίει» τον Άρη…). Είναι χαρακτηριστικό ότι η γνωμάτευση του νομικού της λίγκας Γιάννη Οικονομάκη ήταν θετική στο να δίνεται αδειοδότηση σε όσες ομάδες είναι στο άρθρο 99.

3. Οι ομάδες που έχουν «εμπάργκο» να μπορούν να αλλάξουν τουλάχιστον τον έναν ξένο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της λίγκας Γιάννης Μώραλης θα μεταφέρει εκτός απροόπτου προς έγκριση τις προτάσεις αυτές σήμερα στην ολομέλεια και εφόσον περάσουν θα μεταβιβαστούν ως πρόταση της λίγκας στην ΕΠΟ που θα πάρει και την τελική απόφαση.

Υπενθυμίζουμε πρόσφατο δημοσίευμα, όπου περιγράφεται το «ζουμί» της υπόθεσης, το οποίο αφορά άμεσα τον Άρη:

Εφόσον τελικά εγκριθεί η απόφαση να “παίρνει μια ομάδα αδειοδότηση με το άρθρο 99” από το καλοκαίρι του 2014 και για το πρωτάθλημα 2014-15, δημιουργείται ένα τεράστιας σημασίας δεδομένο. Νομικά, αλλά και πρακτικά, θα μπορεί να μια τέτοια απόφαση να αποτελέσει ένα σημαντικό ατού για τον Άρη, ώστε να ζητήσει από τον Ιανουάριο του 2014 να εφαρμοστεί η άρση του εμπάργκο, με την αυτονόητη επισήμανση ότι θα πρέπει να έχει πετύχει την υπαγωγή του στο άρθρο 99! 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κώστα Ευθυμιάδη σχετικά με το θέμα: «Κάνουμε ενέργειες, ο πρόεδρος προσπαθεί να είναι στα κέντρα αποφάσεων. Μπήκε στην επιτροπή που γνωμοδοτεί, το ζήτημα θα έρθει στο Δ.Σ. της Superleague, και τότε θα αποφασιστεί οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με μια πιθανά άρση του εμπάργκο».

Ο Άρης θα εκπροσωπηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ηλιάδη. Το θέμα είναι σημαντικό, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.

To Top