Πασιαλής στο PRESSARIS: «Δεν θέλουμε κανέναν Αρειανό απέναντι στον σύλλογο! Μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε»

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας της Κ20 σημειώνοντας μία πολύ καλή πορεία και κατακτώντας μέχρι και το πρωτάθλημα! Φέτος, μέσα στην δύσκολη αυτή χρονιά που αντιμετώπισε ο Άρης κλήθηκε να αναλάβει για ένα διάστημα την πρώτη ομάδα, όταν το καράβι είχε μεγάλες φουρτούνες.

Του Στάθη Κυριακίδη

Το PRESSARIS βρέθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης, συνάντησε τον Νίκο Πασιαλή, ο οποίος μίλησε γιατί άλλο; Για την ομάδα της καρδιάς του, τον Άρη!

 Το 2011 σκαρφαλώσατε στην κορυφή της Ελλάδος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ομάδα της Κ20. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό, είναι θέμα δουλειάς. Τα παιδιά δούλεψαν, υπήρχε ταλέντο εκείνο το διάστημα στην ομάδα. Ψάξαμε και βρήκαμε παίκτες, οι οποίοι πιστεύαμε πως μπορούν να παίξουν στην ομάδα. Με πολύ σκληρή δουλειά έφτασαν να παίζουν εκεί και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλαμε παίκτες δυνατούς, παίκτες νικητές, υπήρχαν τέτοια παιδιά και επόμενο ήταν να έρθει και το πρωτάθλημα.

Βλέπετε στα μάτια των νεαρών παικτών που προπονείτε ανερχόμενα ταλέντα;

Υπάρχουν και φέτος αρκετά ταλέντα στην ομάδα της Κ20. Δεν βιαζόμαστε όμως, υπάρχουν ήδη αρκετοί μικροί παίκτες στην πρώτη ομάδα. Είναι θέμα δουλειάς και υπομονής. Θέλουμε να δουλέψουμε με τα παιδιά, ώστε όταν έρθει εκείνη η ώρα να είναι έτοιμοι. Έχει παιδιά στα οποία μπορεί να στηριχτεί, να σταματήσουν τα μεγάλα έξοδα και να μπορέσει η Άρης να γίνει μία καλή ομάδα.

Πως αισθάνεστε όταν βλέπετε παίκτες που γαλουχήθηκαν μαζί σας ποδοσφαιρικά να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα;

Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ικανοποίηση. Θέλω να παίζουν πολλοί παίκτες στην πρώτη ομάδα από τα τμήματα υποδομής, όπως γίνεται αυτή την στιγμή. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορέσαμε να το κατορθώσουμε, υπήρχαν άλλοι λόγοι που δεν προωθούσαν τα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Αλλά νομίζω τώρα ήρθε ο καιρός, αν και αναγκαστικά, να παίξουν τα παιδιά εκεί.

Πιστεύετε πως οι ομάδες πρέπει να δίνουν γερές βάσεις στις ακαδημίες τους;

Οπωσδήποτε, σε ομάδες σαν τον Άρη, όπου δεν υπάρχει μεγάλος επενδυτής και χρήματα για να φέρουμε έτοιμους παίκτες, πρέπει να στραφούν στα τμήματα υποδομής. Να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος εκεί, γιατί τώρα δεν συμβαίνει αυτό με οργάνωση, ώστε να μπορέσουν να βγάζουν παίκτες.

Πως ζήσατε τις δύσκολες στιγμές του Άρη όταν βρεθήκατε στον πάγκο με χρέη προπονητή;

Ακριβώς, ήταν δύσκολες στιγμές. Η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη, δουλέψαμε κάτω από πολύ μεγάλη πίεση με προβλήματα οικονομικά, διοικητικά, αλλά και ψυχολογικά. Νομίζω πως έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου και είχα αγωνία μέχρι το τελευταίο παιχνίδι για να σωθεί η ομάδα. Ήθελα να σωθεί, καθώς αν δεν τα κατάφερνε, ένα μερίδιο ευθύνης θα έπεφτε και πάνω μου αφού δούλεψα με την πρώτη ομάδα περίπου δύο μήνες. Τέλος καλό, όλα καλά! Ήταν μια δύσκολη χρονιά, μία χρονιά άσχημη που ελπίζω να μην ξαναβρεθεί μπροστά μας στα επόμενα χρόνια.

Τι αποκομίσατε εσείς από την θητεία στον πάγκο της πρώτης ομάδας;

Κλήθηκα εκείνη την στιγμή από την Κ20 να ανέβω στην πρώτη ομάδα, αφού δεν υπήρχε άλλος προπονητής. Ήταν μία εμπειρία, μία μεγάλη στεναχώρια. Υπήρξαν όμως και ευχάριστες στιγμές. Παίξαμε σε μερικά ματς πολύ καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, ήταν περισσότερες οι στεναχώριες παρά οι χαρές.

Είδαμε τον κόσμο του Άρη, παρά την κακή πορεία της ομάδας, να βρίσκεται στο γήπεδο και να την στηρίζει..

Την μεγαλύτερη συμβολή στην σωτηρία της ομάδας πιστεύω πως την έχει ο κόσμος. Ένα πρωτόγνωρο γεγονός, δεν το έχω ξαναδεί στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης και να έχει στο γήπεδο 20.000 κόσμο. Μεγάλη στήριξη από τους φίλους του συλλόγου, και κατά την γνώμη μου, ο κυριότερος λόγος που έμεινε η ομάδα στην πρώτη κατηγορία ήταν αυτή την στήριξη.

Πως βλέπετε την νέα χρονιά για την ομάδα του Άρη;

Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αυτό που θέλω και εύχομαι είναι να βρεθεί μία μόνιμη λύση για την ομάδα, να βρεθεί κάποιος επενδυτής. Διαφορετικά πιστεύω πως πρέπει να γίνει συστράτευση από όλους τους Αρειανούς. Να μην υπάρχουν αντεγκλήσεις και διχόνοιες μες την ομάδα, ενωμένοι όλοι μαζί για να μπορέσει να βγει από την δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται. Δεν θέλουμε κανέναν Αρειανό απέναντι στον σύλλογο. Πρέπει να είναι όλοι κοντά, όπως έδειξαν φέτος, ώστε να μπορέσει η ομάδα να βρει τον δρόμο της.

Τι σημαίνει ο Άρης για εσάς;

Ο Άρης για εμένα είναι όλη μου η ζωή. Βρίσκομαι στον σύλλογο από 17 χρονών, εκτός από μερικά χρόνια που αγωνίστηκα σε άλλες ομάδες. Είμαι στα τμήματα υποδομής αρκετά χρόνια και έχω παίξει μπάλα με την ομάδα του Άρη. Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου…

 

To Top