ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πασκουάλ: “Πολύ καλή ομάδα ο Άρης, δύσκολη για να ηττηθεί στην έδρα του”

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει κερδίσει 21 τίτλους με την Μπαρτσελόνα. Αύριο θα διεκδικήσει τον πρώτο του στην Ελλάδα. Υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, διότι ο Άρης είναι ομάδα που δύσκολα μπορεί να ηττηθεί ειδικά στην έδρα του.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε: “Είναι όμορφο να βλέπουμε ανυπομονησία για έναν τέτοιο τελικό. Είμαστε ικανοποιημένοι να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε τον πρώτο τίτλο. Έχουμε φτάσει με χαρά και ανυπομονησία και εμείς. Γνωρίζουμε ότι θα είναι και δύσκολο και πολύ όμορφο παιχνίδι. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στην έδρα του Άρη. Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Άρης είναι ομάδα δύσκολη για να ηττηθεί, ειδικά στην έδρα της και ξέρουμε ότι σε οποιοδήποτε τελικό μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”.

Για το πως προετοιμάζεται ο τεχνικός του Παναθηναϊκού να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του είπε: “Το παρελθόν είναι παρελθόν. Στον αθλητισμό κάθε μέρα έχεις την πιθανότητα να τα πας καλά, υπάρχουν καινούριες προκλήσεις. Θα δούμε πως θα πάει το παιχνίδι. Προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος με τον καλύτερο τρόπο και εγώ και οι παίκτες μου. Πάντα με αίσθημα μεγάλου σεβασμού για τον αντίπαλο κόουτς, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι μια νέα εμπειρία, μια νέα στιγμή”.

Για τα πολλά τρίποντα που κάνει ο Παναθηναϊκός σχολίασε: “Εξαρτάται και από τις στρατηγικές των αντιπάλων. Μου αρέσει οι ομάδες μου να ανοίγονται στον χώρο και να τιμωρούν την οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα, οπότε δεν είναι κάτι καινούριο να έχει και η φετινή ομάδα μου αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό να έχεις περισσότερους παίκτες να σουτάρουν τρίποντα… Αυτό που στο τέλος μετράει είναι να βάλεις έναν πόντο παραπάνω”.

To Top