ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Έχουμε δίψα για τον τελικό και το κύπελλο”

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την δίψα που έχει όλος ο Άρης για τον αυριανό τελικό και για την κατάκτηση του κυπέλλου. Περιμένει αυτή η δίψα να βγει στο παρκέ…

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Είναι για μας από μόνο του μια επιτυχία ότι είμαστε στον τελικό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούμε να παίξουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας και ξέρουμε τι ομάδα είναι. Έχει ρόστερ με περίσσιο ταλέντο ειδικά στην επίθεση και έναν έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης. Θα πω κάτι βρίσκοντας αφορμή από αυτό που είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για μας ο πρώτος της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει και την διαφορά δυναμικότητας αλλά και την δίψα που έχουμε για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι αύριο. Το τι θα γίνει θα φανεί στην εξέλιξη του παιχνιδιού και πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, να υπάρχει ηρεμία και όχι έκτροπα”.

Για το πως θα αποτραπούν τα επεισόδια γενικότερα είπε: “Θα ήταν ευχής έργο να μην υπάρχουν νεκρές ζώνες, να παρακολουθούν μαζί οι φίλαθλοι τους αγώνες, αλλά είναι ανέφικτο. Εγώ θα ευχηθώ να μη δώσω αφορμές… Είναι μεγάλη κουβέντα που έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα του μπάσκετ. Με ό,τι έχει να κάνει το μπάσκετ. Σίγουρα έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών, αλλά και με τα μέτρα και πως αυτά τηρούνται”.

Για το τι πρέπει να κάνει αύριο ο Άρης για να διεκδικήσει τον τίτλο σχολίασε: “Κάνει πολλά ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο και πρέπει να είμαστε εμείς συνεπείς. Να μη δσώσουμε δικαιώματα και τμωρηθούμε. Εκεί είναι η διαφορά στο υψηλό επίπεδο. Να μη δώσουμε δικαιώματα, με ολιγωρίες. Η βάση είναι η ίδια: Μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, να είσαι πολύ πιεστικός, να βάζεις το κορμί σου. Το θέμα της τακτικής έρχεται δεύτερο. Αν δεν έχεις τα βασικά δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα”.

To Top