ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πασσαλής: “Έργα και όχι λόγια μέσα στο γήπεδο! Να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα μετά τις ήττες”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής μίλησε για την επόμενη μέρα της ήττας των κιτρινόμαυρων και την διαχείριση της.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τα αρνητικά σχόλια που γίνονται για τον Άρη μετά την ήττα της ομάδας από την ΑΕΚ:

Στη ζωή καλό είναι να έχουμε μέτρο. Το μέτρο όσον αφορά τον Άρη είναι απαραίτητο, γιατί είναι μία ομάδα που ξεκίνησε πρόσφατα. Σίγουρα έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα ο προπονητής είναι καλός. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί ένα αποτέλεσμα αρνητικό ή θετικό να επηρεάσει όλη την πορεία της ομάδας.

Τα πρέπει το πλάνο που έχει μπει από την αρχή της χρονιάς να συνεχίσει να υπηρετείται από τον σύλλογο, για να γίνει τελικά ο απολογισμός στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Εκ των πραγμάτων το πρόγραμμα του Άρη ήταν δύσκολο με 3-4 παιχνίδια. Στη συνέχεια, θα πρέπει η ομάδα να στραφεί στο επόμενο παιχνίδι που έχει με τον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι κυπέλλου, γιατί το κύπελλο είναι μια σημαντική διάκριση για τις ομάδες. Όσον αφορά αυτό που λέγαμε πριν, για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, επειδή βρέθηκα στο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, το κλίμα το οποίο εισέπραξα από την κερκίδα δεν ήταν ένα κλίμα απαξίωσης.

Εκείνη τη μέρα υπήρχε αρκετός κόσμος στο Κλεάνθης Βικελίδης και εκείνο που κατάλαβα εγώ ήταν ένα “Γιατί;”. Έγινε ένα άσχημο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, υπάρχει όμως το παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μακάρι ο Άρης να πάρει τους βαθμούς για να βρεθεί στην θέση που ονειρεύεται στο Πρωτάθλημα. Την απάντηση στο “Γιατί;” του κόσμου πρέπει να το δώσουν οι ποδοσφαιριστές. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει, αυτοί είναι αρμόδιοι να απαντήσουν στον κόσμο με το παιχνίδι τους.

-Για το τι μπορεί να πήγε στραβά στο παιχνίδι:

Θέμα τύχης δεν είναι ποτέ. Αρχικά, ο Άρης βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Αυτό σημαίνει ότι δεν λειτούργησε καλά η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για την ομάδα του Άρη, χωρίς να δημιουργήσει πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Είχε την υπεροχή γιατί είχε την κατοχή της μπάλας. Ο αντίπαλος όμως είναι μια ομάδα που κατάφερε και πέτυχε σε διπλούς αγώνες πρόκριση στους ομίλους του Champions League, και το πέτυχε παίζοντας πολύ καλή άμυνα.

Οπότε απέναντι μας είχαμε μια ομάδα που έχει πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό. Δεν θα μπορούσε ο Άρης να τους διαλύσει παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και είχε μια καλή συμπεριφορά επιθετική. Δεν δημιούργησε όμως τόσες ευκαιρίες όσες θα μπορούσε να δημιουργήσει με βάση την κατοχή της μπάλας. Αλλά και πάλι είχε μια ομάδα η οποία αμυνόταν σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε ένα μπλακ άουτ. Αυτό θεωρώ ότι οφείλεται περισσότερο στην ασταθή λειτουργία της ομάδας στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Και σε αυτό το κομμάτι, όχι τόσο οι παίκτες που αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή, όσο αυτοί που αγωνίζονται από το κέντρο και οι αμυντικοί ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, επτά ποδοσφαιριστές δεν κάλυπταν σωστά τους χώρους και η ΑΕΚ με ανοιχτούς χώρους δεν συγχωρεί. Ο Άρης είχε ένα σταθερό σχήμα αλλά τραυματίστηκε ο Βέλεθ και λίγο αυτό άλλαξε. Ο Μπάσα, ο οποίος έπαιξε πίσω πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι ήταν λάθος επιλογή. Δεν μπορούν οι προπονητές να έχουν πάντα σωστές επιλογές. Έγινε μία λάθος επιλογή που την πλήρωσε η ομάδα και ο προπονητής.

Κάποια στιγμή τον προπονητή πρέπει να τον δούμε σαν μέλος μίας ομάδας. Δεν μπορεί μία ήττα με 4-0 να εκνευρίζει όλους τους υπόλοιπους και να μην εκνευρίζει τον προπονητή. Ο Ερέρα είναι ένας άνθρωπος έμπειρος, έχει διατελέσει σαν μέρος του προπονητικού επιτελείου σε ομάδες που πέτυχαν σημαντικούς στόχους και θέλει και αυτός να πετύχει. Εκείνη τη στιγμή θεώρησε ότι η επιλογή του Μπάσα ήταν η καλύτερη και δεν του βγήκε αλλά συνεχίζουμε.

-Για το πως πρέπει να γίνει η διαχείριση των συνεχόμενων ηττών:

Η εμπειρία μου από αποδυτήρια λέει ότι αυτές οι συζητήσεις, προπονητή και παικτών, δεν βοηθάνε. Αυτές οι συζητήσει γίνονται αλλά αν οι ποδοσφαιριστές δεν δείξουν αυτό που πρέπει και αυτό που μπορούν μέσα στο γήπεδο, όσες ώρες και να μιλάνε μέσα στο γήπεδο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής ανάλογα με την εμπειρία του την προσωπικότητα και τις παραστάσεις του, θα βγάλει ανάλογη εικόνα μέσα στο γήπεδο. Το να πεις κάποια πράγματα είναι σωστό, αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζει τίποτα. Χρειάζονται λίγα λόγια και περιεκτικά. Υπεύθυνοι είναι ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Τα έργα είναι αυτά που δημιουργούν και όχι τα λόγια.

-Για τη στήριξη του Καρυπίδη στον Ερέρα:

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι δεδομένη η στήριξη στον Ερέρα. Από τη στιγμή που επέλεξε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, αυτό πρέπει να κάνει. Οι τρεις ήττες είναι δύσκολο αλλά μετράει και ο στόχος που έχει βάλει ο Άρης από την αρχή της χρονιάς. Ο Άρης πρέπει να ζητήσει το κύπελλο. Πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα να κοιτάξει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να πάρει από αυτόν ό,τι περισσότερο μπορεί.

-Για το πως βλέπει το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή:

Βλέπω ένα τελείως διαφορετικό ματς από αυτό που έγινε. Ο Άρης δεν θα κλειστεί στο μισό γήπεδο να περιμένει το Ολυμπιακό όπως ο Απόλλωνας. Πιθανότατα θα παίξει ποδόσφαιρο όπως κάνει συνήθως. Τώρα αν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τους χώρους και να γλιτώσει τον ανοιχτό χώρο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να φύγουν στον χώρο και να δημιουργήσουν προβλήματα, θα φανεί. Μακάρι να μπορέσει να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από τον Ολυμπιακό. Για μένα το παιχνίδι χρειάζεται συγκέντρωση προσήλωση και αποφασιστικότητα. Αν μπορέσεις να μπεις στο γήπεδο συγκεντρωμένα και να εκτελέσεις το πλάνο όπως έχει τεθεί, τότε στο κάθε παιχνίδι μπορείς να έχεις κάποια επιτυχία στο αποτέλεσμα. Για μένα είναι ξεκάθαρο, όταν ο προπονητής επιλέγει να παίξει με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ένα συγκεκριμένο μοτίβο πρέπει να το αποδεχτείς.

To Top