Πασσαλής: «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται…»

Για το τι πρέπει να γίνει στον Άρη, ώστε παίκτες και τεχνικό τιμ να διαχειριστούν την πίεση που ασκείται για αποτελέσματα, για το κατά πόσο κάνουν κακό τα λαϊκά δικαστήρια που «στήνονται» από τους φιλάθλους, αλλά και για την εικόνα που παρουσίασαν οι «κίτρινοι» στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό μίλησε ο Πέτρος Πασσαλής.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

«Η πίεση και το άγχος, όταν αγωνίζεσαι, είτε στο πρώτο είτε στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας σου, είναι ίδια. Είχαμε βρεθεί και εμείς τότε σε αρκετές δύσκολες στιγμές…. Το ζητούμενο πάντα είναι να νιώθεις ότι σε προστατεύει το περιβάλλον και η ομάδα και πως ό,τι και αν συμβεί, θα υπάρχει η επόμενη μέρα. Μία τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να τη διαχειριστεί μόνος του ένας αθλητής, αλλά στο σύνολο της ομάδας. Να υπάρχει, δηλαδή, ένας προστατευτικός κλοιός γύρω από τους ποδοσφαιριστές του Άρη. Όλοι, είτε φίλαθλοι είτε παράγοντες, θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ρόστερ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι αυτό, από την στιγμή που υπάρχουν λίγες δυνατότητες για μεταγραφές τον Γενάρη. Αν το συνειδητοποιήσουν αυτό, τότε θ΄ αρχίσει ν΄ αποφορτίζεται και η όλη κατάσταση», για να προσθέσει:

«Βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν ξεφύγει πολύ. Η ομάδα έδειξε κάποια καλά στοιχεία στα τελευταία παιχνίδι και θεωρώ ότι πρέπει να βρει ένα μόνιμο σχήμα στην άμυνα, αλλά και γενικότερα 11άδα, για να μπορέσει να ρολάρει».

Για το αν όλα τα παραπάνω, θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της διοίκησης με το τεχνικό τιμ:

«Η διοίκηση είναι αυτή που θα πρέπει να προστατεύσει τις επιλογές που έχει κάνει και την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και τώρα με τον ερχομό του Μιλίνκοβιτς. Επίσης, τα λαϊκά δικαστήρια από φιλάθλους δεν βοηθούν καθόλου. Καταλαβαίνω ότι είναι εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι, καθώς βλέπουν ότι μία κατάσταση που ξεκίνησε από πέρυσι, συνεχίζεται, όμως, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Άρης δεν πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αδειοδότηση, κάνει μία προσπάθεια για να ενταχθεί στο άρθρο 99, αλλά και φέτος είναι μία χρονιά που ο Άρης θ΄ αγωνιστεί για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Στην προσπάθειά του αυτή, λοιπόν, θα πρέπει να έχει συμπαραστάτες τον κόσμο, τη διοίκησης και όποιους κινούνται γύρω από αυτήν. Δεν είναι ώρα να κατηγορούμε τη διοίκηση για τις επιλογές της, αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να βρεις το πρόβλημα και να το λύσεις, ώστε να υπάρχει επόμενη μέρα»>

Για τις πολλές κράμπες στον αγώνα με τον Παναιτωλικό:

«Εγώ είδα ότι στο ματς με τον Παναιτωλικό, η ομάδα διεκδίκησε μέχρι το 70΄ τη νίκη, αφού από εκεί και μετά αγωνίζονταν είτε με εννέα είτε με δέκα παίκτες. Σίγουρα, το θέμα των τραυματισμών θα πρέπει ν΄ απασχολήσει το τεχνικό τιμ, το οποίο θα σκύψει πάνω από το ζήτημα για να μην ξαναπαρουσιαστεί, αλλά δεν είναι ένα θέμα που χρίζει περαιτέρω συζήτησης».

Για την αντίδραση του Πουλίδο και την γραπτή δήλωση του Ισπανού:

«Δεν πρέπει ν΄ αντιδράσεις έτσι, γιατί κάνεις μία δουλειά και ο άλλος πληρώνει για να έρθει να σε δει. Παρ΄ όλα αυτά, ήταν πολύ σωστή η κίνησή του να κάνει μία γραπτή δήλωση και να τελειώσει το θέμα εδώ. Ο Πουλίδο είναι ένας παίκτης που χρειάζεται στην ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το τι φταίει και η ομάδα δεν μπορεί να κάνει γκολ για να κερδίσει:

«Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων…. Ψυχολογίας, ανικανότητας, ατυχίας, δεν μπορείς να έχεις άποψη για το τι φταίει. Είναι καλό που η ομάδα θα δώσει δύο ματς εκτός έδρας με Πανιώνιο και Βέροια, όπου και θα διεκδικήσει το πρώτο της φετινό τρίποντο. Βάσει του πώς είναι το ρόστερ, ίσως η πρώτη νίκη να έρθει εκτός έδρας, γιατί τα πόδια των ποδοσφαιριστών θα είναι πιο ελαφριά».

Για το αν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση διαφοροποίηση της εικόνας, που παρουσιάζει ο Άρης εντός του αγωνιστικού χώρου:

«Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η ομάδα διαθέτει ένα συγκεκριμένο ρόστερ και η εικόνα της δεν μπορεί ν΄ αλλάξει θεαματικά. Έχουν φανεί κάποια θετικά δείγματα στα τελευταία ματς και μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις, που θα βοηθήσουν. Εξάλλου, ‘ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται΄ και η διοίκηση της ομάδας θα φανεί πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση σε μία τόσο δύσκολη στιγμή».

To Top