Παστέλι… Μεξικού από το «ψυγείο» και επιστροφή στις νίκες: 1-0 (video)

Ο Άρης πέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννενα, πετυχαίνοντας μια πολύτιμη και δίκαιη νίκη με σκορ 1-0, την πρώτη μέσα στο 2012 στο Κλεάνθης Βικελίδης και την τέταρτη στο φετινό πρωτάθλημα, παίρνοντας πολύτιμο οξυγόνο και… δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Η επιστροφή των τριών ποδοσφαιριστών του Άρη από το… «ψυγείο», των Καστίγο, Παπαστεριανού και Πρίττα έδωσε άλλο αέρα, ψυχολογία, αλλά και ουσία, αποτελώντας τη βάση για το τρίποντο, στο πρώτο παιχνίδι με τους Γιάννη Μιχαλήτσο και Γιώργο Σεμερτζίδη στον κιτρινόμαυρο πάγκο. To χρυσό γκολ των κίτρινων πέτυχε ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος “υπέγραψε” την… επιστροφή του με ηχηρό τρόπο.  

Με δυο αλλαγές ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης. Η συμμετοχή των Καστίγιο και Παπαστεριανού (έπαιξε για πρώτη φορά στη φυσική του θέση του αμυντικού χαφ) ήταν το στοιχείο που χαρακτήρισε την αρχική ενδεκάδα που κατέβασαν οι Σεμερτζίδης – Μιχαλήτσος.

Ο Άρης ξεκίνησε εξαιρετικά και μόλις στο 12’ ο Νέρι Καστίγιο άνοιξε… λογαριασμό στα γκολ! Με ωραίο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των κίτρινων κάνοντας το 1-0. Οι κίτρινοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο δεύτερο γκολ, αλλά σε δυο περιπτώσεις ο διαιτητής Καλογερόπουλος είπε «παίζεται» σε ανατροπές των Καστίγιο, Μίσελ μέσα στην μεγάλη περιοχή (18’ και 19’ αντίστοιχα). Σε γενικές γραμμές το πρώτο 45λεπτο κινήθηκε στη μετριότητα, με παιχνίδι κέντρου και χωρίς τη μεγάλη φάση.

Ο Άρης μπήκε μουδιασμένα στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Μπακαγιόκο έκανε τον ΠΑΣ πιο επικίνδυνο μεσοεπιθετικά και οι κίτρινοι παραχώρησαν… γήπεδο στους φιλοξενούμενους. Η απάντηση του Άρη ήρθε με δυο σουτ του Ουμπίντες και Φατί, ενώ με την είσοδο του Σολτάνι αντί του Τσέζαρεκ επιχειρήθηκε να δοθεί περισσότερη φρεσκάδα στην κιτρινόμαυρη επίθεση. Η προσπάθεια για ένα δεύτερο γκολ κορυφώθηκε από τους κίτρινους, ο ΠΑΣ προσπάθησε με αντεπιθέσεις να χτυπήσει και το τελευταίο δεκάλεπτο πήρε χαρακτήρα… ρώσικης ρουλέτας.

Η αποβολή του Σκούφαλη στο 85′ ουσιαστικά “τέλειωσε” την υπόθεση νίκη, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του Άρη…

Οι κίτρινοι πήραν δίκαια την πολύτιμη νίκη, γεμίζοντας με βαθμολογικό οξυγόνο, έχοντας κορυφαίους σε απόδοση τους Ουμπίντες (κορυφαίος του γηπέδου), Λαζαρίδη (πραγματικός αρχηγός), Καστίγιο (είχε πάθος, ουσία, γκολ, απέφυγε περιττές ενέργειες), Καζναφέρη (κατάπιε χιλιόμετρα από τα δεξιά) και Παπαστεριανό (θα έκανε τον Πρόμπιερζ να νιώθει πολύ άσχημα σήμερα βλέποντάς τον). Από τις πιο μέτριες ομάδες που πέρασαν από το Κλεάνθης Βικελίδης ο ΠΑΣ Γιάννενα, έπαιξε δίκαια από το 85’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκούφαλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ελέγχεται για τις δυο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καλογερόπουλος, ενώ θα μπορούσε να δώσει κόκκινη στο 74’ στον Πατσατζόγλου.

 

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί, Παπαστεριανός (84’ Πρίττας), Νέτο, Ουμπίντες, Καστίγιο (80’ Γιαννιώτας), Τσέζαρεκ (70’ Σολτάνι).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Πατσατζόγλου (77’ Κυριάκος), Βάντερσον, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας (10’ Ντε Βιντσέντι), Γεωργίου, Βίλα, Μπεσέρα, Σκούφαλης, Τζάνης (46’ Μπακαγιόκο).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS
.
Δείτε το «χρυσό» γκολ του Νέρι Καστίγιο:
{youtube}x1GFc7b6hno|640|360|1{/youtube}

To Top