ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλίδης: «Προσόν μου το ‘διάβασμα’ του παιχνιδιού»

Συνέντευξη στο Aris Basketball Academy έδωσε ο παίκτης του εφηβικού τμήματος, Τάσος Πασχαλίδης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ;

«Με το μπάσκετ ξεκίνησα να ασχολούμαι στην έκτη δημοτικού, όταν ένας φίλος μου με κάλεσε να κάνω κάποιες προπονήσεις με την ομάδα του, τον Μέγα Αλέξανδρο. Αμέσως κατάλαβα πως αυτό το άθλημα μου ταιριάζει και είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου έδωσε η ομάδα τότε».

Είσαι από τους πιο παλιούς στην εφηβική ομάδα του Άρη. Ποιο γεγονός θα επέλεγες ως κορυφαίο για εσένα;

«Είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα του Άρη και κάθε χρόνο υπήρχαν καλές και κακές στιγμές. Από τις καλύτερες στιγμές είναι η νίκη-πρόκριση εναντίον του Ανατόλια στο παιδικό το 2014 καθώς καταφέραμε να καλύψουμε μια αρκετά μεγάλη διαφορά που είχαμε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα. Επίσης δε θα ξεχάσω και το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με την εφηβική ομάδα την ίδια χρονιά».

Ποια είναι τα αγωνιστικά προτερήματά σου και τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις περισσότερο;

«Θεωρώ πως το μεγαλύτερο προσόν μου είναι το “διάβασμα” του παιχνιδιού, όπως και το παιχνίδι στο ποστ. Από την άλλη πλευρά έχω να βελτιώσω πολλά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μου, όπως το σουτ».

Την περασμένη εβδομάδα πήρες μέρος στο προπονητικό τριήμερο της Εθνικής Εφήβων στην Πάτρα; Τι εμπειρίες αποκόμισες ;

«Το τριήμερο με την Εθνική Εφήβων ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς είχα τη δυνατότητα να παίξω με τους καλύτερους παίκτες στην ηλικία μου. Μέσα από τις προπονήσεις και τις επισημάνσεις των προπονητών θεωρώ πως έμαθα καλύτερα ορισμένους τομείς του παιχνιδιού».

Είσαι αριστούχος μαθητής και σημαιοφόρος στο σχολείο σου. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι συνεπής τόσο στις ενδοσχολικές όσο και στις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις;

«Το να συνδυάζεις τον αθλητισμό με τις υποχρεώσεις του σχολείου είναι αρκετά δύσκολο, ιδιαίτερα στην τρίτη λυκείου. Ωστόσο, με σωστό διάβασμα και καλό πρόγραμμα προσπαθώ να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου».

Ποια είναι τα όνειρα σου εντός και εκτός παρκέ;

«Φυσικά θα ήθελα να παίξω μπάσκετ, αλλά και να σπουδάσω αυτό που θέλω είτε στη Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και θα είμαι ικανοποιημένος εφόσον το πετύχω».

Αγαπημένος αριθμός: 13

Αγαπημένος παίκτης: Lebron James

Αγαπημένος προορισμός: Αμερική

To Top