“Πατάει καλά ο Άρης”

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε για την νέα του προσπάθεια που γίνεται στον Άρη αλλά και για την ακαδημία ποδοσφαίρου που ίδρυσε μαζί με τον Γιώργο Σεμερτζίδη.

Μιλώντας στον “Αρένα” είπε στην αρχή : «Θέλουμε να κάνουμε αυτό που είχαμε κάνει και παλιά με τις Κ17 και Κ20. Ήταν κάτι που θέλαμε από τα προηγούμενα χρόνια γιατί το ξέρουμε το αντικείμενο. Στόχος μας είναι να κάνουμε σωστά την δουλειά και να παράγουμε παίκτες. Θα ξεκινήσουμε πιθανότατα μετά τις 19 Αυγούστου. Όλοι έχουν περιθώρια βελτίωσης γιατί μόνο από την δουλειά μπορούν να βγουν οι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως. Όσο μικρότερος έρθει ένας αθλητής 5-6 χρονών είναι καλύτερα αλλά εξαρτάται και από το ταλέντο που έχει» και πρόσθεσε:

«Ακόμη και οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στέλνουν σκάουτερ στην Νότια Αμερική γιατί εκεί τα παιδιά παίζουν στην αλάνα. Δεν φτάνουν οι τρεις προπονήσεις για να φτάσει κάποιος σε υψηλό επίπεδο. Θέλει από το πρωί μέχρι το βράδυ να ασχολείσαι»

Για τον Άρη: «Ο Άρης πατάει καλά ως ομάδα. Είναι καλό που αποφασίζει μόνο ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής . Αν αποφασίζουν και διατάζουν 30 άτομα τότε χάνεται η μπάλα. Είναι δύο άτομα μαζί με τον προπονητή που ασχολούνται, γιατί κάποιες άλλες χρονιές δεν μπορούσες να βγάλεις άκρη. Ο καθένας έχει την αρμοδιότητα που του έχει αναθέσει ο πρόεδρος»

Για τον Αγκάνθο: «Όλα τα αποτελέσματα που είχε πάρει ο Άρης μέχρι τον Ιανουάριο ήταν από τον Αγκάνθο. Από εκεί και πέρα προέκυψαν κάποια θέματα αλλά η διοίκηση είναι που αποφασίζει. Οι ικανότητες του δεν συζητιούνται. Πέρσι για μένα καλώς ήρθε. Βοήθησε πολύ την ομάδα»

Για τον Μανιά:«Η χημεία της ομάδας είναι το πιο σημαντικό. Το παιδί είναι καθαρό φορ, έχει σχέση με το γκολ. Όταν θα είναι και ο Αγκάνθο καλά, θα αναγκαστεί ο προπονητής να παίζει 4-4-2. Γιατί και ο Αγκάνθο είναι φουνταριστός. Άρα, θα πρέπει να προγραμματίσει τα πλάνα του ο προπονητής ανάλογα με το υλικό»

To Top