Πατατράκ της «Μπάρτσα», στον τελικό η Τσέλσι! (video)

Η Τσέλσι έπαιξε… φουλ άμυνα στη Βαρκελώνη, αλλά με πολλή τύχη και ακόμα περισσότερη ψυχή κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ την Μπαρτσελόνα, μετατρέποντας το 2-0 σε 2-2 και κλείνοντας ραντεβού για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 19 Μαΐου στο Μόναχο!

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η «Μπάρτσα» μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει το 1-0 του Λονδίνου και εξαπέλυσε επιθέσεις κατά κύματα, για να ανοίξει εν τέλει το σκορ το 35′ με τον Μπουσκέτς, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Όταν μάλιστα ο Τέρι αποβλήθηκε στο 37′ για χτύπημα εκτός φάσης στον Αλέξις Σάντσες και ο Ινιέστα έγραψε το 2-0 στο 43′, όλα έδειχναν να τελειώνουν για τους Άγγλους…

Η συνέχεια, όμως, αποδείχθηκε εντελώς διαφορετική για τους «μπλε», παρότι έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα: Ο Ραμίρες μείωσε σε 2-1 σε αντεπίθεση στο φινάλε του α’ ημιχρόνου και έφερε ξανά τους Καταλανούς με την πλάτη στον τοίχο, αναγκάζοντάς τους να κυνηγήσουν άλλο ένα γκολ στην επανάληψη.

Με την Τσέλσι να παίζει με 10 παίκτες και μάλιστα δίχως τους δύο βασικούς στόπερ της (ο Κέιχιλ είχε αποχωρήσει στο ξεκίνημα λόγω τραυματισμού), το 3-1 έμοιαζε θέμα χρόνου. Ακόμα κι όταν ο Μέσι αστόχησε σε πέναλτι στο 49′, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι, όλα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα το πολυπόθητο γκολ θα ερχόταν για τους γηπεδούχους.

Τα λεπτά, όμως, κυλούσαν και οι φιλοξενούμενοι αποκτούσαν όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, που έφτασε στα όρια του ηρωισμού, με τον Ντρογκμπά να «θυσιάζεται» ως αριστερός χαφ όσο είχε δυνάμεις και τον Τσεχ να αποκρούει με τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού το σουτ του Μέσι στο 82′.

Στο τέλος, μάλιστα, οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε καν τη νίκη, αφού η ηρωική Τσέλσι ήταν εκείνη που σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 92′ με τον Τόρες, έπειτα από κούρσα 50 μέτρων. Ήταν το ιδανικό φινάλε, για μια απρόσμενη φιναλίστ…

Στον τελικό του «Αλιάντς Αρένα», πάντως, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα παραταχθεί με σημαντικές ελλείψεις, αφού εκτός από τον αποβληθέντα Τέρι θα απουσιάσουν επίσης ο Ραμίρες, ο Μεϊρέλες και ο Ιβάνοβιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης – θρίλερ:
{youtube}sS8NnbfP5-o|640|360|1{/youtube}

To Top