Παφίτης: “Ο Κρίστιανσεν ταιριάζει στο ισπανικό στιλ του Άρη, υψηλό το κασέ του…”

Ο Σίμος Παφίτης, ρεπόρτερ του ΑΠΟΕΛ στον δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου “Φιλελεύθερος” μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με αφορμή το γεγονός ότι ο Τόμας Κρίστιανσεν είναι ένα από τα προπονητικά ονόματα που προτάθηκε στον Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τον Τόμας Κρίστιανσεν:

Είναι ο μοναδικός προπονητής που κατάφερε να κάνει μια σεζόν ολόκληρη στον ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε 13 προπονητές. Και ο Γιώργος Δώνης έκανε σπουδαία πράγματα.

-Για το αν έχει συζητηθεί ο Τόμας Κρίστιανσεν στην Κύπρο και αν θέλει να συνεχίσει:

Το όνομα του είχε ακουστεί και για την ομάδα της Ομόνοιας. Πριν από λίγο καιρό είχαμε μιλήσει με τον Κρίστιανσεν και μου ανέφερε ότι προτεραιότητα του είναι ή να βρει ομάδα στην Αγγλία ή να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του. Ξέρω ότι το κασέ του είναι υψηλό. Ήθελε 500.000 ευρώ. Στην Κύπρο δεν έπαιρνε τόσα. Το συμβόλαιο του ήταν 250.000 ευρώ. Οι συζητήσεις δεν προχώρησαν περαιτέρω λόγω χρημάτων.

-Για το πως φαίνεται σαν προπονητής επειδή υπάρχει και σαν σενάριο για τον Άρη:

Στον Κρίστιανσεν αρέσει να «απλώνει» το παιχνίδι.Το σύστημα του είναι 4 1 2 3. Χρησιμοποίησε πολύ ακραίους επιθετικούς, οι οποίοι έπαιζαν συνέχεια στην γραμμή. Έπαιζε από τα άκρα και είχε 2 μέσους που κινούνταν εκτός περιοχής. Επίσης, ήθελε γρήγορο ποδόσφαιρο. Τα ποσοστά κατοχής με τον Τόμας Κρίστιανσεν ήταν χαμηλά. Ήθελε κίνηση και γρήγορες επιθέσεις. Ταιριάζει πολύ στο στυλ του Άρη και θεωρώ ότι θα βοηθήσει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι παίκτες. Του αρέσει να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ επικοινωνιακός. Στον ΑΠΟΕΛ ήθελαν να τον κρατήουν αλλά ο Κρίστιανσεν ήθελε να εξαργυρώσει την πορεία που πέτυχε στον ΑΠΟΕΛ. Είναι μόλις 45 ετών. Είναι καιρός να επιστρέψει στους πάγκους γιατί από τον Φεβρουάριο παραμένει χωρίς ομάδα. Το σημαντικό για αυτόν είναι να βρει αυτό που θέλει.

-Για το αν προσαρμόστηκε γρήγορα στον ΑΠΟΕΛ:

Από την πρώτη μέρα προσαρμόστηκε ο Κρίστιανσεν. Εμείς όπως και εσείς συζητούσαμε πολύ για την κυπριακή πραγματικότητα. Ούτε ο Γιοβανοβιτς είχε κάνει κάτι σημαντικό πριν εκτινάξει τον ΑΠΟΕΛ. Νομίζω ότι τον Κριστιανσεν τον βοήθησε η παρουσία στην Κύπρο γιατί έχουμε την ίδια νοοτροπία με τους Ελλαδίτες. Σε αυτό το κομμάτι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα αν έρθει στον Άρη.

To Top