Πετκάκης: «Φαβορί ο Άρης»

Ο Σωκράτης Πετκάκης, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αρη που κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σ’ έναν αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, μίλησε με τη σειρά του για το παιχνίδι της Κυριακής.
«Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όμως  τα περιθώρια για τον Αρη έχουν στενέψει και πλέον όσο δύσκολο κι αν είναι πρέπει αυτό το ματς να το κερδίσει» είπε ο Πετκάκης μιλώντας στο σάιτ του συνδρομητικού καναλιού της Nova για να υπογραμμίσει: «Νομίζω ότι αυτή η πίεση που έχει δημιουργηθεί για τη νίκη, θα λειτουργήσει θετικά και σε συνδυασμό με το γεγονός των πολλών απουσιών του ΠΑΟΚ, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι νικηφόρο για εμάς».

-Αγωνιστικά η ομάδα θα πρέπει να βαδίσει στα χνάρια που χάραξε στη Κρήτη;
«Ο Αρης στο Ηράκλειο μου άρεσε! Ναι, θεωρώ πως αν παίξει έτσι και βελτιώσει κάποια πράγματα, θα έχει πολλές πιθανότητες.»

-Η πίεση που ασκείται από παντού στον προπονητή, πως σας φαίνεται;
«Στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό συνήθειο. Για ότι γίνεται σε μια ομάδα φταίει ο προπονητής και αυτός είναι που πάντα πρέπει να την πληρώνει. Όχι, δεν συμφωνώ. Ο κ. Τσιώλης έχει δείξει καλά δείγματα, δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και δεν νομίζω πως το αποτέλεσμα του αγώνα μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την παραμονή του».

-Φαβορί ποιος είναι; Ο Αρης ή ο ΠΑΟΚ;
«Ο Αρης είναι το φαβορί! Διότι και περισσότερο έχει ανάγκη τη νίκη, αλλά και καλύτερα προετοιμασμένος θα παρουσιαστεί, λόγω του ότι δεν είχε μεσοβδόμαδα αγωνιστική υποχρέωση. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ θα έχει και περισσότερες απουσίες».

-Μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αρη ποιος θα είναι;
«Σίγουρα ο Βιεϊρίνια. Πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Πέτυχε και το γκολ με τη Σάμροκ και θα είναι ανεβασμένος ψυχολογικά. Θα πρέπει ο Αρης να τον προσέξει πάρα πολύ και να τον αντιμετωπίσει μαν του μαν. Δεν γίνεται διαφορετικά. Θεωρώ πως ο Παπαστεριανός μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή απέναντί του».

-Θα υπάρξει την Κυριακή ο άνθρωπος που θα ισοφαρίσει ή θα καταρρίψει το ρεκόρ σας; Αυτός που θα πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ σ΄ ένα ματς;
«Δεν μπορώ να το γνωρίζω, όμως το εύχομαι. Ξέρω ότι ο Αρης έχει επιθετικό πρόβλημα, άρα πρώτο ζητούμενο θα πρέπει να είναι η νίκη και μετά τα ρεκόρ»

-Θα πάτε στο γήπεδο;
«Σίγουρα θα είμαι εκεί!».

To Top