«Πλέον ο Άρης μπορεί να στηριχτεί στα δικά του παιδιά»

Για τα κέρδη που αφήνει στον σύλλογο η εξαιρετική χρονιά που ολοκληρώθηκε, μίλησε ο προπονητής της πρωταθλήτριας  Κ-17 Τάσος Θέος, στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Super Aris».

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που πρέπει να δώσει ο Άρης στα τμήματα υποδομής, τα οποία χαρακτήρισε ως «προίκα» για το μέλλον του, ενώ επίσης κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στην επανεκκίνηση που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τάσου Θέου στoν «Super Aris»:

– Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω τι είναι αυτό που κρατάς από άκρως πετυχημένη χρονιά για την ομάδα Κ-17 του Άρη;
«Χωρίς αμφιβολία ήταν μια χρονιά, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων όσων την ζήσαμε από κοντά. Μια χρονιά που είχε γλυκό φινάλε, άλλα μέχρι να φτάσουμε εκεί οι δυσκολίες ήταν μεγάλες, οι αντιξοότητες πολλές και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουμε ουκ ολίγα. Όμως τα καταφέραμε γιατί ήμασταν μια οικογένεια. Μέλη αυτής της οικογένειας εκτός από τους παίκτες ήταν ο Νίκος Κολοκυθάς, γυμναστής της ομάδας, ο Αντώνης Λεπιτσάς, προπονητής τερματοφυλάκων, φυσικά, ο αείμνηστος Στέφανος Γιώρης, ο οποίος άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον και ο Αντώνης Ζαμπέτας. Αυτό που κρατάω είναι μόνο οι καλές στιγμές σε μια σεζόν που τα κέρδη για όλους μας ήταν πολλά. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος -αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία, καθώς να μην ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα από την Βόρεια Ελλάδα που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στις συγκεκριμένες ηλικίες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Superleague- η αγάπη του κόσμου και η αναγνώριση της μεγάλης και δύσκολης προσπάθειας που κάναμε και βέβαια η εκπληκτική συμπαράσταση που είχαμε στον τελικό της Τρίπολης από τα παιδιά του SUPER 3, που ταξίδευσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μας στηρίξουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και τους το ανταποδώσαμε με την κατάκτηση του τίτλου».

– Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κέρδος;
«Θεωρώ ότι το κέρδος από την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν διπλό. Από τη μια πλευρά προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ταλέντο αυτών των παιδιών και να βάλουμε τις βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξή τους και από την άλλη να μάθουν λειτουργούν στην πίεση και να κάνουν πρωταθλητισμό. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στον Άρη, μια μεγάλη ομάδα. Σε αυτά τα τρία χρόνια σε όλα τα παιδιά που πέρασαν από τα χέρια μου προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν πόσο βαριά είναι η φανέλα που φοράνε και να τους εμφυσήσω την νοοτροπία του νικητή. Ακόμη και όταν είχαμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα, προσπαθούσαμε να τα ξεπεράσουμε παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από το μεγαλείο της ομάδας που υπηρετούμε. Και να ξέρετε ότι και στα τμήματα υποδομής είμαστε πρωτοπόροι και έχουμε δείξει το δρόμο και σε άλλους. Η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα Κ-20 με τον Νίκο Πασσιαλή στον πάγκο, ο οποίος κάνει μια πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματά της τα γνωρίζουν όλοι, καθώς και η φετινή από την Κ-17 στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα».

– Ποιο είναι αυτό το μήνυμα;
«Πλέον ο Άρης μπορεί να στηριχτεί στα δικά του παιδιά. Είτε αυτά προέρχονται από την Κ-20 είτε από την Κ-17, χωρίς να μπω στη διαδικασία της ονοματολογίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο και φαίνεται από τα δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα, κάτι που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα. Ο Άρης πλέον έχει την προίκα και μπορεί να επενδύσει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Την ώρα που κάποιες άλλες ομάδες, σε συνδυασμό και με την γενικότερη οικονομική κατάσταση, τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να έχουν καλά οργανωμένα τμήματα υποδομής και από εκεί να αντλούν ποδοσφαιριστές, εμείς βρισκόμαστε τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θεωρώ ότι αυτό είναι το πραγματικό πρωτάθλημα».

– Τι περιμένεις και τι εύχεσαι για την επόμενη μέρα;
«Ως Αρειανός εύχομαι ολόψυχα να ξεπεραστούν τα προβλήματα της ομάδας. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση του Άρη σε όλα τα επίπεδα. Οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά εμείς είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε. Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι θετικά και με κάνουν αισιόδοξο για τη συνέχεια. Ακόμη θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μεταξύ των νέων ανθρώπων που μπήκαν στη διοίκηση της ΠΑΕ είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος και ο Αλέκος Κατσιαούνης, οι οποίοι πέρα από τη μεγάλη τους αγάπη για την ομάδα, γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ποδόσφαιρο και την μυρωδιά των αποδυτηρίων. Επίσης εύχομαι ο κόσμος του Άρη να συνεχίζει να στηρίζει τα τμήματα υποδομής και να δίνει δύναμη και κουράγιο σε αυτά τα παιδιά, που το μεγάλο τους όνειρο είναι να φορέσουν και να τιμήσουν τη φανέλα της πρώτης ομάδας».

To Top