ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Πλήρωσε” πάλι τα κενά στο κέντρο, αναδείχθηκαν τα λάθη του σχεδιασμού το καλοκαίρι

Ο Άρης ήταν κακός χθες, ελάχιστες ήταν οι ομαδικές αγωνιστικές του αναλαμπές και γνώρισε μια ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ, η οποία τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο βαριά.

Ξεκάθαρα και χθες, ο Άρης “πλήρωσε” ακριβά τα κενά στον χώρο του κέντρου, με μια εικόνα που επί της ουσίας ανέδειξε τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού σε ότι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Παίκτες βασικοί όπως οι Σάσα, Εντιαγέ και πιο πριν ο Τζέγκο αποχώρησαν (ουδείς αναντικατάστατος φυσικά…), αλλά δεν ήρθαν οι αντίστοιχοι εκ του αποτελέσματος πάντα, που θα κάλυπταν την αποχώρηση τους.

Ο Ντουκουρέ που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος στο χώρο του κέντρου από την περασμένη άνοιξη, τέθηκε νοκ άουτ, οι Νταμπό (απελπιστικά μόνος χθες), Ντιόπ δεν κατάφεραν να αποτελέσουν το… αντίδοτο, ενώ ο Ετέμπο ήρθε με χαρακτηριστική καθυστέρηση κι ακόμη (θα) περιμένουμε να τον δούμε.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, προέκυψε και η λύση… Ματέο Γκαρσία, ο οποίος το καλοκαίρι αγωνίστηκε στην προετοιμασία ουκ ολίγες φορές ως “8αρι” στον χώρο του κέντρου. Μάλιστα και μέσα από μια συνέντευξή του, ο Άλαν Πάρντιου άφησε να εννοηθεί ότι ο Ματέο αποτελεί μια από τις εν δυνάμει λύσεις την οποία υπολογίζει, αλλά ούτε ο Αργεντίνος κατάφερε να καλύψει τα δεδομένα κενά.

Το “ταμείο” του Άρη παρουσιάζει λοιπόν, σημαντικό έλλειμμα, το οποίο αναδείχθηκε με έμφαση χθες, αφήνοντας την ομάδα να έχει δεύτερο ρόλο και μοιραία να φύγει με την ήττα από το χορτάρι.

To Top