ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκθέσατε τον Άρη!

Τόσο καιρό κάνω υπομονή για να μην γράψω πόσο κακός είναι αυτός ο ΑΡΗΣ.

Συγκρατούσα τα νεύρα μου γιατί πίστευα ότι μια καινούργια ομάδα που δείχνει να προσπαθεί, θα βρει σιγά σιγά τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιες νίκες που έγιναν, έδωσαν παράταση στην υπομονή μου. Η απομάκρυνση του Μπούργος ήταν μία κίνηση που έδειξε ότι η γενικότερη λειτουργία της ομάδας δεν ήταν σε καλό δρόμο και δικαιολόγησα , με ευκολία, τα κακώς κείμενα. Το πρόβλημα μεγάλωσε αντί να συρρικνωθεί με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κάκιστη έως αντιεπαγγελματική ποδοσφαιρικά εμφάνιση με την ΑΕΚ. Μπορεί το σκορ να έμεινε στο 0-2 , αλλά ουσιαστικά πρόκειται για έναν διασυρμό.

-Είναι η ώρα να μπει στο κάδρο της κριτικής ο πρόεδρος κ. Καρυπίδης. Οι ευθύνες του πολλές, σε όλα τα επίπεδα. Καταρχήν υπάρχει η καταγεγραμμένη δήλωση του για το καλύτερο ρόστερ που έχει ο ΑΡΗΣ εδώ και πολλά χρόνια.  Επίσης η δήλωση του που έπιασε το σφυγμό του κόσμου, περί πρωταθλήματος δημιούργησε μία εικόνα υπεροχής που δεν είχε υπόβαθρο. Κ. Καρυπίδη πως θα πηγαίναμε για πρωτάθλημα; Με ποιον προπονητή θα κάναμε αήττητα σερί για να είμαστε πρώτοι; Ποιοι παίκτες απ’ αυτούς που αγοράσατε έκαναν πρωταθλητισμό; Ποιος από τον οργανισμό του ΑΡΗ γνωρίζει να κάνει πρωταθλητισμό; Ποιο είναι το υπόβαθρο στο οποίο θα πατούσε ο ΑΡΗΣ για να ανεβεί στο πιο ψηλό σκαλί; Αυτό το ροστερ θεωρείται το καλύτερο που είχε ποτέ ο ΑΡΗΣ; Ποιος είναι τόσο φοβερός και καταπληκτικός παίκτης  ώστε να κάνει τι διαφορά;.

Δυστυχώς για εσάς κανένας νέος δεν ξεχωρίζει. Μόνο ο Κουέστα, από την παλιά φρουρά, μαζί με τον Μαντσίνι, φαίνονται στο γήπεδο. Που είναι η σοβαρότητα με την οποία θα έπαιζε η ομάδα τα παιχνίδια; Που είναι η ψυχολογία που θα έπρεπε να έχει μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό; Τους είδατε τους αντιπάλους; Έπαιζαν σαν να ήθελαν να αποδείξουν πράγματα. Να πούνε ότι το περσινό αποτέλεσμα ήταν μια κακιά στιγμή γι’ αυτούς.

Έπαιζαν γιατί έχουν στόχους και ξέρουν πώς να τους υπηρετήσουν. Ήξεραν ότι αν κερδίσουν θα βυθίσουν έναν αντίπαλο και θα έχουν το πάνω χέρι. Οι δικοί μας παίκτες, «το καλύτερο ρόστερ», δεν το ήξερε; Σε ποιο σύννεφο τους βάλατε να ζουν για να μην ξέρουν την πραγματικότητα;  Είστε υπόλογος κ. Καρυπίδη. Η κατάσταση στην ομάδα έχει ευθύνες. Αυτή η αφέλεια, αυτή η ανοργανωσιά, αυτή η συνεχόμενη φετινή αποτυχία είναι δημιούργημα δικό σας. Κάνατε λάθη τα οποία κοστίζουν στην πορεία της ομάδας.

Μιλήσατε για κάτι άπιαστο χωρίς να υπολογίσετε ότι το λέτε σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη πραγματικότητες. Βάλατε απέναντι σας μία ομάδα που δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να βγει πρώτη. Πώς να καταφέρει να γίνει αυτό που εσείς πιστεύεται, χωρίς να έχει τον τρόπο; Πήρα στα σοβαρά τα λεγόμενα σας γιατί αν το πιστεύεται εσείς υπάρχουν πράγματα που δεν τα ξέρω. Και πίστεψα ότι έχετε τα δεδομένα μπροστά σας ώστε ο ΑΡΗΣ να γίνει διεκδικητής μιας υψηλής θέσης στο πρωτάθλημα. Με κοροϊδέψατε. Εμένα και τους χιλιάδες συναρειανούς μου.

–  Εμφάνιση σαν αυτή που είδαμε με την ΑΕΚ, δεν υπάρχει περίπτωση να την αξιολογήσω. Παιδικές χαρές, αγωνιστικές ανοησίες, χαλαρότητες, δεν μπορούν να είναι χαρακτηριστικά μιας ομάδας. Συνήθως κάθε ομάδα έχει κάτι να δείξει. Να προσπαθήσει να κερδίσει με έναν τρόπο. Όταν μέσα στο ενενηντάλεπτο αλλάζουν τα συστήματα, δεν καλύπτονται ούτε με τις αλλαγές τα κακώς κείμενα, όταν ο αντίπαλος σε έχει πατήσει κάτω και μόνο από τύχη δεν έχει φτάσει το σκορ σε μεγαλύτερο απ’ αυτό που έκανε πέρσι ο ΠΑΣ Γιάννενα, τότε ποια συζήτηση να γίνει; Τι να πούμε; Μέσα στο Βόλο φάνηκε ότι η έλλειψη ταυτότητας κάνει την ομάδα να χάνεται. Τώρα με ακόμα καλύτερο αντίπαλο χάθηκε η ίδια η ομάδα. Ο ΑΡΗΣ τον δύο τελευταίων χρόνων αποτελεί ένα μακρινό παρελθόν.

Κι αυτό είναι πρόβλημα. Γιατί οι ομάδες έχουν συνέχεια. Κρατάνε τα καλύτερα και προσθέτουν για να φτάσουν πιο μακριά. Δεν διαλύουν για να ξαναχτίσουν. Η ομάδα στον αγώνα με την ΑΕΚ ξεχαρβαλώθηκε. Παρέδωσε πνεύμα. Δεν ήξερε τι να κάνει. Πώς να παίξει και πώς να κοντράρει τους αντιπάλους; Τελείωσε πνευματικά. Έγινε μια πειραματική σκηνή που ο προπονητής ως σκηνοθέτης της κακιάς ώρας, προσπαθεί να ανεβάσει μια εναλλακτική παράσταση που θα πάρει το χειροκρότημα του κοινού. Πόσο μακριά από την πραγματικότητα.

–  Το πόση αργή ομάδα έχουμε στην άμυνα μας το έδειξαν οι επιθετικοί της ΑΕΚ. Η πίεση στο χώρο που έκανε ο αντίπαλος , έξω από την περιοχή έδειξε το πόσο ανέτοιμοι ήταν οι παίκτες μας να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ότι μπορεί να υπήρχε ένα τακτικό σχέδιο , το ποιο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, δείχνει πόσο καλά ο αντίπαλος προσαρμόστηκε μέσα στο γήπεδο. Το ότι χάθηκαν όλες οι μονομαχίες δείχνει ότι οι παίκτες μας στερούνται δυνάμεων. Δεν τα έχουμε ξαναδεί αυτά; Κάποιος να αναλάβει την ευθύνη. Το μπλοκάκι του προπονητή μπορεί να γέμισε με σημειώσεις και παρατηρήσεις , μπορεί να δούνε ξανά το παιχνίδι στο βίντεο, μπορεί να αποδεχτούν την ανικανότητα τους, αλλά δεν θα καταλάβουν ότι κι αυτοί έχουν εκτεθεί  απέναντι σε όλους μας.

Το δικό τους μερίδιο ευθύνης είναι τεράστιο. Ακατανόητο για εμάς πως μπορούν να έχουν ήρεμη τη συνείδησή τους ότι διασύρονται.

Τον ΑΡΗ τον θέλουμε μαχητή και νικητή. Εσείς δεν μας δίνετε την εικόνα ότι είστε κάτι τέτοιο… εκτός αν μας το κρύβετε και θα το δούμε κάποια άλλη στιγμή!!!     

To Top