Πλήρωσε το νόμο του ποδοσφαίρου η Κ-20

Ο Άρης έχανε τις ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός έβαζε τα γκολ στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος Κ-20, που βρήκε τους «κίτρινους» να χάνουν τελικά με 2-3 στην Σουρωτή, για την 9η αγωνιστική. Το αποτέλεσμα κρίνεται άδικο, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, αφού οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το «τρίποντο» της νίκης χάρη σε γκολ στο 89′.

Με τον προπονητή της Κ-17 Τάσο Θέο εκτάκτως στον πάγκο, στη θέση του Νίκου Πασσιαλή, ο οποίος ασκεί χρέη υπηρεσιακού τεχνικού στην ανδρική ομάδα, οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκαν μόλις στο 9′. Σκόρερ ήταν ο Γιώρης, που είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ψηλοκρεμαστό σουτ, έπειτα από γύρισμα του Οικονομόπουλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 17′ με πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντάκος, ωστόσο ο Άρης ήταν εκείνος που συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Κανούλας δεν μπόρεσε να βρει στόχο στην προσπάθειά του από πλάγια θέση στο 21′, ούτε και στο δυνατό σουτ που εξαπέλυσε στο 25′, που πέρασε λίγο άουτ, ενώ το σουτ του Μπαγκή στο 30′ κατέληξε σε κόρνερ, αφού προσέκρουσε στα σώματα των αμυντικών του Ολυμπιακού.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο αποτελεσματικός και ο Σούλης έγραψε το 1-2 στο 36′, έπειτα από σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων και αφού είχε προηγηθεί ασταθής απόκρουση του Διούδη σε εκτέλεση κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και έχασαν ευκαιρίες με τους Γκόγκιτς (48′) και Λυκογιάννη (53′), ενώ στο 55′ ήταν η σειρά του Οικονομόπουλου να πλησιάσει στο γκολ, με σουτ που έφυγε άουτ.

Η ισοφάριση για τους «κίτρινους» ήρθε στο 64′, χάρη σε κεφαλιά του Νταμαρλή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Καραγιάννη. Λίγο αργότερα, στο 69′, ο Κανούλας είχε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ του πέρασε μόλις άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Άρη να έχει ξαναπάρει τα ηνία και να πιέζει για το νικητήριο γκολ, το οποίο δεν ήρθε ούτε στο 88′, όταν ο Σουνάς έκανε ωραία ατομική ενέργεια και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν, ως ελάχιστη ανταμοιβή, το βαθμό της ισοπαλίας, ήρθε στο 89′ ένα λάθος της άμυνας, που έδωσε στο Διαμαντάκο την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση και να πλασάρει τον Διούδη στο τετ α τετ, γράφοντας το 2-3 υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:
Άρης (Θέος): Διούδης, Πολιανίδης (46′ Αντωνιάδης), Μπαγκής, Νταμαρλής, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Γιώρης, Ρένια (80′ Λένος), Καραγιάννης, Κουρέλας (57′ Σουνάς), Κανούλας.
Ολυμπιακός (Γκόγκιτς): Βλάχος, Σιώπης (75′ Σουκιάς), Δημακάκος, Ρουγκάλας, Σούλης, Σταμόγιαννος, Βαλεριάνος, Γκόγκιτς (85′ Λύρας), Διαμαντάκος, Βουτσιώτης (63′ Τζίνο), Λυκογιάννης.

To Top