ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλατέλλας: “Τα καλύτερα έρχονται στον Άρη… Θέλω να μείνω στην ομάδα”

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Βαγγέλης Πλατέλλας μίλησε για την επίτευξη της ανόδου, την συνέχεια της προσπάθειας και τον ίδιο.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την άνοδο της ομάδας ανέφερε:

Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, είναι αδικία αυτό που γίνεται για τον Άρη και για τον κόσμο του, το να είναι σε αυτήν την κατηγορία. Όλα τα παιδιά το θέλαμε πάρα πολύ, ήμασταν μια οικογένεια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την ομάδα και τον κόσμο.

Για την επίτευξη της ανόδου:

Εγώ ήρθα στον Άρη για ένα στόχο, όταν είσαι στην Β’ ΕΘνική με τον Άρη πας μόνο για να ανέβεις, για αυτό ήρθα και εγώ στον Άρη.

Για το αν ήταν ο βασικός «τροχός» της μεσο-επιθετικής ανάπτυξης της ομάδας:

Δεν θα το κρίνω εγώ αυτό, προσπαθώ να κάνω αυτό που μου λέει ο προπονητής και να βοηθάω την ομάδα, δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, μου αρέσει να μιλάω με πράξεις.

Για το τι σημαίνει η επίτευξη της ανόδου για αυτούς:

Είναι ξεχωριστό για εμένα .ότι όλα τα παιδιά ξέραμε ότι έχουμε ένα βάρος από πίσω μας, υπάρχει φυσικά πίεση όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα, πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα δεν είναι εδώ και χρόνια στην Super League. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα ανέβηκε.

Για τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν από τους αντιπάλους τους»

Σίγουρα όταν παίζεις με μικρότερες ομάδες σίγουρα εκείνες έχουν μεγάλο κίνητρο, όπως και εγώ όταν ήμουν σε μικρότερες ομάδες είχα κίνητρο να παίξω καλά. Σίγουρα όμως ήμασταν μακράν η καλύτερη ομάδα και δίκαια ανεβήκαμε στην superleauge. Δεν φοβήθηκα ποτέ μου ότι δεν θα βγούμε, ότι ήταν να γίνει έγινε, και πλέον όλα είναι μια χαρά.

Για το πως διαχειρίστηκαν τις όποιες κρίσεις υπήρχαν στην διάρκεια της χρονιάς:

Στις κρίσεις χρειάζονται δυνατοί άνθρωποι, εμείς είχαμε έμπειρα παιδιά, όπως είναι ο Χρήστος ο Μπούρμπος που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, όπως ο Δεληζήσης, όλοι μαζί μιλάμε, και μαζί με τον προπονητή, βρίσκουμε την άκρη και στο τέλος τα καταφέρνουμε.

Ενώ συνέχισε:

Παίζει σημαντικό ρόλο μια ομάδα να είναι καλά στα αποδυτήρια, είμαστε όλοι καλά μεταξύ μας, είμαστε καλά παιδιά όλοι και αυτό φάνηκε και στα δύσκολα και στα εύκολα. Είμαστε όλοι ένα «τιμ», αυτό είναι σημαντικό, αυτό βγήκε προς τα έξω.

Για το εάν βλέπει το πόσο διψασμένος είναι ο κόσμος του Άρη:

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Άρη το νιώθω αυτό, και στον δρόμο που περπατούσα και στο πρώτο μας παιχνίδι το έβλεπα ότι θέλουν να ξαναδούν την ομάδα στην Super League.

Για το εάν θα είναι στον Άρη την επόμενη χρονιά:

Θέλω να μείνω στην ομάδα, τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τελείως, θα κάνουμε κάποιες συζητήσεις τις επόμενες μέρες και πιστεύω ότι όλα θα καταλήξουν ομαλά.

Για το σε ποια θέση προτιμάει να αγωνίζεται:

Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα όπου και να παίζω, το σημαντικό είναι να βοηθάω, δεν με νοιάζει αν θα παίζω δεξιά, αριστερά ή δεκάρι.

Για το τι χρειάζεται η ομάδα στην Super League:

Όλα ξεκινάνε από πιο ψηλά από εμάς, αν υπάρχει υγεία ψηλά θα υπάρχει υγεία και στα αποδυτήρια μας. Σίγουρα ο Άρης έχει στόχους, και αν δουλέψουν όλα ομαλά πιστεύω ότι θα τους κατακτήσει.

Για το εάν περιμένει να ζήσει ο ίδιος παιχνίδια όπως αυτά με την Ατλέτικο Μαδρίτης:

Ποιος δεν θέλει να ζει τέτοιες στιγμές; Νομίζω ότι κανένας που είναι απέξω δεν μπορεί να καταλάβει πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής όταν είναι στο γήπεδο.

Για το τι κρατάει από την φετινή χρονιά:

Το σημαντικό είναι η άνοδος, γιατί η ομάδα έλλειπε πολλά χρόνια, αξίζει να είναι στην σούπερ λιγκ, το καταφέραμε με το σπαθί μας.

Για τον καλό του φίλο Δημήτρη Ανάκογλου, το αν μίλησαν πριν έρθει ο ίδιος στον Άρη αλλά και τ

Ο Δημήτρης επικοινώνησε μαζί μου πριν έρθω, μου είπε πολύ καλά λόγια, εμείς που είμαστε κοντά του τον στηρίζουμε όπως μπορούμε και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει.

Για το τι θα έλεγε σε περίπτωση που τον ρωτούσε κάποιος παίκτης εάν αξίζει να έρθει στον Άρη:

Σίγουρα θα έλεγα τα καλύτερα, πιστεύω ότι ξέρουν τι εστί Άρης, τι έχει τραβήξει αυτή η ομάδα και τι λαό έχει. Πιστεύω πως σίγουρα το γήπεδο μας μπορεί να γίνει η καλύτερη έδρα στην Ελλάδα.

Ενώ τέλος για τον κόσμο του Άρη είπε:

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη που μας δώσανε, είναι πικραμένοι, αλλά εγώ θέλω να πω πως τα καλύτερα…έρχονται.

To Top