ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποινές φυλάκισης σε 11 άτομα για τα επεισόδια της Τούμπας

Ένοχους για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, και οδήγησαν στην οριστική διακοπή του, έκρινε 11 οπαδούς του ΠΑΟΚ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ αθώωσε άλλους δύο. 

Όπως μετέδωσε η voria.gr: “Το δικαστήριο επέβαλε στους καταδικασθέντες ποινές φυλάκισης από 9 έως 20 μήνες, με τριετή αναστολή, ενώ αθώωσε δύο ακόμη φίλους του ΠΑΟΚ, καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής. 

Σε τρεις εκ των καταδικασθέντων η ποινή μετετράπη σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, επειδή δεν είχαν καθαρό ποινικό μητρώο. Ακόμη, σε από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. 

Οι συνολικά 13 καταγορούμενοι συνελήφθησαν μετά το τέλος του αγώνα και παραπέμφθηκαν να καταδικαστούν για παράβαση του νόμου περί Αθλητικής Βίας, Αντίσταση, Διατάραξη Οικιακής Ειρήνης και άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση. 

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, επιβεβαίωσαν ότι είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά υποστήριξαν πως δεν συμμετείχαν στα επεισόδια. 

Το παιγνίδι διεκόπη στο 89′ κι ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο 2-1 του ΠΑΟΚ, όταν οπαδοί του δεύτερου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους διαιτητές. Είχε προηγηθεί αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ, Μακ, o oποίος διαμαρτυρήθηκε ότι του έγινε πέναλτι. 

Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, στη συνέχεια επανήλθαν για να συνεχιστεί η αναμέτρηση, αλλά ξέσπασαν νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων.  

Οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο πετώντας φωτοβολίδες και αντικείμενα, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν και τον αγωνιστικό χώρο να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Ως αποτέλεσμα, το παιγνίδι διεκόπη οριστικά”. 

To Top