Ποιοί είναι οι 12 Έλληνες μετέχουν σε επιτροπές και πάνελ της UEFA

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη ου προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στην έδρα της UEFA στη Νιόν η οποία περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρόεδρο Πλατινί και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7/3.

Με την ευκαιρία της συνάντησης το σάιτ SoccerPlus παρουσίασε τους Έλλήνες που βρίσκονται στις επιτροπές και στα πάνελ της UEFA και θα βρίσκονται ως το 2015 έπειτα από την πρόταση που έκανε προς την UEFA η νέα διοίκηση της ΕΠΟ τον περασμένο Νοέμβριο.

1) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής είναι μέλος της επιτροπής των εθνικών ομοσπονδιών (National Association Committee)

2) Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είναι τρίτος αντιπρόεδρος της επιτροπής διασυλλογικών διοργανώσεων (Club Competition Committee)

3) Την υψηλότερη θέση στην UEFA την έχει αναμφίβολα οΘόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος είναι αναπληρωτής γενικός γραμματέας (Deputy General Secretary) και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Μισέλ Πλατινί

4) Σημαντική θέση κατέχει και ο Κύρος Βασάρας ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής διαιτησίας (Referee Committee)

5) Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ μέλος του ΔΣDr Γιάννης Οικονομίδης είναι μέλος της υγειονομικής επιτροπής (Medical Committee)

6) Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Παυσανίας Παπανικολάουείναι μέλος της επιτροπής ειδικών γραμματέων (administrative expert panel)

7) Ο Γιάννης Φαρφαρέλης, υπάλληλος της ΕΠΟ, είναι μέλος στην επιτροπή συμβούλων διαφήμισης και προώθησης (Marketing Advisory Committee)

8) Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος είναι μέλος του πάνελ για τη συνθήκη διαιτησίας της UEFA (Referee Convention Panel). Μάλιστα ο κ. Μπριάκος σημειώνεται ότι είναι νέο μέλος.

10) Ο μέχρι πρότινος γ’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και μέλος του ΔΣΑρης Σταθόπουλος είναι μέλος του πάνελ για τα ποδοσφαιρικά φυτώρια (Grassroots Football Panel). Πρόκειται για νέο μέλος διότι μετακινήθηκε από την επιτροπή Fair Play.

11) Η Δέσποινα Κοξένογλου, υπάλληλος της ΕΠΟ, είναι μέλος του πάνελ κατασκευής και διαχείρισης σταδίων (Stadium Construction and Management Panel)

12) Ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού Θόδωρος Γιαννίκος είναι μέλος στην επιτροπή διασυλλογικών διοργανώσεων προερχόμενος από τον Ολυμπιακό που έχει δικαίωμα όπως και τα άλλα κλαμπ που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ να προτείνουν εκπρόσωπο

12) O Πέτρος Μαυροειδής, ορκωτός λογιστής, είναι μέλος του σώματος οικονομικού ελέγχου συλλόγων (Club Financial Control Body) και παράλληλα είναι μέλος του ερευνητικού συμβουλίου (Investigatory Chamber).

To Top