Ποιος είναι ο Καρασαλίδης: Από τους Ίωνες στον ΠΑΟΚ μέχρι και τον ΑΠΟΕΛ!

«Το μόνο απρόσμενο γεγονός στην ζωή του Αριστοτέλη Καρασαλίδη είναι ότι γεννήθηκε στην Θεσσαλονική, όπου και επέστρεψε για να γίνει επαγγελματίας μετά από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον οδοιπορικό στα γήπεδα της χώρας μας, της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού. Ολα τα υπόλοιπα στηρίζονται σε μεθοδευμένη και φιλότιμη προσπάθεια, σε σκληρή δουλειά, ασταμάτητο ιδρώτα και θυσίες». 

Με αυτή την εισαγωγή ξεκινάει ένα εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσε σχετικά με τον Καρασαλίδη το σάιτ acadimies.gr.

Στη συνέχεια αναφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον νεαρό στόπερ. Συγκεκριμένα:

«Φυσικά όλα αυτά τον οδήγησαν, ώστε μόλις στα δεκαεπτά του χρόνια, να φοράει την φανέλα της Εθνικής Νέων, αλλά και να προπονείται με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, όντας βασικό στέλεχος της Β΄ομάδας του Δικέφαλου.
Ο Τέλης, έφτασε από πολύ νωρίς να βιώνει τα όνειρα που είχε θέσει και συνεχίζει ακάθεκτος να ανεβάζει όλο και ψηλότερα τον πήχη, ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πριν από ένα ακριβώς χρόνο, πως ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης (ημ. γεν. 3.Μαι.1991) παίκτης της ομάδας Νέων,  γίνεται επαγγελματίας και πως υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Από τότε μέχρι σήμερα, ο νεαρός αμυντικός, έκανε αισθητή τη παρουσία του στο πρωτάθλημα των Β΄ομάδων Κ-21 της Σούπερ Λιγκ, ενώ στον πρόσφατο αγώνα με τον Πανιώνιο, σημειώσε δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στους Ιωνες Ιωνίας για να μετακομίσει στην πόλη των Σερρών με την οικογένειά του ( ο πατέρας του, Πολύκαρπος Καρασαλίδης είναι στρατιωτικός), όπου εντάχθηκε στις ακαδημίες του Πήγασου, αργότερα στην ομάδα του Γάζωρου και αργότερα στο Παραλίμνι. Ακολούθησε ο ΑΠΟΕΛ της Κύπρου όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. «Ηταν ωραία που φεύγαμε. Αλλαζα συνεχώς παραστάσεις και γνώριζα νέους χαρακτήρες και προσωπικότητες. Το γεγονός αυτό με έκανε να δω τα πράγματα πιο οικουμενικά και σήμερα να μπορώ να είμαι ανεξάρτητος και να προσαρμόζομαι σε νέες καταστάσεις» παραδέχεται για να συνεχίσει.

«Πριν από τον ΠΑΟΚ, όπου με έφερε σκάουτερ του Δικέφαλου για να ενταχθώ στη β΄ομάδα και να ακολουθήσω την προετοιμασία, αγωνίστηκα σε ηλικία 16 ετών στο πρωτάθλημα της Δ” εθνικης με τη φανέλα του Γαζωρου Σερρών. Πήρα εμπειρίες και σαφώς τα έδινα όλα στις προπονήσεις. Παράλληλα διάβαζα με συνέπεια και έτσι σήμερα βρίσκομαι στο πρώτο έτος των ΤΕΦΑΑ».

Αν και οι θαυμαστές του υποστηρίζουν πως είναι… μία ομαδα μόνος του, αφού διαθέτει εντυπωσιακά σωματικά προσόντα και παιζει σαν να έμπειρος επαγγελματίας, ο ίδιος διατηρεί ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ. Προτιμά να δουλευει πολύ με το σώμα του, να είναι γρήγορος και αποτελεσματικός και να χρησιμοποιεί την ποδοσφαιρική ευφυΐα που διαθέτει στους αγώνες, αφού λίγο πολύ έχει παίξει σε όλες τις θέσεις εκτός εκείνης του τερματοφύλακα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, είχε εκτιμήσει και πέρσι τις ικανότητές του, όντας τεχνικός του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να τον χρήσει βασικό και τη φετινή περίοδο στην Εθνική Νέων, όπου πλέον βρίσκεται.

Στη προσωπική του ζωή, ο Καρασαλίδης, συγκατοικεί με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Φώτη Κουτζαβασίλη, μοιράζει τον χρόνο του στο Πανεπιστήμιο, τα γήπεδα και τους φίλους του, ακούει κυρίως ελληνική μουσική, προτιμά τις σκοτεινές αίθουσες των σινεμά από τα κλαμπ και είναι φίλος της τεχνολογίας χωρίς να γίνεται θύμα της.

Σαφώς και το όνειρο του είναι να παίξει στη κατάσταση Τούμπα και να νιώσει την μαγεία της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και όχι από τις κερκίδες…

Ποδοσφαιρικό του πρότυπό του όσο ήταν πιτσιρικάς ήταν ο Ζιντάν μιας και όπως τόνισε «ό,τι έκανε το πέτυχε μόνος του κάνοντας τεράστια καριέρα», ενώ παράλληλα είναι θαυμαστής του αγγλικού πρωταθλήματος χωρίς να υποστηρίζει ιδιαιτέρως κάποιο σύλλογο.

«Για μένα οι προπονήσεις είναι πολύ σημαντικές, προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά. Θεωρώ πως στις προθέσεις του Πορτογάλου προπονητή της ομάδας μου, είναι να ασχοληθεί και με το γηγενές υπάρχον δυναμικό στο άμεσο μέλλον. Για τον λόγο αυτό και δίνουμε αρκετά φιλικά με την πρώτη ομάδα.

*Κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο τεχνικός διευθυντής Θόδωρος Ελευθεριάδης, τίμησε τον Τέλη δια χειρός Βιτόλο, επειδή κατάφερε να συνδυάσει το ποδόσφαιρο με τη μελέτη, πετυχαίνοντας να περάσει στο Πανεπιστήμιο, γεγονός που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές.

Info
Ο νεαρός αμυντικός, αγωνίζεται με το νούμερο 5 στη πλάτη, έχει ύψος 1.87, ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου και εκτός από τη φυσική ευγένεια που τον διακρίνει, χειρίζεται άριστα την ελληνική γλώσσα».

 

To Top