ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιος είναι ο Σέρχιο Κανάλες των τριών μεγάλων τραυματισμών που αποθεώνει ο Ματίγια! (videos)

Ο Χαβιέ Ματίγια του Άρη υπήρξε πολύ άτυχος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, από τους οποίους όμως βγήκε ακόμα πιο δυνατός, όπως απέδειξε και φέτος με την φανέλα των “κιτρινόμαυρων”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ισπανός στην πατρίδα του και την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ ο μέσος του Άρη, αποθέωσε τον Σέρχιο Κανάλες, που ηγείται φέτος της αγαπημένης του Μπέτις και ο οποίος έχει υποστεί στο παρελθόν τρεις φορές ρήξη χιαστού!

“Όλοι οι παίκτες που είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολες στιγμές έχουμε περάσει. Σκεφτείτε ότι περνάς πολύ καιρό εκτός δράσης μόνος σου, προσπαθώντας να αποθεραπευτείς, να βρεις και πάλι τον ρυθμό σου. Είναι πολύ δύσκολο όταν συμβεί, φανταστείτε να συμβεί δύο και τρεις φορές. Σκεφτείτε τι περάσαμε εγώ, ο Κανάλες ή ο Ασένχο. Παλέψαμε για το όνειρό μας, για να μείνουμε μέσα στο ποδόσφαιρο, που είναι ένα προνόμιο”.

Σε ερώτηση αν ο φόβος ενός τραυματισμού φεύγει από το μυαλό του απάντησε: “Όπως λέει και ο Κανάλες, το σημαντικό είναι να συγκεντρώνεσαι σε βραχυπρόθεσμους στόχους. Αλλάζεις τις προτεραιότητές σου, αλλά μετά βλέπεις τι έχεις πετύχει. Ο Κανάλες παίζει στην πρώτη κατηγορία, παίζει σε μια κορυφαία λίγκα παγκοσμίου επιπέδου, είναι στην Εθνική ομάδα, είναι ηγέτης σε μια ομάδα όπως η Μπέτις. Όταν επιστρέφεις από τόσο σοβαρό τραυματισμό, γίνεσαι πιο δυνατός. Ο Κανάλες είναι το καλύτερο παράδειγμα”.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ…

Αποτέλεσε στην αρχή της καριέρας του έναν από τους πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές στην Ισπανία, αλλά ο Σέρχιο Κανάλες είναι και με τη… βούλα από τους πιο άτυχους παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Την πρώτη φορά τραυματίστηκε στις 23 Οκτωβρίου του 2011 με τη φανέλα της Βαλένθια σε ένα ματς κόντρα στην Μπιλμπάο, ενώ η δεύτερη συνέβη όταν επέστρεψε στην ενεργό δράση και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου του 2012 σε μία αναμέτρηση για το Europa League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τρίτη και τελευταία φορά, ήταν τον Δεκέμβριο του 2015, στον αγώνα της Ρεάλ Σοσιεδάδ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου για τρίτη φορά στην καριέρα του υπέστη ρήξη χιαστού.

Φέτος, με την Ρεάλ Μπέτις, έχει αγωνιστεί σε 29 ματς στην Πριμιέρα Ντιβιζιόν, έχει πετύχει 7 γκολ και έχει και 2 ασίστ. Έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, ενώ έχει φορέσει και δύο φορές την φανέλα των Ανδρών. Φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Βαλένθια και της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

To Top