Ποιο είναι το “νέο αίμα” του Άρη + τα… μπόνους! Ψώνισε φθηνά από το… πάνω ράφι!

Σε μία μεταγραφική περίοδο στην οποία o Άρης ήταν με δεμένα χέρια, κατάφερε εντέλει να κινηθεί αξιοπρεπώς στην αγορά, να κάνει σημαντικές κι αξιόλογες κινήσεις να γεμίσει το ρόστερ της ομάδας σε κάθε θέση.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη εντόπισε τα κραυγαλέα κενά του ρόστερ και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μούτα (και πάντοτε άκρα μυστικότητα) εντόπισε τους στόχους του Άρη, τους οποίους τελικά η διοίκηση απέκτησε και έντυσε στα κίτρινα. Έστω κι αν υπήρχε έλλειψη ρευστού. Έστω κι αν υπήρχε απαγόρευση και περιορισμός σε θέματα ηλικίας και εθνικότητας. Ποιοι είναι αυτοί που ήρθαν όμως;

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους 12 παίκτες που φέτος έγιναν μόνιμοι κάτοικοι Χαριλάου.

 Γιάννης Παπαδόπουλος

Ο Άρης χρειαζόταν παίκτη στον άξονα κι ο Χατζηνικολάου είχε ζητήσει έναν ποιοτικό παίκτη, με παραστάσεις και που θα μπορεί να κάνει τη δουλειά που έκανε πέρυσι ο Παπαστεριανός. Τελικά ο Γιάννης Παπαδόπουλος o oποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό Δρέσδης στην Τσβάιτε Λίγκα, αποτέλεσε τον εκλεκτό ντύθηκε στα κίτρινα, δίνοντας μάλιστα το παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά και ουσίας.

 Μιχάλης Μανιάς

Ήταν το σίριαλ του καλοκαιριού, ωστόσο η προθυμία του Μανιά να φορέσει τα κίτρινα, τον έντυσε σε αυτά παρά τις πάμπολλες προτάσεις, τόσο από Ελλάδα, όσο κι από εξωτερικό. Ο 24χρονος στράικερ ήρθε «μετά Βαΐων και κλάδων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι αποθεώθηκε από τον κόσμο, έχοντας για παρακαταθήκη, την σπουδαία χρονιά που προηγήθηκε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στη Φούτμπολ Λιγκ.

 Μιχάλης Κύργιας

Ο Άρης έψαχνε στόπερ, ο Κύργιας είχε μείνει ελεύθερος και η συμφωνία δεν άργησε να επιτευχθεί. Η πρώτη χρονικά μεταγραφή του Άρη, μεταγραφή η οποία μάλιστα αθόρυβα περνάει στις πιο θετικές, μιας και ο 24χρονος στόπερ έχει κερδίσει με το… καλημέρα θέση βασικού.

 Ντιν Μπουζάνης

Μετά την αποχώρηση του Βελλίδη ο Άρης χρειαζόταν έναν έμπειρο τερματοφύλακα, που θα συμπληρώσει τον Διούδη και η επιλογή του ομογενή Μπουζάνη, φάνηκε εξαιρετική από την αρχή. Ο 24χρονος γκολκίπερ έδειξε στα φιλικά πως θα υπάρχει ένας πολύ καλός συναγωνισμός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

 Ροκ Έλσνερ

Με πλούσιες παραστάσεις ο Σλοβένος αποκτήθηκε για να πάρει άμεσα θέση στην εντεκάδα, παίρνοντας και τη μία από τις τρεις θέσεις ξένων άνω των 24 ετών, που ο Άρης είχε το δικαίωμα να αποκτήσει. Ακόμα δεν έχει προλάβει να καθιερωθεί πάντως και να μπει στο βασικό σχήμα, παρά το ότι στις προπονήσεις δείχνει αρκετά μεγάλη διάθεση. Ο Χατζηνικολάου πάντως έχει την υπομονή να τον περιμένει.

 Ανδρέας Τάτος

Το ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει αν του δώσει κάποιος τις κατάλληλες συνθήκες, το είδαμε και πέρυσι. Ο 24χρονος «μπαλαντέρ» ήρθε πήρε το «10» όπως πέρυσι  κι άμεσα χρεώθηκε εκ νέου το ρόλο του ηγέτη.

 Νίκος Τσουμάνης

Οι «κίτρινοι» έχοντας μόνο τον Γιώργο Μαργαρίτη ως αριστερό μπακ, χρειαζόντουσαν ακόμη μια λύση εκεί και τελικά απέκτησαν τον Τσουμάνη, ο οποίος την περυσινή σεζόν έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Κέρκυρα.

 Νίκος Γκόλιας

Επένδυση για το μέλλον ήταν η απόκτηση του Γκόλια από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Με όρεξη, νεύρο και δύναμη, ο 19χρονος Θεσσαλός έβγαλε πολλά στοιχεία και είναι βέβαιο πως και φέτος θα πάρει ευκαιρίες.

  Αριστοτέλης Καρασαλίδης

Ο Άρης για να αρχίσει να κλείνει το παζλ του φετινού ρόστερ ήθελε ένα ακόμη στόπερ ως εναλλακτική επιλογή και τελικά αυτήν τη θέση θα καλύψει ο 22χρονος Καρασαλίδης, που προερχόταν από δύο χρονιές στη Β’ Εθνική με τον Πανσερραϊκό.

 Βασίλης Καραγκούνης

Ίσως η θέση στην οποία οι κίτρινοι πάλεψαν και δυσκολεύτηκαν περισσότερο από κάθε άλλη να βρουν παίκτη. Ο 19χρονος Καραγκούνης αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και έκλεισε κι αυτό το κενό. Ο γεννημένος στη Λαμία δεξιός αμυντικός, για το ταλέντο του οποίου ουκ ολίγα έχουν ειπωθεί ήταν και η τελευταία χρονικά μεταγραφή των «κίτρινων».

 Σαλόζε Ουντόζι

Ήταν καιρό «κλεισμένος» κι αποκτήθηκε στα μέσα της προετοιμασίας για να δείξει άμεσα πως αν έχει καλή ψυχολογία, θα κάνει… πράγματα και θαύματα! Ο πληθωρικός Ουντόζι θα καλύψει τις θέσεις των εξτρέμ και ήδη με τα όσα έδειξε στα φιλικά και τις προπονήσεις έχει κάνει τον προπονητή του να καταενθουσιαστεί, ασχέτως αν τον ήξερε εφόσον δουλέψανε πέρυσι στον Πλατανιά μαζί.

 Τζον Ιμπέχ

Ο Νιγηριανός αποκτήθηκε για βασικός εξτρέμ, ωστόσο είναι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση. Με πολλές παραστάσεις από το εξωτερικό λογικά σε περίπου ένα μήνα θα είναι σε θέση να μας δείξει τι μπορεί να προσφέρει και τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτόν φέτος.

 Τα… ΜΠΟΝΟΥΣ

Πήραν προαγωγή από την Κ20 και ουσιαστικά αποτέλεσαν δύο πολύ σημαντικές προσθήκες που μοιάζουν με μεταγραφή για τον Άρη.

 Ηλίας Σταυρόπουλος

Μεταγραφή πρέπει να θεωρείται 100%. Ήρθε από τη Β’ ομάδα, ελάχιστοι τον ήξεραν και ήδη έχει… κλέψει καρδιές. Ταχύτατος, με εξαιρετική ντρίπλα και με άριστο χαρακτήρα έχει παίξε κυρίως βασικός στα περισσότερα φιλικά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο μικρός ήρθε για να αντικαταστήσει τον Γιαννιώτα. Πριν λίγες μέρες υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και όλα δείχνουν ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

 Καλούδης Λεμονής

Κανονικά είναι επιτελικός χαφ. Ο Κόουτς τον έβαλε να παίξει σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Και στις τρεις έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Προφανώς και κάποια στιγμή θα παίξει εκεί που θέλει, όταν βρει λίγο χώρο και είναι βέβαιο πως θα κερδίσει κι αυτός την αναγνώριση. Επίσης μαζί με τον Σταυρόπουλο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

To Top