Το “ταμείο” των φιλικών: Τι έδειξε ο Άρης, “έμαθε” να κερδίζει, αλλά και να μην… χάνει!

Ο Άρης από τις 27 Ιουνίου που ξεκίνησε προετοιμασία, μέχρι και την… πρόβα τζενεράλε με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, έδωσε συνολικά εννιά φιλικά παιχνίδια. Σε αυτά “έμαθε” να κερδίζει, αλλά και να μην… χάνει, βάσει αποτελεσμάτων.

Τρία επί βουλγαρικού εδάφους και έξι στην Ελλάδα έδωσε φιλικά. Τέσσερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δύο εκτός. Σε αυτά είχε καλή εικόνα και σε ορισμένα μάλιστα πειστική. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της ομάδας έχουν αναλυθεί σε πολλές γραμμές μέχρι στιγμής, αλλά κι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του απ’ όσα έχει δει ως τώρα τόσο στο γήπεδο όσο κι από την τηλεόραση.

Ο πιο αντικειμενικός παράγοντας όμως και ίσως το πιο ακράδαντο στοιχείο ώστε να αντιληφθεί κάποιος την εικόνα της ομάδας πριν την έναρξη της σεζόν είναι δεν είναι τίποτα άλλο, εκτός από τους αριθμούς.

Σε αυτούς ο Άρης μετράει σε εννιά φιλικά 5 ΝΙΚΕΣ, 3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ (όλες «λευκές» μάλιστα, δηλαδή χωρίς τέρματα) και 1 ΗΤΤΑ (από τη Ρόμα). Παράλληλα σε 9 παιχνίδια οι «κίτρινοι» σκόραραν 16 φορές, ενώ δέχτηκαν 4 γκολ.

Ο Άρης έχασε μόνο από τη Ρόμα στο πιο δύσκολο κατά τεκμήριο φιλικό (με σκορ 2-1 στο οποίο προηγήθηκε και ηττήθηκε στο τέλος), κέρδισε κατά σειρά τις Πιρίν Γκότσε Ντέλτσεβ (4-0), Μπότεβ Βράτσα (3-0), Εθνικό Γαζώρου (3-1), ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), Επισκοπή (3-1) και έφερε ισοπαλία με τις Λίτεξ Λόβετς (0-0), Βέροια (0-0), Πανθρακικό (0-0).

Πρώτος σκόρερ στα φιλικά του Άρη ήταν ο Νίκος Αγγελούδης με 4 γκολ, ενώ ακολούθως σκόραραν από 3 Μιχάλης Μανιάς και Σαλόζε Ουντόζι, 2 πέτυχε ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής κι από ένα οι Στέλιος Τσουκάνης και Άντι Ρένια.

Να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα δύο τέρματα για λογαριασμό του Άρη πέτυχαν ο υπό δοκιμή Ρόμπερτ Σταμποζλίεφ ο οποίος απορρίφθηκε και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος με αυτογκόλ στο ματς με τον ΠΑΣ.

 

To Top