ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιο “ηλεκτροσόκ” και ποια βελτίωση; Αδύναμος να διεκδικήσει ο Άρης…

Όταν τα αποτελέσματα τριγύρω σου είναι ευνοϊκά και εσύ αδυνατείς να διεκδικήσεις το καλύτερο για σένα, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Θα μπορούσε κάλλιστα να στρογγυλοκαθίσει στην 5η θέση ο Άρης και να μειώσει και την διαφορά από την 4η. Αντ΄αυτού, παρέμεινε στην 8η, παρέα με τα προβλήματά του, που μοιάζουν άλυτα…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στο χθεσινό παιχνίδι δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για τον Σάββα Παντελίδη και τους παίκτες του. Ο προπονητής του Άρη είχε πολλές περισσότερες επιλογές στα χέρια του, απ΄ ότι είχε στα ματς με Λαμία και Λάρισα, όπου ναι, είχε το δικαίωμα να κάνει λόγο για ειδικές συνθήκες και δυσκολίες στον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας. Χθες, όμως, δεν είχε καμία δικαιολογία. Αντιθέτως, επέστρεψαν στην διάθεσή του αρκετοί βασικοί παίκτες, ενώ είχε και τρεις νεοαποκτηθέντες, εκ των οποίων χρησιμοποίησε τους δυο (Τόνσο-Λάρσον).

Καμία του επιλογή δεν τον δικαίωσε. Ο Μπάσα έχασε σε μία φάση τον Μαρκόφσκι και ο Άρης δέχθηκε το γκολ. Μία φάση ναι, αλλά καθοριστική, καθώς έκρινε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Τόνσο ήταν… άφαντος, δείγμα του ότι μόνο έτοιμος δεν είναι ακόμα να σηκώσει το… φορτίο του Άρη, ενώ ο Κόρχουτ παρότι φιλότιμος, δεν μπόρεσε για δεύτερο σερί ματς να είναι αποδοτικός, σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του. Ο Ντιγκινί το παλεύει, τρέχει, δίνει μάχες, αλλά δεν είναι σέντερ φορ. Και υπήρχε σέντερ φορ στην αποστολή αυτή τη φορά. Ο Μαρτίνες έμεινε εκτός 11άδα, για να παίξει ο Τόνσο, παρότι στην Λάρισα έδειξε ανεβασμένος και έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τον Άρη.

Η ομάδα σύμφωνα με τον κόουτς, είχε θέμα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κάτι που έχει παρατηρήσει ο ίδιος εδώ και αρκετό καιρό. Άραγε που είναι η βελτίωση σε αυτό, αφού το πρόβλημα είναι εμφανές; Χωρίς τον Βέλεθ δηλαδή, δεν θα μπορεί ο Άρης να μεταφέρει την μπάλα; Θα είναι ομάδα δύο σκαλιά παρακάτω, από αυτό που πραγματικά είναι; Θα χρειάζεται να κάνει παιχνίδι ο… Δεληζήσης; Ανύπαρκτη η μεσαία γραμμή. Το είχα πει και παλαιότερα. Το πρόβλημα του Ματίγια είναι η σταθερότητά του. Μία παίζει, δύο όχι. Εδώ και δύο ματς, αδυνατεί να “εκτελέσει” σωστά μία στημένη φάση. Όσον για τον Σιώπη; Μόνο για να μαρκάρει, όταν έχει απέναντί του έναν ποιοτικό αντίπαλο. Δεν μπορεί να “κουβαλήσει” μπάλα ή να την κρατήσει για να ελέγξει τον ρυθμό του αντιπάλου.

Παίκτες που είναι ντεφορμέ, καλύτερα να μένουν εκτός. Ειδικά τώρα που υπάρχουν εναλλακτικές. Το… φάντασμα του Ματέο Γκαρσία δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι. Ήρθε η ώρα για να μείνει στον πάγκο.

Ο Σάββας Παντελίδης είναι σε δύσκολη θέση και το γνωρίζει και ο ίδιος. Ηρθε στον Άρη, δεν ζήτησε πίστωση χρόνου, καθώς ήξερε τι τον περίμενε, όπως τόνιζε. Αντιθέτως, μάλλον δεν είχε φανταστεί τι σημαίνει πίεση του αποτελέσματος σε μία ομάδα σαν τον Άρη. Γιατί, κακά τα ψέμματα, ούτε στον Ηρακλή το βίωσε, ούτε στον Αστέρα Τρίπολης.

Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες και ένας αποκλεισμός-ντροπή από το Κύπελλο. Καμία βελτίωση αγωνιστικά, ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με έλλειψη καθαρού μυαλού, διάθεσης και μαχητικότητας.

Θοδωρής Καρυπίδης και Ντίνος Διαμαντόπουλος ήθελαν να κάνουν “ηλεκτροσόκ” στην ομάδα με την λύση της συνεργασίας με τον Πάκο Ερέρα, προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα της, όμως τα αποτελέσματα δεν τους δικαιώνουν!

Όσο για τους ποδοσφαιριστές του Άρη; Όση ευθύνη για αυτή την εικόνα έχει ο Σάββας Παντελίδης, ανάλογη έχουν κι αυτοί. Αδυνατώ να πιστέψω πως δεν νιώθουν ντροπή με την εικόνα που εμφανίζουν. Διότι πραγματικά, κατατάσσουν τους εαυτούς τους πολύ χαμηλά, ενώ η ποιότητά τους δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπει να γνωρίζουν την ήττα από ομάδες τύπου Λεβαδειακού, ειδικά με τέτοιες εμφανίσεις. Απλά θυμηθείτε την ατάκα του Θοδωρή Καρυπίδη… “πέντε πρωτοκλασσάτοι παίκτες ήρθαν και μου έκαναν παράπονα για τον Πάκο Ερέρα, πως δεν γίνεται δουλειά στις προπονήσεις”…

Δουλειά των… πρωτοκλασσάτων δεν είναι να κρίνουν τον προπονητή τους, είτε αυτός λέγεται Πάκο Ερέρα, είτε Σάββας Παντελίδης. Αλλά να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα και να… τραβούν και την υπόλοιπη ομάδα. Κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής. 

Στην Ξάνθη ο Άρης παίζει πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι. Το πλέον κρίσιμο, μέχρι το επόμενο. Δύο νίκες, επί Ξάνθης και ΠΑΣ Γιάννινα αυτή την εβδομάδα και θα υπάρξει τρόπος να καλύψει το χαμένο έδαφος. Αρκεί να παίξει επιτέλους σαν… ΟΜΑΔΑ. Διότι είναι απαράδεκτο να μην μπορεί ο Άρης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να μην διεκδικεί τους στόχους του, καταθέτοντας ψυχή. Όταν ο κόσμος είναι ένας πραγματικός “μαχητής” δεν γίνεται η ομάδα να σου δίνει την εικόνα πως είναι της σειράς…

 

 

 

 

 

To Top