ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κι όμως ο Πιτίνο έχει χάσει από παίκτες του Άρη!

Ο Άρης και ο Γιάννης Καστρίτης αντιμετωπίζουν σήμερα έναν θρύλο της προπονητικής παγκοσμίως. Για τον Ρικ Πιτίνο δεν χρειάζονται συστάσεις, έχει ενδιαφέρον ωστόσο το γεγονός πως δύο από τους παίκτες του Άρη τον έχουν κερδίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Ραμόν Χάρις έχει αντιμετωπίσει τον Ρικ Πιτίνο στα πιο μεγάλα ντέρμπι του κολεγιακού πρωταθλήματος, όταν ήταν μέλος της ομάδας του Κεντάκι και ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν στο Λούιβιλ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη στην τετραετία του στο Κεντάκι μέτρησε δύο νίκες και δύο ήττες με τον Πιτίνο αντίπαλο, αλλά αγωνίστηκε σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια, καθώς ως πρωτοετής δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Τη μοναδική νίκη επί του Πιτίνο την πέτυχε ο Χάρις στις 2 Ιανουαρίου 2010, όταν το Κεντάκι κέρδισε το Λούιβιλ με σκκορ 71-62. Ο φόργουορντ του Άρη αγωνίστηκε 23 λεπτά και είχε 3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Κορυφαίοι για το Κεντάκι ήταν τέσσερις εν ενεργεία σπουδαίοι παίκτες του ΝΒΑ! Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είχε 18 πόντους και 18 18 ριμπάουντ, ο Τζον Γουόλ είχε 17 πόντους και 4 ασίστ, ο Πάτρικ Πάτερσον τελείωσε με 17 πόντους και ο Έρικ Μπλέντσο με 12 πόντους, σε ένα ντέρμπι που παρακολούθησαν μόλις… 24.479 φίλαθλοι του Κεντάκι!

Νίκη επί του Πιτίνο στο NCAA έχει πετύχει και ο Γκάρι ΜακΓκι, ως παίκτης του Πίτσμπουργκ και μάλιστα το συγκεκριμένο παιχνίδι, στις 16 Ιανουαρίου 2010, έχει και τη δική του ιστορία. Το Πίτσμπουργκ πήρε τη νίκη με σκορ 82-77 στην παράταση με τον Πιτίνο να δηλώνει μετά τον αγώνα πως “αν εξαιρέσουμε την ήττα από το Ντιουκ το 1992 στον τελικό της περιφέρειας όταν ήμουν προπονητής του Κεντάκι, αυτή η ήττα είναι η χειρότερη της καριέρας μου, γιατί η ομάδα έπαιξα πολύ καλά και ήταν σε θέση να κερδίσει τον αγώνα”.

Ο σέντερ του Άρη είχε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ με 3/6 δίποντα, ενώ κορυφαίος του Πίτσμπουργκ ήταν ο γνωστός σε όλους Μπραντ Γοναμέικερ από τη θητεία του στην Ευρωλίγκα με Μπάμπεργκ, Νταρουσάφακα και Φενέρμπαχτσε, έχοντας 20 πόντους και 7 ασίστ.

To Top