Πορτίγια: “Ο φίλος μου Αγκάνθο και τα άλλα παιδιά του Άρη θα τα καταφέρουν”!

Ο Κριστιάν Πορτίγια μπορεί να ήταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα στον Άρη, αλλά φρόντισε να δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της. Ο Ισπανός μίλησε από την πατρίδα του για την δύσκολη φετινή σεζόν των «κιτρίνων», αλλά και για τον φίλο του, Νταβίντ Αγκάνθο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο metrosport:

-Παρακολουθείς ακόμη τον Άρη. Πως βλέπεις την ομάδα τη φετινή σεζόν;

«Μαθαίνω νέα, έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Άρη, την φετινή περίοδο και έχω μιλήσει με παιδιά από την ομάδα. Ξέρω ότι είναι μία αρκετά δύσκολη χρονιά, αλλά θα τελειώσει καλά. Η επόμενη θα ναι σίγουρα καλύτερη για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φιλάθλους του Άρη».

-Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ωστόσο πιστεύεις ότι η ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει στην Supeleague;

«Είμαι σίγουρος! Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτή την κατάσταση και θα μείνουν στην μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας».

-Με ποιους παίκτες του Άρη συνεχίζεις να έχεις επαφή;

«Μιλάω πολύ με τον Νταβίντ Αγκάνθο. Τον θεωρώ έναν πολύ χαρισματικό παίκτη και είναι ένας πολύ καλός μου φίλος».

-Ο Ισπανός έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Άρη. Τι σου λέει από την ζωή του στη Θεσσαλονίκη;

«Μου λέει πως είναι πολύ χαρούμενος στον Άρη, σκοράρει συχνά και είναι απόλυτα σίγουρος πως η ομάδα θα παραμείνει στην Superleague. Η ζωή του στη Θεσσαλονίκη είναι αρκετά ήρεμη, είναι ευτυχισμένος στον Άρη».

-Ο Λούκας Αλκαράθ έκανε φέτος ένα «πέρασμα» από τους «κίτρινους». Γιατί πιστεύεις πως τελικά αποχώρησε από την ομάδα;

«Γνωρίζω τον Λούκας Αλκαράθ και το έργο του εδώ στην Ισπανία και μπορώ να πω πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Δεν μπορώ να ξέρω όμως τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να αφήσει την θέση του στην ομάδα».

-Είδες το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Δυστυχώς δεν κατάφερα να το δω ολόκληρο. Είδα μόνο πολύ λίγο, αλλά κατάφερα να δω τα γκολ του Αγκάνθο που ήταν φανταστικά».

-Πέρασες μόλις ένα χρόνο στον Άρη, αλλά φαίνεται πως έχεις στην καρδιά σου αυτή την ομάδα. Θα ήθελες να επιστρέψεις στον σύλλογο κάποια στιγμή;

«Πέρασα έναν υπέροχο χρόνο στον Άρη. Όλοι μου φέρθηκαν άψογα και πάντα θα είμαι ευγνώμων για αυτό. Ήταν απίστευτο το να παίζω για μία τόσο ιστορική ομάδα και είμαι περήφανος για αυτό. Φυσικά και θα ήθελα να επιστρέψω μία μέρα, σίγουρα θα επιστρέψω».

-Αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στην Μαγιόρκα και στην Ατλέτικο Μπαρεάλες. Πως είναι η ζωή σου μακριά από την Ελλάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, έχουμε μία μεγάλη ομάδα με αρκετούς παίκτες που έχουν εμπειρία από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Το συμβόλαιό μου τελειώνει στο τέλος της σεζόν».

To Top