Πουλίδο: “Αρχηγός της ομάδας είναι το σήμα της και το συναίσθημα του κόσμου!”

Ο Ρούμπεν Πουλίδο πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι ηγέτης μέσα στην ομάδα του Άρη και αγωνιστικά και εκτός των γραμμών του γηπέδου. Ο ίδιος παραμένει όχι απλά ταπεινός, αλλά απόλυτα προσγειωμένος στην πραγματικότητα και πολύ ορθώς δήλωσε πως αρχηγός της ομάδας είναι το σήμα της και το συναίσθημα του κόσμου!

Ρουμπέν, δεύτερη χρονιά προετοιμασίας φέτος με τον Άρη, πως κρίνεις την μέχρι τώρα δουλειά στο Πράβετς;

Μέχρι στιγμής όλα κυλάνε ομαλά. Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις μας για τη νέα χρονιά.

Η ομάδα έχει δώσει δύο φιλικά παιχνίδια, η εικόνα που παρουσίασε σε ικανοποιεί;

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι ακόμα αρχή. Λογικό να υπάρχει επιβάρυνση και τα πόδια μας να είναι βαριά. Αλά θα έρθει η ώρα που θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο.

Νιώθεις ο αρχηγός του Άρη;

Επειδή οι πιο πολλοί με ξέρουν από πέρυσι. Δεν θέλω να επιβάλλω κάτι σε κάποιον μέσα στα αποδυτήρια. Ούτε είμαι, ούτε θα ήθελα να είμαι, υπό αυτή την έννοια. Ο αρχηγός της ομάδας είναι το σήμα της. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, το ίδιο οι προπονητές και οι πρόεδροι. Αυτό που μένει είναι το συναίσθημα του κόσμου και η ιστορία του συλλόγου.

Νιώθεις τουλάχιστον «πατέρας» των ποδοσφαιριστών, όντας ο μεγαλύτερος και πιο έμπειρος αυτή τη στιγμή στο ρόστερ;

Κάποιοι μπορεί να με βλέπουν σαν πατέρα, εγώ προσπαθώ να είμαι φίλος τους. Μου αρέσει περισσότερο αυτός ο ρόλος.

Πέρυσι έχασες μεγάλο μέρος της προετοιμασίας στην Ιταλία. Ταλαιπωρήθηκες από τραυματισμό, φέτος, όμως, ανταποκρίνεσαι επαρκέστατα. Αισθάνεται καλύτερα;

Με όλο τον σεβασμό, πιστεύω ότι φέτος δουλεύουμε πολύ καλύτερα από πέρυσι. Εγώ προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα καλά, αλλά το θέμα είναι όλη η ομάδα να αισθάνεται καλά.

Η άμυνα του Άρη ταλαιπωρήθηκε απίστευτα πολύ την περυσινή σεζόν. Φέτος, με τις αλλαγές και τις προσθήκες που έγιναν, διακρίνεις διαφορά;

Ξέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι. Φέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι για να τα αντιμετωπίσουμε. Ξεκινάμε από το μηδέν με στόχο να μην επαναληφθούν ίδια λάθη.

Οι εντυπώσεις σου από τον Γιάννη Χατζηνικολάου;

Δουλεύει αρκετά καλά. Όλοι μαζί προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις και να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα. Οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Ποια θα είναι η φιλοσοφία του νέου Άρη;

Πρέπει να είμαστε ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Να είμαστε οργανωμένοι. Να έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλουμε από το παιχνίδι μας και να μην χωρίζεται η ομάδα στα δύο.

Σου πέρασε από το μυαλό κάποια στιγμή να φύγεις από την ομάδα, παρότι έχεις ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο;

Είχα κάποιες σκέψεις όταν τελείωσε το πρωτάθλημα. Περάσαμε μία πολύ δύσκολη σεζόν. Ήθελα να σκεφτώ, να μιλήσω και με τον πρόεδρο και μετά να αποφασίσω.

Τι σου είπε ο πρόεδρος και σε κράτησε;

Μιλήσαμε για το συμβόλαιό μου. Προσωπικά ήθελα ηρεμία και μου άρεσε ο Άρης, το κλίμα, η ατμόσφαιρα. Είναι μεγάλη ομάδα. Είχα προτάσεις καλύτερες οικονομικά, ήθελα όμως να μείνω. Δεν μίλησα ποτέ για λεφτά, δεν παραπονέθηκα όλη την χρονιά. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το ποδόσφαιρο.

Δηλαδή δεν ζήτησες αύξηση στο συμβόλαιό σου;

Πρώτα κοιτάω την δουλειά μου. Με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και μετά τα χρήματα. Σίγουρα θέλω όμως να αξιολογείται σωστά η δουλειά μου. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε αύξηση στις απολαβές του;

Ο πήχης φέτος για τον Άρη που μπαίνει;

Δεν πρέπει ο κόσμος να σκέφτεται ότι στόχος είναι τα πλέι οφ. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι οπλισμένη με υπομονή, να ξέρουμε που πατάμε. Πρακτικά είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρυσι. Ο κόσμος περιμένω να στηρίξει την ομάδα, όπως πέρυσι, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ένα από τα καλά της ομάδας του Άρη είναι η βοήθεια που της παρέχει ο κόσμος.

Δηλαδή στόχος πάλι είναι η παραμονή;

Πρέπει να βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Κάθε αγώνα ξεχωριστά, κάθε προπόνηση το ίδιο.

Έχεις πει ότι όταν έρθει η στιγμή να κρεμάσεις τα παπούτσια σου δεν θέλει να φύγεις από τον χώρο του ποδοσφαίρου, γι΄αυτό και ακολουθείς σεμινάρια προπονητικής. Αισθάνεσαι στο γήπεδο το μάτι του προπονητή;

Όλη μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Ακόμη και στις διακοπές μου το μυαλό μου είναι εκεί. Δεν μπορώ να ξεφύγω καθόλου. Δεν θα είμαι χαρούμενος αν από τώρα φαντάζομαι τον εαυτό μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να κάθομαι στο σπίτι μου. Φέτος τελειώνω και τα μαθήματα για να πάρω το δίπλωμα του προπονητή (UEFA pro) και μετά το τέλος της καριέρας μου στόχος είναι να καθίσω στους πάγκους.

Άρα κάποια στιγμή μπορεί να δουλέψεις και στον Άρη σαν προπονητής;

Μακάρι. Μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα. Από τότε που έπαιζα και αντίπαλος μαζί της. Ποτέ δεν λέω όχι.

Μετάνιωσες που όταν έφυγες από τον Αστέρα Τρίπολης η ομάδα άρχισε να παίζει στην Ευρώπη;

Είμαι χαρούμενος που άφησα τον Αστέρα σε αυτή την θέση. Το μυαλό μου, όμως, είναι στον Άρη.

Τι κίνητρο έχει ένας 34χρονος παίκτης;

Όταν ήμουν 20 χρονών πίστευα ότι στα 34 θα παίζω για τα χρήματα. Τώρα που έφτασα όμως σε αυτή την ηλικία αισθάνομαι το ίδιο άγχος πριν από κάθε παιχνίδι, το ίδιο άγχος πριν από τις προπονήσεις. Θέλω να παίζω μέχρι τα 39 μού χρόνια ποδόσφαιρο, το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο.

To Top