Πού πάει να παίξει ποδόσφαιρο ο Καστίγιο; (photos)

Ο Νέρι Καστίγιο δεν πάει σε μια μικρομεσαία ομάδα του Μεξικού. Η Πατσούκα (οι Tuzos, σκίουροι στα ελληνικά) είναι ομάδα που (ειδικά) την τελευταία δεκαετία έχει κερδίσει τίτλους, διεκδικεί τρόπαια και όχι μόνο εντός του Μεξικού.

Την περσινή χρονιά πήρε την 5η θέση στην Απερτούρα και θεωρήθηκε αποτυχία. Λογικό για μια ομάδα που μετράει πέντε πρωταθλήματα Μεξικού, τέσσερις κατακτήσεις του CONCACAF, μία Σουπερλίγκα (κόντρα στους Λος Άντζελες Γκάλαξι) και ένα Σουνταμερικάνα!

Η επένδυση από τον (ιδιοκτήτη και πρόεδρο) Χέσους Μαρτίνεζ για την επιστροφή στην κορυφή αφορούσε κυρίως τρία πρόσωπα. Τον Ούγκο Σάντσεζ, θρυλική μορφή για το ποδόσφαιρο – και τον αθλητισμό γενικότερα – του Μεξικού, τον Νέρι Καστίγιο, τον Μεξικανό επιθετικό που… διψάει για την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα ενόψει Μουντιάλ και τον βετεράνο, αλλά ηγέτη και δεινό σκόρερ, Ισπανό επιθετικό, Ραούλ Ταμούδο.

Η έδρα της Πατσούκα, το Ουρακάν του Χιντάλγκο (έτσι ονομάζεται η ευρύτερη περιοχή που έχει πρωτεύουσα την Πατσούκα) αναμένεται να είναι κατάμεστο στους αγώνες της ομάδας. Η χωρητικότητά του είναι 30.000 θεατών και ήδη με αυτές τις τρεις κινήσεις τα διαρκείας “φεύγουν” πολύ γρήγορα…

Η Πατσούκα σαν πόλη δεν αποτελεί τουριστικό θέρετρο. Είναι πόλη περίπου 250.000 κατοίκων, με ιστορικά μνημεία, αλλά χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και την ονόμασαν “La Bella Airosa”.

Δείτε μέρη της Πατσούκα, όπου θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά ο Νέρι Καστίγιο:

 

To Top