«Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, τέρμα στη διχόνοια!»

Την άποψή του για τα τεκταινόμενα στον Άρη κατέθεσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Χρηστίδης, με τρόπο ωμό και χωρίς περιστροφές, τονίζοντας ότι η διχόνοια θα πρέπει επιτέλους να αποτελέσει παρελθόν, αφού «ο Άρης είναι θρησκεία και μόνο ενωμένοι οι διοικούντες θα πετύχουν πολλά»…

Ο βετεράνος γκολκίπερ φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και είπε αρχικά: «Ο Άρης -και όταν λέω Άρης εννοώ πάντα τη διοίκηση και τις διοικήσεις- πρέπει να επιστρέψει στον κόσμο την πίστη που χρησιμοποίησε για ημέτερα οφέλη. Δηλαδή, η διοίκηση έβαζε υπεράνω του Άρη τον εαυτό της. Τον Άρη τον ζω από την δεκαετία του ’50 και λίγο του ’60 και λέω ότι λειτούργησε με διχόνοια και διάσπαση στο «εμείς και οι άλλοι» και ουδέποτε σταμάτησε αυτό. Όποιος δεν το παραδέχεται αυτό, ή δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να βοηθήσει στην λύση του προβλήματος».

Για τη χθεσινή πρώτη προπόνηση υποστήριξε: «Δεν πήγα στο γήπεδο γιατί δεν πάω, αλλά από όσα μου μεταφέρανε κάποιοι, οι Αρειανοί ζητούσαν από τους πιτσιρικάδες να τους δώσουν πίσω την δόξα και αυτό είναι που κρατάω από την χθεσινή πρώτη προπόνηση».

Για το μέλλον του Άρη: «Εδώ πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή, αλλαγή νοοτροπίας και όχι προσώπων και καταστάσεων και αν δεν το κάνουμε τώρα αυτό, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και άγχος, να χυθεί αίμα. Αυτό που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή ο Άρης κατά τη γνώμη μου είναι ένας τύπος σαν τον Βαρδινογιάννη, που δεν θα… «κώλωνε» πουθενά. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει επίσης να δοθεί στην δημοσιότητα η οικονομική κατάσταση της ομάδας».

Για το τεράστιο μέγεθος του συλλόγου, τόνισε: «Ο Άρης είναι ένα τεράστιο κοινωνικό μέγεθος, κατέκτησε ένα κύπελλο και έχασε ένα μπαράζ για το πρωτάθλημα το 1980. Πάμε στα αρνητικά τώρα: Μια διαβάθμιση το 1963, δύο υποβιβασμοί στην Β’ κατηγορία, υπαγωγή στο άρθρο 44, είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο τεράστιο μέγεθος όπως ο Άρης να του συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να ξεπερνούν αυτό το τεράστιο μέγεθος και να γίνουν αυτοί πρωταγωνιστές;
Αυτό είναι το σίγουρο, αν δεν γίνει αυτό το πράγμα θα ξαναγυρίσουμε στα ίδια. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση θα δείτε πώς θα αστράψουν τα μαχαίρια. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η διοίκηση είναι να φέρει πλήρη διαφάνεια βεβαίως, αν δεν γίνει αυτό θα γυρίσουμε ξανά σε αυτές τις ίδιες καταστάσεις.

Και συνέχισε αναφερόμενος στην ΚΜΑ: «Η Κοινωνία Μελών του Άρη πρέπει να ασχοληθεί και να πάρει πρωτοβουλίες για το καλό του συλλόγου. Πρέπει να βοηθήσουν κάποιοι και έστω με μικρές κινήσεις ώστε να διορθωθούν κάποια πράγματα μέχρι εκεί που τους επιτρέπεται. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να του επιστρέψουν πίσω την πίστη».

Για το τέλος, όμως, ο Νίκος Χρηστίδης φύλαγε το καλύτερο: «Έχουμε μια ομάδα τον Άρη ο οποίος είναι θρησκεία, ο ναός του είναι το γήπεδο, οι πιστοί του είναι ο λαός. Εάν είναι σκορπισμένοι οι διοικούντες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ενώ όταν είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πολλά. Για μένα είναι ευτυχία που είμαι Αρειανός. Έγινα ένας Αρειανός χωρίς μεσάζοντες, αυτό χρειάζεται και ο Άρης».

To Top