Πρίττας, «γεννημένος» για τα… δύσκολα

Δεν πέρασε απαρατήρητη στις τάξεις των φιλάθλων η επιλογή του Μίχαλ Πρόμπιερζ, σύμφωνα με την οποία ο Σάκης Πρίττας, στα δυο παιχνίδια που κοουτσάρισε δεν έχει θέση όχι απλά στην ενδεκάδα, αλλά ούτε στην 18άδα του Άρη. Πρόκειται για μια καθαρά προπονητική επιλογή του Πολωνού, ο αρχηγός του Άρη τη σέβεται και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά, περιμένοντας να επιστρέψει στη δράση. Άλλωστε, είναι… «γεννημένος» για τα δύσκολα!

Πρόμπιερζ και Πρίττας γνωρίστηκαν φέτος ουσιαστικά, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, όταν ο νέος τεχνικός προπόνησε πρώτη φορά την ομάδα. Ο Πρόμπιερζ κάνει αυτός τις επιλογές των παικτών, έχοντας ξεκαθαρίσει πως κάθε φορά θα παίζει ο καλύτερος και πιο φορμαρισμένος, με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια.

Βλέποντας τη διάθεση των Τόχα και Κατίδη, αλλά και την ποιότητα του αρχηγού πια, Ρικάρντο Φατί, ο 39χρονος προπονητής έδειξε άμεσα να τους εμπιστεύεται για τα πρώτα παιχνίδια.

Συν τοις άλλοις η εκτίμηση για τον Γιούριτσα Βράνιες, από τον Πρόμπιερζ φάνηκε άμεσα (τον έβαλε στην ενδεκάδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), μια και τον γνωρίζει από τη θητεία του Κροάτη στο γερμανικό πρωτάθλημα, την ώρα που ο Πολωνός προπονητής είναι θιασώτης του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Έτσι το αποτέλεσμα ήταν (κι εφόσον υπήρχε ένα καρέ παικτών οι οποίοι παίζουν στον άξονα), ξαφνικά ο Πρίττας να βρεθεί εκτός των αρχικών πλάνων. Ήταν δύσκολο να υπάρχει κι άλλος χαφ στην αποστολή, με τον 32χρονο μέσο να μένει στα δύο πρώτα παιχνίδια του Πρόμπιερζ στην κερκίδα, με Ολυμπιακό και ΟΦΗ.

Βέβαια κάποιοι καλοθελητές πρόλαβαν να θέσουν τον παίκτη των κίτρινων εκτός ομάδας, αλλά καμία αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Αντίθετα ο ανταγωνισμός που υπάρχει, τον έθεσε για την ώρα και μόνο, ως μη βασικό.

Ο Πρίττας, βέβαια, είναι ένας από τους παίκτες, που ο κόσμος έχει σε μεγάλη εκτίμηση και η εξέλιξη αυτή, ίσως, έκανε τους φίλους του Άρη να ανησυχούν, φέρνοντας, μάλιστα, στο μυαλό την πολύ πρόσφατη εμφάνιση (ήταν ο κορυφαίος σε απόδοσή παίκτης της ομάδας), στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής έχει παίξει φέτος σε τρία παιχνίδια (προήλθε από τραυματισμό), συμπληρώνοντας σε 288 λεπτά συμμετοχής, 23 σωστές πάσες και 8 κλεψίματα.

Ο ίδιος προτιμάει να δουλεύει στις προπονήσεις με το ίδιο πάθος και να περιμένει την ώρα που θα τον χρειαστεί η ομάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Άλλωστε, όπως έδειξε στο παρελθόν, όταν χρειαστεί να βγει στην πρώτη γραμμή είναι εκεί!

 

 

 

 

 

To Top