Πρίττας: “Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”

Ο καλύτερος παίκτης του Άρη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και αρχηγός της ομάδας, ο Σάκης Πρίττας αναφέρθηκε στους λόγους που έχουν αφήσει βαθμολογικά πίσω τους κίτρινους και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα. «Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας…» είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος μέσος του Άρη.

 
Ο Πρίττας μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου υπογραμμίζοντας ότι: «είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες», τόνισε ότι: «εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» και ξεκαθάρισε ότι: «πάμε για την νίκη με την ΑΕΚ, δεν κοιτάμε ποιο είναι το όνομα του αντιπάλου. Δεν μπορεί να έχουμε μόνο τέσσερις βαθμούς, πάμε για τους τρεις βαθμούς». 

Όσον αφορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω το περιβραχιόνιο. Τεράστια η χαρά μου από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη η ευθύνη να είσαι αρχηγός στον Άρη κι αυτό το ξέρουμε όλοι».

 

Για την κακή εικόνα της ομάδας, είπε: «Είναι πολύ στενάχωρο και προσπαθούμε να δούμε κι εμείς οι ίδιοι τι φταίει. Ψάχνουμε να δούμε γιατί το να έχουν περάσει τόσα παιχνίδια δίχως νίκη είναι πάρα πολύ κακό».

 

Για τα τελευταία δύο ματς, επισήμανε: «Υπάρχει μία βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια. Φτάσαμε κοντά στη νίκη στον Εργοτέλη, όμως δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στο τέλος και ο αντίπαλος βγήκε μπροστά και μας έκανε το γκολ. Θεωρώ το ίδιο έγινε και με τον ΠΑΟΚ, όπου ξεκίνησε το ματς ε τις καλύτερες προϋποθέσεις, όμως πάλι δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Νομίζω το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας. Να αλλάξουμε πάσες».

 

Για το ότι η ομάδα είναι νέα ακόμη, σχολίασε: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία ότι είμαστε μία νέα ομάδα. Ακόμη και πριν έρθουν τα παιδιά από το Βόλο, πόσο μάλλον τώρα. Βέβαια εμείς σαν ποδοσφαιριστές πρέπει να κοιτάξουμε τις ευθύνες μας και να επαναφέρουμε την ομάδα άμεσα στο σωστό δρόμο».

 

Για την προσωπική του κατάσταση, έπειτα κι από τον τραυματισμό που πέρασε, τόνισε: «Οπωσδήποτε μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο και το… μοναχικό δρόμο της αποκατάστασης, σκοπός σου είναι να επανέλθεις πιο δυνατός. Είναι θέμα διάθεσης. Σε αυτό που είπε ο προπονητής ήθελε να φωτογραφίσει κάποιους παίκτες που δεν έχουν δώσει το αναμενόμενο. Άλλωστε η εμφάνιση δεν ήταν καλή. Ο Άρης δεν είναι μία εύκολη ομάδα και ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Θέλει οι παίκτες να τα δίνουν όλα. Και στην κακή τους ημέρα».

 

Για το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες, πρόσθεσε: «Οι συζητήσεις είναι πολλές και γίνονται ακόμα περισσότερες όταν δεν παίρνουμε τη νίκη. Ο καθένας βέβαια είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, αν και βέβαια πρέπει όλοι να στηρίζουμε ο καθένας τον διπλανό του. Πρέπει κάποιοι να ανεβάσουν την απόδοσή τους».

 

Για το ματς με την ΑΕΚ, είπε: «Είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό από τα άλλα και με μία εκτός έδρας νίκη σε ένα ντέρμπι θα κάνουμε τη διαφορά. Βέβαια στην κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να διαλέγει παιχνίδια. Πρέπει να κοιτάξουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σε κάθε παιχνίδι».

 

Τέλος, είπε κλείνοντας για την κατάσταση της ΑΕΚ: «Προσωπικά δεν ασχολούμαι με τους αντιπάλους μας. Σκέφτομαι τη δική μου ομάδα και μόνο. Άλλωστε τα προβλήματα μπορεί να σε ξεγελούν και μία ομάδα να είναι πιο δυνατή από ότι την περιμένεις ή όχι και τόσο».

 

 

 

 

 

 

 

 

To Top