ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρίφτης: “Από τα χειρότερα ταξίδια… Να βρούμε τα αποθέματα ενέργειας!” (video)

Μετά από δύο παιχνίδια που απαίτησαν κατασπατάληση μεγάλης ποσότητας ενέργειας, η οποία εν τέλει δεν πήγε χαμένη, γιατί ήρθαν νίκες με Άλμπα και ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Πρίφτης αυτό ακριβώς έχει στο μυαλό του για τον αυριανό αγώνα με τη Νεπτούνας στην Λιθουανία.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε χθες κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Κλαϊπέντα: “Σίγουρα έχουμε μια ψυχολογική ανάταση, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για μεγάλους ενθουσιασμούς και πολλά συναισθήματα, διότι το ταξίδι αυτό που θα κάνουμε είναι από τα χειρότερα, με τρία αεροπλάνα, με πούλμαν… Με μόλις μία προπόνηση θα πρέπει να παίξουμε με τη Νεπτούνας και μετά με μόλις μία προπόνηση θα πρέπει να παίξουμε με το Λαύριο. Είναι πολύ δύσκολη βδομάδα”.

Ρωτήθηκε για την υποδοχή που έτυχε η ομάδα στο Παλέ μετά τη νίκη στην Πυλαία και σχολίασε πως “ο κόσμος εκφράζεται, είναι κοντά μας, τον ευχαριστούμε. Μας ενθαρρύνει. Από την άλλη πλευρά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μη χάσουμε το μυαλό μας, γιατί αυτό είχε γίνει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, γι’ αυτό το λόγο είχαμε εκείνα τα συμπτώματα και δεν μιλάω για τις ήττες, όσο για τις κακές εμφανίσεις”.

paok_aris_omadiki1

Σε ερώτηση για το τι παιχνίδι περιμένει αύριο στην Λιθουανία δεδομένης και της κατάστασης της Νεπτούνας που προέρχεται από βαριά ήττα (89-57 από τη Ζαλγκίρις), έχει αμυδρές ελπίδες πρόκρισης, αλλά θα παίξει σε γεμάτο γήπεδο απάντησε πως “τα γήπεδα στη Λιθουανία είναι πάντα θορυβώδη και έντονα για τον αντίπαλο. Η ήττα από την Ζαλγκίρις θα έχει πληγώσει τον εγωισμό της Νεπτούνας, όπως επίσης και το παιχνίδι που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλες αυτές τις συνθήκες και να βρούμε τα αποθέματα ενέργειας για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι καλή ομάδα η Νεπτούνας, το απέδειξε και στα δύο παιχνίδια με την Αρμάνι, κάτι που εμείς δεν αποδείξαμε. Περιμένουμε σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που σίγουρα θα κοστίσουν στο κομμάτι της ενέργειας”.

Ρωτήθηκε τι σημαίνει για την ομάδα η συμβολή που είχαν οι Πελεκάνος και Τσούπκοβιτς στη νίκη επί του ΠΑΟΚ και απάντησε: “Έχει πολύ μεγάλη αξία, αναδεικνύει την ομάδα και δείχνει ότι όλοι οι παίκτες έχουν μία σκέψη και είναι ετοιμοπόλεμοι και προπονημένοι. Όταν χρειαστεί θα μπουν και θα αποδώσουν και γι’ αυτό είμαστε όλοι χαρούμενοι. Αυτό είναι το βασικό συστατικό που πρέπει να έχουμε και πρέπει να το διατηρήσουμε. Αν το χάσουμε αυτό, δεν θα είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί”.

paok_aris_pelekanos

Αναλύοντας τον αγώνα με τη Νεπτούνας είπε ότι “είναι ομάδα που έχει έντονο ρυθμό, παίζει στο ανοικτό γήπεδο, σουτάρει πολύ. Σε όλα αυτά ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει όταν παίζεις εκτός έδρας και είναι πιο εύκολο το έργο όταν παίζουμε στο Αλεξάνδρειο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση και με απασχολεί πιο πολύ το κομμάτι της ενέργειας”.

Ρωτήθηκε για το πότε βρίσκει κίνητρο η ομάδα του κι αν αυτό εν τέλει συμβαίνει στα μεγάλα ματς, όπως τα “διπλά” που έκανε με Ούνιξ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ή αν είναι ομάδα έδρας και υποστήριξε ότι “δεν είναι ομάδα έδρας ο Άρης. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Προσπαθεί να διαμορφώσει ένα αγωνιστικό πρόσωπο που δεν είναι ακόμα σε επίπεδο που μπορεί να κυριαρχεί παντού εκτός έδρας. Ακόμα και στην έδρα μας δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αν και αναμφίβολα το γήπεδό μας δημιουργεί πρόβλημα στους αντιπάλους. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είμαστε ομάδα που παίζει μόνο εντός έδρας, κυρίως για όλα τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν”.

To Top