ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γουότερς έβγαλε το καπέλο του στον Πρίφτη και… αποθέωσε Τσούπκοβιτς!

Η άμυνα, ο Τσούπκοβιτς που κάνει καλά τη δουλειά του, η ιδέα του Δημήτρη Πρίφτη και το must win παιχνίδι στη Νεπτούνας. Ο Ντομινίκ Γουότερς μίλησε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για όλους και για όλα!

Σε συνέντευξή του στο sport24.gr τόνισε αρχικά πως “Η άμυνα αποτελεί το μεγαλύτερο “όπλο” μας γενικά στη χρονιά, κι αυτό φροντίσαμε να βελτιώσουμε στη διάρκεια αγώνα. Χάρη στο πως συμπεριφερθήκαμε στο πίσω μέρος του παρκέ καταφέραμε να ανατρέψουμε τη διαφορά. Κι εν συνεχεία, μέσα από αυτό, καταφέραμε να πετύχουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Από τη στιγμή που μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε το αμυντικό ριμπάουντ, ήταν πιο απλό να ανοίξουμε το γήπεδο και να σκοράρουμε στο transition. Η κούραση που υπήρχε στις δύο ομάδες ήταν βέβαια ένα από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τις προσπάθειές μας, οπότε το να πετυχαίνεις εύκολα καλάθια ήταν πολύ σημαντικό”.

waters_paok_aris2

Για την συμβολή του Σλάβεν Τσούπκοβιτς για τον οποίο περισσότερα γράφονται για την αποχώρησή του παρά για το μπάσκετ σχολίασε: “Κανείς στην ομάδα δεν σκέφτεται ή λογαριάζει τι γράφεται δεξιά κι αριστερά. Ο Σλάβεν (Τσούπκοβιτς) ήταν στο επίκεντρο της κριτικής, αλλά έκανε καλά τη δουλειά του. Κι αυτό λέει πολλά” και πρόσθεσε: “Είχαμε πολύ μεγάλο κίνητρο και σ αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε ο κόουτς. Μας μιλούσε πολύ όλη την εβδομάδα, προσπάθησε -και τα κατάφερε- να μας βοηθήσει σε όλους τους τομείς. Το ότι ο Σλάβεν μπήκε στο παιχνίδι και δεν είχε το παραμικρό άγχος ή πίεση δείχνει τον χαρακτήρα του, το ποιος είναι. Λέγονται πολλά για εκείνον τον τελευταίο καιρό, αλλά εκείνος συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει κάθε μέρα στην προπόνηση”.

waters_paok_aris_1

Αποκάλυψε και το τρικ του Δημήτρη Πρίφτη στις τελευταίες προπονήσεις του Άρη στο Παλέ: “Τις δύο τελευταίες ημέρες, κάναμε προπόνηση υπό τον ήχο των συνθημάτων των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο κόουτς είχε φροντίσει να μας προετοιμάσει πνευματικά. Έκανε άψογη δουλειά σε αυτό. Στην προπόνηση δεν ακούγαμε ο ένας τον άλλον, τι μας έλεγε ο προπονητής. Αυτό μας βοήθησε να εγκλιματιστούμε άμεσα και να πάμε στο γήπεδο ήρεμοι. Είχαμε συνηθίσει τις συνθήκες και πλέον κάναμε αυτό που είχαμε πει σε επίπεδο τακτικής. Το ότι έπεσαν αντικείμενα στο τέλος του αγώνα δεν ήταν βέβαια μέσα στο πλάνο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Κατά τα λοιπά, δεν είχαμε προβλήματα. Νιώθαμε άνετα” και σχολίασε: “Ήταν εξαιρετική κίνηση, δεν το έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου. Θα το χαρακτήριζα ευφυές και σίγουρα αξίζουν πολλά “μπράβο” στον κόουτς για την πρωτοτυπία αυτή”.

Για τις νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ τόνισε ότι “οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στο τέλος. Καλές οι νίκες που κάναμε ως τώρα στα ντέρμπι, καλές κι αυτές που μπορεί να έρθουν στην πορεία. Η ουσία όμως όλου του πράγματος είναι οι νίκες που θα γίνουν στα πλέι οφ. Εκεί θα φανεί ποια ομάδα είναι “μεγάλη” και μπορεί να πετύχει τους στόχους της”.

waters_paok_aris

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στον αυριανό αγώνα με τη Νεπτούνας: “Είναι ένα must win παιχνίδι για εμάς. Ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, το περιθώριο του λάθους. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, πρέπει να πάμε με την ίδια λογική που πήγαμε στην Πυλαία. Μακάρι να κάνουμε το 2/2 στους αγώνες που ακολουθούν στο Γιούροκαπ και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θα είναι “τρελό” να παίζεται η πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, το περιμένω πως και πως γιατί ξέρω ότι ο κόσμος μας θα κάνει απίστευτη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, προέχει να κερδίσουμε την Τετάρτη τη Νεπτούνας. Ας πάρουμε αυτό το ματς και μετά όλα θα είναι πιθανά”.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην “κοιλιά” που έκανε ο Άρης με τις τέσσερις σερί εκτός έδρας νίκες: “Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Σίγουρα δεν είμαστε η ομάδα που δείξαμε το πρώτο εικοσαήμερο του 2016. Αδικήσαμε πολύ τους εαυτούς μας, αλλά υπήρχε κι η κούραση που έπαιξε ρόλο στα άσχημα αποτελέσματα. Όλες οι ομάδες περνούν δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της σεζόν, περάσαμε κι εμείς μια. Ή για την ακρίβεια μια δύσκολη περίοδο. Νομίζω την αφήνουμε πίσω μας σιγά σιγά. Δεν μας νοιάζει τι λέει ο κόσμος ή τι γράφουν οι δημοσιογράφοι. Είμαστε ο Άρης, έχουμε ποιότητα και μπορούμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας”.


To Top