ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Γινόμαστε σιγά-σιγά ομάδα…”

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε εδώ και λίγη ώρα η αποστολή του Άρη, η οποία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στο Πράβετς.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο έφθασαν στο Αλεξάνδρειο και από εκεί ο καθένας αποχωρεί για το σπίτι του. Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, που υποδέχθηκαν την αποστολή, έκανε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά:

Για την προετοιμασία στο Πράβετς: «Υπάρχει διάθεση και όρεξη στην ομάδα. Όλοι στην αρχη της προετοιμασίας έχουν διάθεση να δώσουν το κάτι παραπάνω, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι, κατά το διάστημα αυτών των 10 ημερών ο βασικός στόχος είναι να βρούμε έναν συντονισμό μεταξύ μας, να βρούμε την κοινή συχνότητα που χρειάζεται να έχει η ομάδα, να αρχίσουμε να χτίζουμε τις σχέσεις μας, και εντός και εκτός γηπέδου, να αναπτύσουμε λίγο τις συνεργασίες μας και σιγά σιγά να γίνουμε μια συμπαγής και ομοιογενής ομάδα».

Για τους νέους παίκτες του Άρη: «Είναι αρκετά τα νέα πρόσωπα όσον αφορά τους ξένους. Για τους  Έλληνες παίκτες υπάρχει ήδη ένας κορμός από την περσινή χρονιά. Στο κομμάτι που αφορά το ελληνικό στοιχείο, στο οποίο πιστεύω πως φέτος ενισχυθήκαμε σημαντικά με την προσθήκη του Τσαϊρέλη και του Καββαδα, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, έχουμε δημιουργήσει έναν αξιόλογο ελληνικό κορμό, είναι γνώριμα παιδιά σε εμένα και με κοινή προσπάθεια και σοβαρή δουλειά θα ενταχθούν και οι ξένοι».

Για τους Μάρμπλ και Κάμινγκς: «Κάθε ροστερ όταν δημιουργείται  εχει πλεονεκτήματα  και αδυναμίες, αυτό είναι ένα στοιχείο που χρειαζεται  δουλεια, είναι σε καλο επίπεδο  και οι δυο, είναι καλοι αθλητες και δεν θα εχουμε κανένα πρόβλημα».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα και ο Μπάκνερ: «Είναι σχετικό το κατά πόσο έτοιμοι θα είμαστε, πάντα θέλεις το κάτι παραπάνω. Ο Μπάκνερ είναι ένας πολύ καλος παίκτης, είναι μόλις 2 μέρες μαζί μας, βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ίσως στην καλύτερη συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε να ενταχθεί στο αγωνιστικό πλαίσιο. Είναι σημαντικό ότι ήταν συμπαίκτης με τον Τζένκινς και υπάρχει μια γνωριμία. Όλοι θα προσπαθήσουμε να είναι ομαλή η περίοδος ένταξης ενός νέου παίκτη στην ομάδα».

Για τα φιλικά παιχνίδια: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά στην προετοιμασία, πρέπει να τα χρησιμοποιούμε και να εξελισσόμαστε, να βγάζουμε χρησιμα συμπεράσματα για την συνέχεια. Όπως το προχθεσινό παιχνίδι ήταν χρήσιμο για εμάς έτσι και αυτό με την ΤΣΣΚΑ είναι εξίσου σημαντικό, ίσως με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, όμως κάθε φιλικό παιχνίδι εντάσσεται στα πλαίσια της προετοιμασίας».

Για τις διαφορές στην ομάδα σε σχέση με πέρσι: «Σίγουρα υπάρχει μια συνέχεια με το περσινό ρόστερ, όπως είπα και πριν υπάρχουν κοινά συστατικά, υπάρχει μία σημαντική πρόοδος σε αρκετούς τομείς, σε αρκετά στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη της ομάδας. Το μπάτζετ βελτιώθηκε σημαντικά και μπορέσαμε να πάρουμε, θεωρητικά, καλύτερους παίκτες, όλα αυτά όμως θα αποδειχθούν στον αγωνιστικό χώρο».

Για τους νεαρούς παίκτες: «Θα ξεκαθαρίσουν όλα όταν θα έχουμε πάρει την τελική απόφαση, μέσω της ΚΑΕ, τι έχουμε αποφασίσει για ποιους παίκτες και για πού».

 

To Top