ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Είμαι εντάξει με την ομάδα μου, δεν έχω πρόβλημα – Να κάνουμε χρήσιμη αυτή την πολύ κακή βραδιά!”

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν για άλλη μια φορά ρεαλιστής στις δηλώσεις του και προστάτευσε τους παίκτες και την έννοια της ομάδας ακόμα και μετά από αυτό το πολύ άσχημο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

Τόνισε αρχικά: “Καλησπέρα και χρόνια πολλά, συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κι ένα κακό εξάλεπτο στην 3η περίοδο που μας παρέσυρε και κάναμε ένα γενικά κακό δεύτερο ημίχρονο. Το επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο είναι 31-11. Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Εμείς δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί και τόσο έντονοι ώστε να μας αισθανθεί ο αντίπαλος και να παίξουμε όπως πρέπει να παίζουμε. Το δεύτερο συστατικό είναι το πολύ καλό ποσοστό του Παναθηναϊκού πίσω από το τρίποντο, με κύριο εκφραστή τον Φελντέιν. Όταν ο Παναθηναϊκός σουτάρει με 53% στα τρίποντα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει αυτή την πολύ κακή βραδιά που είχαμε όχι λόγω του αποκλεισμού, αλλά λόγω της εμφάνισης, θα πρέπει να την κάνουμε χρήσιμη. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τον τρόπο που θα δουλέψουμε και τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για την συνέχεια της χρονιάς που έχει ακόμα πολύ δρόμο, με υποχρεώσεις και δύσκολα παιχνίδια. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα κι Ευρώπη”.

Ρωτήθηκε για το πως θα διαχειριστεί τις δύο ήττες ο Άρης και απάντησε: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, άρα κάθε συνθήκη μετά από τέτοια ήττα είναι διαφορετική. Το βασικό που πρέπει να κάνει η ομάδα σε αυτές τις στιγμές, είναι να μην αισθάνεται μοναχικός κανένας. Όλοι μαζί να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι το πρώτο συστατικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιμέρους μπασκετικά αγωνιστικά θέματα, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε. Θα ξεκουραστούμε αύριο και θα ξεκινήσουμε την δουλειά από την Τρίτη για το δύσκολο παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Η ζωή συνεχίζεται”.

Σε ερώτηση για το αν ο Άρης έδειξε νωχελικότητα στο δεύτερο ημίχρονο κι αν υπάρχουν σκέψεις για ενίσχυση απάντησε πως “δεν μπορώ να πω ότι είχαμε νωχελικότητα, αλλά σίγουρα δεν είχαμε την επιθετικότητα που θα έπρεπε να έχουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Όταν δεν είσαι στον απαιτούμενο βαθμό επιθετικός, ο αντίπαλος σε τιμωρεί σε κάθε στιγμή. Αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο που παίζεις. Δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί, σίγουρα θα πρέπει να μπαίνουμε με πιο δυνατή νοοτροπία όταν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουμε αντιπάλους τέτοιας δυναμικότητας. Δεν μπορούμε σ’ ένα δεκάλεπτο να δεχόμαστε 31 πόντους και να διεκδικούμε κάτι παραπάνω.

Η ομάδα μου νομίζω έχει το σωστό βάθος και το σωστό μήκος και πλάτος. Είμαι εντάξει με την ομάδα μου, δεν έχω πρόβλημα. Όλους τους παίκτες τους χρησιμοποιώ ανάλογα. Έχουμε καλή ομάδα, είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα υπάρχουν κακά βράδια στα οποία κλονίζεται αυτό το πράγμα, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε την λύση ανάμεσά μας”.

Ρωτήθηκε για το ότι ο Άρης έκανε Χριστούγεννα εκτός Θεσσαλονίκης και απάντησε: “Ήταν δύσκολο το ότι ήμασταν μακριά από τις οικογένειες, αλλά κατά κάποιο τρόπο είμαστε μια μορφή οικογένειας γιατί περνάμε πολλές ώρες μαζί. Λόγο προγράμματος στο Γιούροκαπ περνάμε εβδομάδες ολόκληρες μακριά από την Θεσσαλονίκη και πολύ συχνά μένουμε για μια εβδομάδα μαζί. Σίγουρα αυτές οι ημέρες είναι ιδιαίτερες και θέλεις τους δικούς σου ανθρώπους κοντά, την γυναίκα σου, τα παιδιά σου, αλλά έχουμε καταφέρει να αισθανόμαστε αρκετά οικείοι. Έγινε ένας σωστός προγραμματισμός, περάσαμε καλά αυτές τις ημέρες μαζί και κάναμε τις προπονήσεις που έπρεπε”.

To Top