ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρίφτης: “Επάνοδος στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικότητα” (PRESSARIS-Αποστολή)

Το αυριανό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Άρη ύστερα από τρία χρόνια. Για τον Δημήτρη Πρίφτη στόχος είναι να γίνει η επάνοδος στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικότητα.

Ξεκινάει η ομάδα την ευρωπαϊκή της περιπέτεια με εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε ένα από τα φαβορί του ομίλου. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

Ξεκινάμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ταπεινά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θέλουμε να παλέψουμε. Μετά τα πρώτα παιχνίδια θα δούμε που βρισκόμαστε, πώς είναι και οι άλλες ομάδες, για να αρχίσουμε να προσδιορίζουμε και να σκεφτόμαστε συγκεκριμένους στόχους. Είναι αρκετά δύσκολος όμιλος, αλλά και πάλι αυτό θα φανεί μετά τα πρώτα 3-4 παιχνίδια. Ο Άρης επανέρχεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μετά από τρία χρόνια και ο στόχος μας είναι να κάνουμε την επάνοδο αυτή με αξιοπρέπεια και όσο το δυνατόν ανταγωνιστική.

Είχατε τονίσει μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι θέλετε να δείτε την ομάδα σας να προσαρμόζεται στον αντίπαλο και στις συνθήκες κάθε αγώνα. Πως πρέπει να προσαρμοστεί ο Άρης για τον αγώνα με τη Τραμπζονσπόρ;

Γενικά όλη αυτή η διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων είναι μια ιδιαιτερότητα για μας. Έχει και θετικά έχει και αρνητικά. Στα θετικά είναι ότι θα μας βοηθήσουν τα παιχνίδια αυτά να βρούμε έναν αγωνιστικό ρυθμό και να καθορίσουμε τις συνεργασίες μας και τη “χημεία” μας. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε σε συρρικνωμένο χρονικό διάστημα την ξεκούραση μεταξύ των παιχνιδιών. Είναι αντιφατικά αυτά, όμως η προσαρμοστικότητα είναι ένα στοιχείο που θα βρούμε στην πορεία. Από εκεί και πέρα, κάθε παιχνίδι έχει δικά του δεδομένα, δικές του συνθήκες και πάνω εκεί θα πρέπει εμείς πολύ γρήγορα να βρίσκουμε τον τρόπο να ανταποκρινόμαστε.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Τραμπζονσπόρ;

Είναι μια ομάδα που έχει μια τριπλέτα Αμερικανών στην περιφέρεια πολύ επικίνδυνων, καλών αθλητών, που παίζουν με ταχύτητα και έχει κάποιους έμπειρους ψηλούς, αλλά όχι τόσο αθλητικούς. Είναι μια ομάδα που παίζει με καλό ρυθμό, έχει καλό παλμό στον τρόπο που επιτίθεται, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνεργασίες με δύο και τρεις παίκτες, ενώ μεταφέρει με μεγάλη ταχύτητα τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Διαθέτει παίκτες που έχουν ποιότητα, κάποιοι είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Προέρχονται από μια πολύ σοβαροί ήττα και νομίζω ότι με εμάς θα είναι πολύ σκληροί και πολύ συγκεκριμένοι. Πάντα ο γηπεδούχος έχει ένα συντελεστή άγχους μεγαλύτερο από τον φιλοξενούμενο. Πιθανόν να έχουν μεγαλύτερο άγχος, γιατί αναμφίβολα εμείς στον όμιλο αυτό δεν εμφανιζόμαστε ως φαβορί. Μπορεί η ομάδα σαν δυναμική, σαν ιστορία να φέρει ένα πολύ μεγάλο όνομα σαν Άρης, αλλά αν τα βάλουμε με δεδομένα κάτω δεν εμφανιζόμαστε ως φαβορί. Θα παίξουμε με μια ομάδα που έχει 4-5 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ, αλλά αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα.

Κόουτς, ο Στέφανος Δέδας είχε δηλώσει ότι τα μπάτζετ στην Τουρκία είναι κατά κάποιο τρόπο “διογκωμένα” και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ευρωπαϊκής αγοράς…

Τα μπάτζετ καθορίζονται από την γενικότερη κατάσταση της αγοράς στην εκάστοτε λίγκα. Οι ομάδες στην Τουρκία κινούνται από άλλα ποσά.

Είχε σχολιάσει επίσης ότι το καλό για τις τουρκικές ομάδες είναι ότι παίζουν συνεχώς παιχνίδια υψηλού επιπέδου, γιατί και στο πρωτάθλημά τους υπάρχουν ομάδες με ποιότητα και καλούς ξένους, οπότε βρίσκουν εύκολα ρυθμό. Αυτό αντισταθμίζεται για τον Άρη που έχει αντιμετωπίσει σε τέσσερις μέρες ΑΕΚ και Παναθηναϊκό;

Έχουμε παίξει δύο πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια και έχουν προηγηθεί δύο ιδιαίτερα (φιλικά) παιχνίδια. Με την Καρσίγιακα που ήταν πολύ απαιτητικό παιχνίδι και ένα στην Τουρκία με τη Γκαζιαντέπ, στο οποίο μπήκαμε και στις συνθήκες του έξτρα ταξιδιού. Είναι θετικά στο πως θα προσεγγίσουμε το ματς.

 

To Top