ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Λόγοι υπάρχουν για την εικόνα, δικαιολογία όμως όχι! Πρέπει να μιλήσουμε στις τέσσερις γραμμές” (video)

Λόγοι που ο Άρης έχει κάνει τρεις σερί ήττες και κακές εμφανίσεις υπάρχουν, δικαιολογία καμία. Τάδε έφη Δημήτρης Πρίφτης λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση του Άρη στο Mercedes-Benz Arena, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι οι ήττες αλλά οι εμφανίσεις.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Όπως καταλαβαίνετε έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι, είμαστε σε κακό μομέντουμ, καλούμαστε να το διαχειριστούμε, προερχόμαστε από πολύ άσχημες εμφανίσεις και ήττες, αλλά κυρίως το πρώτο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να εμφανιστούμε τουλάχιστον ανταγωνιστικοί, αυτό είναι το πρώτο βήμα και μετά να σκεφτούμε το αποτέλεσμα

Η Άλμπα είναι δυνατή ομάδα, έμπειρη, έχει παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πρέπει να παίξουμε με ενέργεια, με μεγάλη συγκέντρωση, να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να βρούμε τον εαυτό μας, αυτόν προ 10 ημερών”.

Για το αν υπάρχουν λόγοι που η ομάδα παρουσίασε αυτή την εικόνα είπε ότι “υπάρχουν κάποιοι λόγοι, αλλά δεν είναι ώρα να τους συζητήσουμε. Υπάρχουν λόγοι, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ας μείνουμε σε αυτό”.

Ρωτήθηκε αν έχουν μιλήσει οι παίκτες για την εικόνα τους και απάντησε: “Αν πρέπει να μιλήσουμε, πρέπει να μιλήσουμε στον χώρο μας, εντός των τεσσάρων γραμμών. Ότι άλλο πούμε είναι μάταιο, χωρίς νόημα”.

Ο Άρη πριν έξι χρόνια είχε έρθει στο Βερολίνο με ρεκόρ 0-2 στην ίδια φάση και κέρδισε. Ρωτήθηκε, επειδή ήταν παρών ως βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ, αν θυμάται τον τρόπο αντίδρασης της ομάδας τότε κι αν μπορεί να βοηθηθεί η τωρινή ομάδα και απάντησε: “Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Θυμάμαι ότι ήμασταν σε καλή μέρα, είχαμε μακρινό σουτ. Παίζει ρόλο και σε τι βραδιά θα βρεθούμε. Φυσικά τότε ο Άρης είχε μια πολύ έμπειρη ομάδα, τώρα έχει άλλα πράγματα. Τότε είχε παίκτες έμπειρους που μπορούσαν ίσως πιο εύκολα να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση. Όπως και να έχει αυτό δεν αποτελεί οδηγό για την αυριανή προσπάθεια. Πρέπει να βρούμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Για την Άλμπα σχολίασε: “Είναι ομάδα που έχει μεγάλα κορμιά, έχει κάποιους παίκτες στο “4” και “5” που είναι βαριά κορμιά και πηγαίνουν πολύ στην επαφή. Είναι πιεστική ομάδα, προσπαθεί να χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου και εκεί πρέπει εμείς να μπορέσουμε να έχουμε συγκέντρωση, να μην κάνουμε λάθη, να εκτελέσουμε σωστά κάποια πράγματα στην επίθεση, να μη χαλάσει το μυαλό μας, να μπορούμε να τον ελέγχουμε εμείς τον τον ρυθμό. Πρέπει να παίξουμε με ταχύτητα, να κινήσουμε τη μπάλα απέναντι σε αυτά τα κορμιά και θα παίξει ρόλο το ριμπάουντ, γιατί η Άλμπα είναι πρώτη στο επιθετικό ριμπάουντ, όπως και ρόλο θα παίξει το μακρινό σουτ”.

Για το αν μπαίνει στο προσκήνιο το θέμα του πληγωμένου εγωισμού τόνισε πως “είμαστε πολύ πληγωμένοι, αλλά και η Άλμπα είναι γιατί έχει τρεις σερί ήττες. Θα προτιμούσαμε να είναι στην έδρα μας αυτό το παιχνίδι, αλλά το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα και πρέπει να ζήσουμε με αυτό”.

Ρωτήθηκε αν τα δύο παιχνίδια με την Άλμπα κρίνουν την πορεία στον όμιλο και απάντησε: “Είναι έτσι. Στην ουσία αισθανόμαστε άσχημα όχι λόγω των εμφανίσεων, αλλά λόγω των ηττών. Το πρόβλημα είναι οι εμφανίσεις μας και ότι έχει κλονιστεί η αυτοπεποίθησή μας. Είμαστε ακόμα ζωντανοί στο θέμα του στόχου και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αυριανό και της επόμενης βδομάδας”.

Για τον κόσμο και την παρουσία του στο Βερολίνο αύριο είπε: “Είναι πολύ σημαντικό για μας και εύχομαι αύριο να ανταποδώσουμε την υποστήριξη. Δεν το έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια”.

 

To Top