Πρίφτης: “Μας λείπει ο Αντεγκμπόγιε περισσότερο από τον Νέιμικ»

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην αξία της νίκης, υποστηρίζοντας όμως πως ο Άρης έκανε απλά την ισοφάριση και δεν υπάρχει λόγος ενθουσιασμού.

Ο προπονητής των κίτρινων ξεκίνησε λέγοντας: «Έγινε ένα θεαματικότερο παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια και είναι σημαντικό ότι κάναμε το 1-1.

Προς μεγάλη μου έκπληξη πήγε το παιχνίδι σε πολύ υψηλό σκορ, αναμφίβολα, αν θέλουμε να είμαστε πιο κοντά σε θετικά αποτελέσματα δεν πρέπει να παίζουμε τα παιχνίδια στους 90 πόντους αλλά σε σε χαμηλότερα σκορ που είναι πιο προσιτά σε μας. Πρέπει να μείνουμε σε μέση συναισθηματική οδό, κάναμε απλά το 1-1, δεν χρειάζεται ούτε ενθουσιασμός ούτε απογοήτευση. Πρέπει να απομονώνουμε τα παιχνίδια και τα συναισθήματα».

Ερωτηθείς για την μη χρησιμοποίηση του Ντρου Νέιμικ, απάντησε: «Ο Νέιμικ είναι ερωτηματικό. Μου είπε σήμερα ότι ήταν καλύτερα, τον είδα στο ζέσταμα, δεν ένιωθα ασφαλής να τον βάλω και είχα σχεδόν αποφασίσει για το ξεκίνημα του αγώνα να μην τον χρησιμοποιήσω.

Είναι μεγάλη απώλεια για μας, όπως όμως και ο Αντεγκμπόγιε λόγω του τρόπου που παίζει ο ΠΑΟΚ της συχνότητα των αγώνων. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι μεγαλύτερη απώλεια ο Αντεγκμπόγιε γιατί υστερούσε σε ένα γκαρντ σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και τα παιχνίδια κρίνονται στην περιφέρεια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που χάνουμε τις διαφορές διότι δεν έχουμε φρεσκάδα στα γκαρντ».

Σχετικά με το τάιμ αουτ που πήρε όταν το σκορ ήταν 80-68, παραδέχθηκε ότι «το έκανα για να ξεκουραστούν οι παίκτες».

Σε ερώτηση για το άδειο γήπεδο λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στους κίτρινους, απάντησε: «Είναι εντελώς άχαρο να παίζουμε έτσι, γιατί θεωρητικά εμείς παίζουμε για τον κόσμο. Είναι μια μεγάλη συζήτηση».

Μιλώντας για τις αντοχές της ομάδας του, ανέφερε: «Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά το σκέφτομαι. Είναι ένας προβληματισμός για μας, αν είχα να επιλέξω έναν εκ των Νέιμικ-Αντεγκμπόγιε γι’ αυτή τη σειρά θα επέλεγα να έχω στην ομάδα τον Αντεγκμπόγιε λόγω του στυλ του ΠΑΟΚ. Τώρα χρειάζεται συγκέντρωση και ξεκούραση για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να είμαστε συμπαγείς και να το δείχνουμε στις δύσκολες στιγμές. Εκεί πρέπει να δείχνουμε πόσο αγαπημένοι είμαστε. Το ξαναλέω όμως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της σειράς εγώ είμαι ικανοποιημένος από τα παδιά που έκαναν υπέρβαση και η προσπάθειά τους είναι ανώτερη των προσδοκιών. Τώρα όμως είμαστε εδώ και πρέπει να παλέξουμε».

Κληθείς να σχολιάσει την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τον Σούλη Μαρκόπουλο μετά το τέλος του αγώνα, είπε πως «δεν έγινε κάτι. Πάνω στην ένταση της στιγμής. Εχω μεγάλο σεβασμό για τον κόουτς».

To Top