ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Μπαίνουμε με όρεξη να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε”

Στην αυριανή πρεμιέρα του Last32 του Γιούροκαπ συγκρούονται στο Αλεξάνδρειο η άμυνα και επίθεση και ουσιαστικά αυτή η αντιπαλότητα θα αναδείξει και τον νικητή, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε στην media day πως “ξεκινάει η δεύτερη φάση του Γιούροκαπ και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα ότι θα παίξει άλλα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη. Όλα είναι δύσκολα. Η Νεπτούνας είναι κλασική λιθουανική ομάδα, παίζει μπάσκετ σε υψηλό ρυθμό, δεν διστάζει να σουτάρει, είναι επιθετική η φύση της και πρέπει να την περιορίσουμε εμείς επιθετικά για να δημιουργήσουμε τις βάσεις για τη νίκη”.

Αναφέρθηκε στην… κόντρα άμυνας και επίθεσης και απάντησε πως “το όπλο της είναι όντως η επίθεση και το δικό μας είναι η άμυνα. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε, αυτή είναι η αντιπαλότητα. Συνήθως η ομάδα με την επίθεση έχει ένα πλεονέκτημα, αλλά μέσα στο γήπεδό μας έχουμε δείξει ότι μπορούμε φύσει επιθετικές ομάδες να τις κρατάμε χαμηλά και να παίρνουμε τη νίκη”.

Για το αν θα βοηθήσει την ομάδα η πορεία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης είπε ότι “έχουμε 10 παιχνίδια στα πόδια μας, το γήπεδό μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημά μας, αλλά δεν έχουμε εμπειρία μεγάλη σαν ρόστερ από αυτή τη φάση. Μπαίνουμε με όρεξη για να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε”.

Για το θέμα της απειρίας επεσήμανε πως “είναι λιγότερα τα παιχνίδια και άρα επιτρέπονται λιγότερες λάθος βραδιές. Μιλάμε για ομάδες που έχουν ξεχωρίσει και είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε αουτσάιντερ, ίσως να ήμασταν θεωρητικά και η πιο καλή πρώτη ομάδα από όμιλο για κάποιους αντιπάλους σε σχέση με την πρώτη Βαλένθια ή την πρώτη Γαλατασαράι. Όλοι θα είναι πιο υποψιασμένοι σε σχέση με μας, θα παρουσιαστούν πιο σοβαροί”.

Για το αν έχει αλλάξει ο τρόπος προετοιμασίας από το γεγονός ότι η Νεπτούνας είναι καλύτερη εκτός έδρας σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια της ο Πρίφτης απάντησε: “Δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάθε φορά αναλύουμε τον αντίπαλο, προσπαθούμε να οργανώνουμε ένα πλάνο, αλλά ολα αυτά έπονται της ενέργειας, της αποφασιστικότητας και της συγκέντρωσης που θα πρέπει να έχουμε σε αυτό το παιχνίδι”.

To Top