ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Να γυρίσουμε τον διακόπτη για την πολυπόθητη πρόκριση”

Ομάδα χωρίς μεταπτώσεις στην απόδοσή της δεν υπάρχει. Η καλύτερη είναι αυτή που έχει τις λιγότερες και ο Άρης προσπαθεί να γίνει μια τέτοια ομάδα, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τον αγώνα με την Κηφισιά.

Ο τεχνικός του Άρη υποστήριξε αρχικά: “Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Κηφισιά είναι σοβαρή ομάδα, έχει ιδιαίτερη αθλητικότητα, γρήγορα πόδια και θα έπρεπε να ήμασταν ενεργειακά έτοιμοι σε υψηλό βαθμό. Πιστεύω ότι είχαμε καλά και μέτρια διαστήματα, γενικά είχαμε καλή λειτουργία στην επίθεση και φτάσαμε στη νίκη έχοντας συμπαγή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελείωσε για μας σήμερα το παιχνίδι, αύριο έχουμε προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι στο Γιούροκαπ. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά”.

Ρωτήθηκε για τον αγώνα της Τετάρτης με την Στεάουα και απάντησε: “Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι. Την προπόνηση αποκατάστασης μετά από τον εντός έδρας αγώνα μας την κάνουμε κανονική προπόνηση. Είμαστε καινούρια ομάδα και οι παίκτες έχουν ανάγκη από αυτή την προπονητική διαδικασία. Θα γίνει προετοιμασία με το βίντεο και την προπόνηση και ως προς το πως θα διαχειριστούμε την κούραση. Είναι παιχνίδι πολύ δύσκολο. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Περιμένουμε δύο αποτελέσματα, το δικό μας και στο Καζάν της Ούνιξ με την Μπούντουτσνοστ για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη πρόκριση”.

Σε ερώτηση για το αν διαπιστώνει πως πλέον ο Άρης επιβάλλει το παιχνίδι του και δεν περιμένει… δώρα από τον αντίπαλο σχολίασε: “Αυτό είναι το ιδανικό όταν μπορούμε να το καταφέρνουμε. Δεν είμαστε, όμως, ακόμα σε αυτό το επίπεδο, γιατί η απόστασή μας από τις άλλες ομάδες δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μπαίνουμε και να ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε. Πρέπει πάντα να αγγίζουμε το επίπεδο των δυνατοτήτων μας… Το ζητούμενο είναι να μην έχουμε πολλές μεταπτώσεις. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει αυξομειώσεις. Δεν γίνεται αυτό. Το τέλειο δεν υπάρχει, είναι ουτοπικό. Η καλύτερη ομάδα είναι αυτή με τις λιγότερες μεταπτώσεις. Πάντα παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε Σάββατο είναι μια νέα πρόκληση από άποψη τακτικής. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό και έχει υψηλό δείκτη ευφιίας. Έχεις πράγματα να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς, είναι πιο δύσκολη η δουλειά μας στο πρωτάθλημα…”.

To Top