ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Πρέπει να βρούμε αυτοπεποίθηση, γιατί έχει κλονιστεί”

Ο Αρης υποδέχεται την Στρασμπούρ (7/2, 19:30) και ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην κρισιμότητα της αναμέτρησης, ενώ τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να αφήσει πίσω της την ήττα από το ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Είναι κρίσιμο παιχνίδι, γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Κάθε πόντος, κάθε κατοχή παίζει τον ρόλο της. Η Στρασμπούρ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια κινείται στα σύνορα της Ευρωλίγκας, πέρσι ήταν φιναλίστ του Γιούροκαπ. Είναι μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα. Είναι κλασική γαλλική ομάδα, παίζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έχει τουλάχιστον επτά παίκτες στο ρόστερ της που σουτάρουν με +35% στο τρίποντο, έχει καλή κίνηση μακριά από τη μπάλα. Πρέπει να είσαι εξαιρετικά συγκεντρωμένος στην άμυνά σου. Χρειάζεται από μέρους μας πολύ μεγάλη προσήλωση, συγκέντρωση. Πρέπει να βρούμε αυτοπεποίθηση, γιατί έχει κλονιστεί μετά το τελευταίο ματς. Βέβαια στο γήπεδό μας, με τον κόσμο και την καλή ψυχολογία που έχουμε εδώ μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταφέρουμε να κερδίσουμε”.

Για το αν έχει ομοιότητες η Στρασμπούρ με τη Μονακό είπε: “Είναι το ίδιο στιλ παικτών. Η Μονακό έχει προπονητή Σέρβο. Η Στρασμπούρ έχει έναν πολύ καλό προπονητή, Γάλλο, με μεγάλη εμπειρία και στην φιλοσοφία του αποτυπώνεται το γαλλικό μπάσκετ, με πολλή κίνηση, ταχύτητα, τρανζίσιον παιχνίδι. Σαν στιλ παιχνιδιού δεν είναι ίδιες οι ομάδες. Σαν χαρακτηριστικά ρόστερ μοιάζουν, η Μονακό είναι πιο αθλητική, η Στρασμπούρ έχει καλύτερο σουτ, είναι σοβαρή ομάδα, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, έχει πολύ καλή τακτική. Περιμένουμε πολύ δύσκολο ματς”.

Για το αν κυνηγήσει και διαφορά σχολίασε: “Σε πρώτη φάση πρέπει εμείς να παίξουμε καλά, μετά να κοιτάξουμε τη νίκη και μετά την διαφορά. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με μια λογική και μια κλιμάκωση”.

Για την κατάσταση των Γκόρντνον και Τζάκσον είπε: “Ο Τζάκσον έχει ένα διάστρεμμα που είναι διαχειρίσιμο, έκανε σήμερα προπόνηση. Ο Γκόρντον σήμερα έκανε ένα μικρό κομμάτι χωρίς αντίπαλο. Δεν είναι ακόμα στην κατάσταση που θα επιθυμούσαμε, αλλά με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την προσπάθειά μας”.

Για την αντίδραση της ομάδας μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Δε θέλω να κάνω περαιτέρω σχόλιο για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτήν την στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα με την Στρασμπούρ. Σίγουρα είναι αδικαιολόγητη η εμφάνισή μας στον δεύτερο ημίχρονο και ανεξάρτητα από τις όποιες -να μην το πω δικαιολογίες, γιατί δεν είναι δικαιολογίες για εμένα είναι ανασταλτικά γεγονότα-, αυτό το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να ασχοληθούμε με τον ευρωπαϊκό μας αντίπαλο. Φαινομενικά έχει ένα πλεονέκτημα αυτός που παίζει δεύτερος στο γήπεδό του. Βασικά είναι ουσιαστικό το πλεονέκτημα του, καθώς στην έδρα του έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση που συνέβη στο πρώτο ματς. Όπως είπα και πριν, είναι κρίσιμο παιχνίδι και κάθε διαφορά μετράει. Αναμφίβολα, όμως, έχεις ένα δεύτερο σουτ εκεί. Μια δεύτερη προσπάθεια. Έχει τη μορφή τελικού και το εδώ παιχνίδι και το εκεί…».

 

To Top