ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωαννίδης: «Στην Θεσσαλονίκη είμαστε καλύτεροι…»

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε το «παρών« στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των τμημάτων υποδομής της ΧΑΝΘ τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «στην Θεσσαλονίκη είμαστε καλύτεροι σε όλα».

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, μια εμβληματική προσωπικότητα του Ελληνικού μπάσκετ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ακαδημία Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

«Να το ξέρετε, στην Θεσσαλονίκη είμαστε καλύτεροι σε όλα. Αυτό που μας λείπει είναι η πίστη. Κάποτε λέγαμε πως η πίστη και βουνά κινεί. Έχω μαλώσει με όσους οδηγούν τα παιδιά σε μια αντίληψη ότι αδικούνται, ότι για όλα φταίει κάτι άλλο. Έτσι βγήκε προς τα έξω ότι αυτή η πόλη διαρκώς γκρινιάζει. Πρέπει όλοι και κυρίως οι γονείς να καταλάβουν πως αν μας αδικούν πρέπει να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο», είπε αρχικά ο «ξανθός» του Ελληνικού μπάσκετ απευθυνόμενος σε παιδιά και γονείς για να προσθέσει: «Στην ΧΑΝΘ τα χρωστάμε όλα, εδώ πρωτοπαίχθηκε μπάσκετ εδώ μάθαμε το άθλημα. Μπράβο στους γονείς για την επιλογή τους να φέρουν τα παιδιά στην ΧΑΝΘ. Έχω πολλές αναμνήσεις προσωπικά κι από τις κατασκηνώσεις της, εδώ στο πηγούνι μου ακόμη έχω σημάδι από τραυματισμό του στο Πήλιο όταν παίζαμε μπάσκετ. Χρωστάω πολλά στον Μίμη Τσικίνα, αυτός με έκανε παίκτη».

Για τους προπονητές είπε: «Ο Φαίδωνας Ματθαίου κατά την γνώμη μου ήταν ο καλύτερος προπονητής της προηγούμενης γενιάς δεν άφησε όμως τίποτα στους επόμενους. Η γνώση πρέπει να περνάει στις επόμενες γενιές και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω με το βιβλίο του μπάσκετ που ετοιμάζω.

Εγώ, θεωρώ τον εαυτό μου τακτικιστή, αναλύω διαβάζω τον αντίπαλο όσο μπορώ για να τον χτυπήσω στα ευαίσθητα σημεία του. Θα είμαι πάντα στην διάθεση σας σε ότι χρειαστείτε».

Ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ Γιάννης Σωσσίδης παρέδωσε στον Γιάννη Ιωαννίδης τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμη ο Γ.Γ. του δ.σ της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Γκανάκης, ο Υπεύθυνος του Μουσείο της ΧΑΝΘ, Γιωργής Μπουσβάρος, ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών μας Νίκος Σερέτης αλλά και ο διεθνής διαιτητής (Euroleague) Γιάννης Φούφης.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στις Ακαδημίες μας, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έπαιξαν διαγωνιστικά παιχνίδια με μέλη της αντρικής ομάδας μπάσκετ.

Το «παρών» στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας» έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (αλλά και μέλος της ΧΑΝΘ), Αντώνης Γυφτόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και μέλος της ΧΑΝΘ, Γιώργος Χαλβατζάκης,, η Ελένη Αθανασιάδου(μέλος της ΧΑΝΘ), ο Διευθυντής του Τμήματος Αθλητισμού της ΧΑΝΘ Γιώργος Πετρίδης, ο προπονητής Νίκος Αμπατζάς κ.α.

To Top