ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιάνκοβιτς: “Το φάρμακο δεν είναι η κακή κριτική! Πάντα υπάρχουν οι προπονητές του καναπέ!”

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε για τους κριτές του καναπέ και το ότι βλάπτουν με την κακή κριτική τους, υποστήριξε ότι περιμένουν όλοι μέσα στην ομάδα πως και πως τον αυριανό αγώνα με την Στρασμπούρ και εξήγησε γιατί υπάρχει αυτή η όχι και τόσο σταθερή απόδοση του Άρη.

Τόνισε αρχικά: “Το παιχνίδι με την Στρασμπούρ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Προερχόμαστε από μια εμφάνιση όχι τόσο καλή, στο ντέρμπι της πόλης. Όλοι οι φίλαθλοι και εμείς θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Το Στρασβούργο είναι μια ομάδα πολύ αθλητική, τρέχει καλά το γήπεδο, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Τα συστήματα μοιάζουν το ένα με το άλλο, αλλά το παιχνίδι εμείς θα το κρίνουμε, με τον καλό μας εαυτό. Και μεγάλο ρόλο θα παίξει η παρουσία του κόσμου, στην οποία να πω την αλήθεια, επειδή ο Άρης έχει ίσως τους πιο μπασκετικούς φιλάθλους στην χώρα, καταλαβαίνουν την κρισιμότητα του παιχνιδιού και την κρισιμότητα της παρουσίας τους”.

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και πως μπορεί να ξεπεραστεί είπε: “Σίγουρα το φάρμακο δεν είναι η κακή κριτική, να το θέσω έτσι, πολλών. Το αντίδοτο της κακής κριτικής είναι να παίξουμε, να εμφανιστούμε, να τα δώσουμε όλα. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει αυτό το παιχνίδι. Όλοι μας κοιτάμε πώς και πώς για να έρθει η αυριανή μέρα”.

Για το σχόλιο που έκανε στο instagram αναφορικά με την απόδοσή του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τη μη χρησιμοποίησή του στο δεύτερο ημίχρονο, υποστήριξε: “Βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου οι καλοθελητές καλώς ή κακώς πάντα υπάρχουν. Οι προπονητές του καναπέ, οι κριτές του καλού ή κακού μπάσκετ… Έρχεται μια περίοδος πάρα πολύ ωραία για τον Άρη. Δεν αρμόζει σε κανέναν από τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες να υπάρχει αρνητική ενέργεια, που φαίνεται ότι μερικοί την γουστάρουν αυτή την αρνητική ενέργεια.  Υπάρχουν μπροστά μας μια σειρά αγώνων που είναι μεγάλοι για τον σύλλογο και για τους παίκτες της ομάδας. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, στα παιχνίδια με την Στρασμπούρ και τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Οποιοσδήποτε μπορεί να πιστεύει ότι είναι κριτής και μπορεί να πει την προπονητική ή την παικτική γνώμη του, νομίζω ότι και ο κόουτς και εμείς οι παίκτες υπάρχουμε εκεί για κάποιο λόγο και δεν είμαστε τυχαία εκεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι αυτό 5-10% των κακών φιλάθλων δεν πρέπει καν να υπάρχουν. Οι υγιείς φίλαθλοι θα εμφανιστούν αύριο και θα μας βοηθήσουν να νικήσουμε”.

Για το να έχει εξήγηση για την ασταθή απόδοση του Άρη και του ίδιου προσωπικά είπε: “Είναι μια συνολική εικόνα στο τι πρέπει να παρουσιάσουμε. Συμφωνώ ότι και εγώ προσωπικά δεν είμαι σταθερός. Οι τόσο κρίσιμοι αγώνες που έχουμε μπροστά μας πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με συγκεκριμένο τρόπο. Μπαίνουμε λίγο λάθος σε κάποια παιχνίδια και εγώ και οι συμπαίκτες μου και πρέπει να το διορθώσουμε αυτό, γιατί υπάρχει μια ευκαιρία μπροστά μας, την οποία αν την εκμεταλλευτούμε σωστά μπορούμε να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Βέβαια και το Στρασβούργο είναι καλή ομάδα και ο Παναθηναϊκός είναι πάντα το φαβορί”.

Για το αν στο μυαλό των παικτών πέρα από τη νίκη, υπάρχει και η διαφορά πόντων ενόψει και του δεύτερου αγώνα στην Γαλλία: «Αν έρθουν οι υγιείς φίλαθλοι που πάντα υποστηρίζουν την ομάδα, η έδρα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Έχουμε δει αρκετά παιχνίδια που η έδρα από μόνη της παίρνει μέχρι και προκρίσεις σε τελικούς».

To Top