Πρίφτης: “Σημαντική νίκη, ο κόσμος ήταν όπως έπρεπε να είναι”

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου του Άρη για τη συμπεριφορά του.

Ο τεχνικός των κίτρινων είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του: “Συγχαρητήρια στα παιδιά για το σημερινό αποτέλεσμα. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη όχι γιατί όπως είπε ο Βασίλης (σ.σ. Σίμτσακ) αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα το παιχνίδι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία. Πήραμε τους βαθμούς χωρίς να παίξουμε καλά κυρίως επιθετικά. Είχαμε άσχημα ποσοστά ειδικά στα τρίποντα. Ήμασταν αποτελεσματικοί στον αιφνιδιασμό, είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, καλή αμυντική προσήλωση στα γκαρντ, επιμονή στο πλάνο και φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε… Αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Είναι μια οργανωμένη ομάδα και στο σετ παιχνίδι διαβάζει τα πάντα. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν όπως έπρεπε να είναι. Εύχομαι να είναι έτσι τα πράγματα και στην Πυλαία με ηρεμία και καλή ατμόσφαιρα”.

Στο σημείο εκείνο ο Μαρκόπουλος διέκοψε τον προπονητή του Άρη, λέγοντας: “”Είναι αδιανόητο να παίζουμε δύο σερί παιχνίδια με τον Άρη. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, παίζουμε λες και είναι πλέι οφ”. Ο Πρίφτης αρκέστηκε να πει: “Πρέπει να προσαρμοστούμε”.

Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων υπογράμμισε: “Τα παιχνίδια αυτά έχουν άγχος και πίεση. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ένα εντός έδρας ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η σημασία που έχει ο αγώνας για την πόλη προκαλει άγχος. Μέσα από την άμυνα προσπαθήσαμε να κρατηθούμε, έχοντας δυο καλά δεκάλεπτα, το δεύτερο και το τέταρτο”.

Για την εμφάνιση των Βεζένκοφ και Πάσαλιτς που ήταν κατώτερη του συνηθισμένου σχολίασε: “Ο ΠΑΟΚ έχει δυο καλούς αμυντικούς για να “ματσάρει” τον Βεζένκοφ και τον Πάσαλιτς. Σε στιγμές “διαβάσαμε” σωστά την άμυνα σε κάποιες άλλες όχι. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην επίθεση, να παπιζουμε σε πιο υψηλό τέμπο και να “διαβάζουμε” καλύτερα τις αντίπαλες άμυνες”.

To Top