Πρίφτης: "Τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ! Στο γήπεδο μετρούν άλλα πράγματα…"

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει πολλές σκέψεις μέσα στο μυαλό του για τον Άρη. Δεν πρόκειται, όμως, να τις μοιραστεί δημόσια. Άλλαξε το… τσιπάκι, άφησε πίσω του την Εθνική ομάδα και πλέον έχει δοθεί εξ ολοκλήρου στον Άρη, προσπαθώντας να ετοιμάσει μια ομάδα που θα προσελκύσει τον κόσμο στο γήπεδο.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε: “Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά καλά προπονημένη για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Έχει γίνει σωστή δουλειά μέχρι στιγμής από τον Θωμά Νίκου, τον Σάββα Καμπερίδη και τον Παναγιώτη Ζάλογγο. Η ομάδα είναι αρκετά οργανωμένη παρόλα τα προβλήματά της”.

Για το αν η χρονιά είναι πιο απαιτητική επειδή πλέον έχει αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών σχολίασε πως “το ποτήρι το βλέπεις μισογεμάτο ή μισοάδειο. Το γεγονός ότι μπορούσαμε να ενσωματώσουμε παίκτες από μια ευρύτερη αγορά αυτό ήταν θετικό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Άρη, καθώς θα βιώσει για πρώτη φορά την εμπειρία του άρθρου 99, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει στην πλάτη της δύο μπάτζετ. Αυτό προσδίδει μια ιδιαιτερότητα. Επίσης, με βάση τα οικονομικά δεδομένα δημιουργήθηκε μια ομάδα αξιόλογη στα πλαίσια των δεδομένων που μπορεί να καλύψει. Ίσως είναι το χαμηλότερο σε τιμή μπάτζετ που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, ίσως και ποτέ”.

Για το αν έχει κλείσει το ρόστερ είπε πως “δεν θέλω να παρουσιάζω δικαιολογίες, αλλά ούτε να αμφισβητώ τα δεδομένα. Τα μπάτζετ παίζουν ρόλο σαφώς, αλλά τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ. Μέσα στο γήπεδο άλλα πράγματα μετρούν… Οι συνεργασίες, η συνοχή που έχει η ομάδα, η σύμπνοια που θα έχει η ομάδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο. Σε ότι αφορά το ρόστερ, δεν θα κάνουμε καμία άλλη κίνηση. Αυτή είναι η ομάδα. Αυτή είναι η σκέψη μου και θα θελα να διατηρηθεί έως το τέλος της χρονιάς”.

Για το θέμα του Κώστα Χαρίση σχολίασε πως “ο Χαρίσης αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την ομάδα και τον υπολογίζω σαν παίκτη της ομάδας”.

Για το αν έχει βάλει κάποιο… στοίχημα για τον φετινό Άρη είπε πως “στοίχημα δεν υπάρχει. Έχω να κάνω μια δουλειά. Τα καθήκοντά μου τα προσδιορίζω στο γεγονός ότι γίνεται μια συνολική προσπάθεια από τη διοίκηση να διορθώσει τα οικονομικά λάθη του παρελθόντος και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δική μου δουλειά είναι να βοηθήσω αυτή τη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο”.

Για το αν θα είναι έτοιμη η ομάδα στον πρώτο επίσημο αγώνα είπε ότι “θα είμαστε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι έτοιμοι, αλλά θα υπάρχει πάντα κάτι που θα πεις ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο”.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής στον τελικό κι αν υπάρχει στο μυαλό του είπε: “Εχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου αλλά δεν θα τα εκφράσω, γιατί μπορεί να παρερμηνευθούν και να βγουν λάθος συμπεράσματα. Θα είμαι φειδωλός και θα πω ότι το μόνο που σκέφτομαι είναι η επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι. Για μένα ο στόχος είναι με τη βοήθεια του αγωνιστικού, η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ισοσκελίσει τα οικονομικά της”.

Για το πως μέσα σε λίγες μέρες πρέπει να αλλάξει… μυαλό και να αφήσει πίσω την Εθνική ομάδα είπε ότι “είναι εύκολο γιατί υπάρχει η λέξη ανάγκη. Πρέπει να το αλλάξω. Μέσα σε μια νύχτα έπρεπε να γίνει αυτό. Μέσα σε αυτό το διάστημα ένα κομμάτι του εαυτού μου εδώ ήταν, ήμουν σε ανοικτή γραμμή και με τα παιδιά και με την διοίκηση. Δεν ήμουν αμέτοχος σε ότι έχει γίνει”.

Για το αν θα παίξει μπάσκετ παραπλήσιο με αυτό που έπαιξε η Εθνική στο Μουντομπάσκετ είπε: “Ναι, με σύνεση θα προσπαθήσω. Έχω στο μυαλό μου κάτι παρόμοιο, αλλά θα πρέπει να ταιριάζει και με το ρόστερ της ομάδας. Θα το επιδιώξω στο βαθμό που δεν θα κάνει κακό στο τελικό αποτέλεσμα”.

 

 

 

 

To Top