ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρεμιέρα με εκπλήξεις στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η ήττα της Εθνικής με 78-69 από την Μ. Βρετανία έκανε αίσθηση στην πρώτη ημέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως δεν ήταν το μόνο αποτέλεσμα που έδωσε τη νίκη στο «αουτσάιντερ».

Η Ελλάδα έκανε μια κακή εμφάνιση στο Νιουκαστλ, δίνοντας την ευκαιρία στην Μ. Βρετανία να κερδίσει το ματς με 78-69 και μαζί να γράψει νέες σελίδες στην ιστορία του βρετανικού μπάσκετ.

Στον Β’ όμιλο όπου ανήκουν οι δύο ομάδες ήρθαν τα «πάνω-κάτω», καθώς τα φαβορί έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας. Στο άλλο παιχνίδι η Λευκορωσία αντιμετώπισε την Τουρκία στο Μινσκ, καταφέρνοντας να πάρει ευρεία νίκη με 84-70 και να τεθεί επικεφαλής του ομίλου. Κορυφαίοι για τους Λευκορώσους, που αντιμετωπίζουν την Κυριακή (28/11) την Ελλάδα, οι Σαλάς (26π.-4ρ.-4ασ.), Παραχούσκι (19π.-4ρ.-4τ.) και Μπελιάνκου (15π.-6ρ.-4ασ.), ενώ για τους Τούρκους οι Χαζέρ (17π.) και Γιασάρ (14π.) ήταν οι μόνοι που διακρίθηκαν.

Για τον Γ’ όμιλο η άσημη Σουηδία κέρδισε τον «σκανδιναβικό εμφύλιο» κόντρα στην Φιλανδία με σκορ 72-62. Ο Λούντβιχ Χάκανσον με 20 πόντους και 10 ασσίστ ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους, ενώ για τους Φιλανδούς, που έπαιζαν με τους περισσότερους αστέρες τους πλην Μάρκανεν, δεν έφτασε η εμπειρία και η ποιότητα των Κόπονεν (5π), Σαλίν (12π.), Χαφ (3π) και Γουίλσον (4π.).

Τέλος το «μεγάλο μπαμ» έκανε η Εσθονία που πήρε το ντέρμπι της Νυρεμβέργης κόντρα στην Γερμανία με σκορ 66-69. Οι γηπεδούχοι, που έχουν στον πάγκο τους τον πρώην κόουτς του Άρη Γκόρντον Χέρμπερτ, δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον επιθετικό οίστρο των Εσθονών, οι οποίοι με 11/19 3-π. έφυγαν με το σπουδαίο διπλό αναστατώνοντας τον Δ’ όμιλο.

To Top