Πρεμιέρα με ελαφρυντικά και μία απαίτηση

Ο Άρης στην πρεμιέρα του στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, σήμερα το απόγευμα (19.00) ψάχνει πολλά περισσότερα από το αποτέλεσμα. Ψάχνει να βρει τον εαυτό του, την ομοιογένειά του, τον χαρακτήρα του.
Μέσα από τον τηλεοπτικό φακό της ΕΤ3, που μεταδίδει τον αγώνα, οι κίτρινοι στην πιο δύσκολη από κάθε άποψη χρονιά τους από την ειδική εκκαθάριση και μετά καλούνται να δείξουν τουλάχιστον όσα θέλει να δει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Είναι δεδομένο το δύσκολο (έως ακατόρθωτο) της αποστολής του Άρη σήμερα. Ουδείς όμως πρέπει να σταματήσει να παλεύει στη διάρκεια του αγώνα, έχοντας στο μυαλό του ότι κουβαλάει πάνω στη φανέλα που φοράει 21 τίτλους. Ουδείς φίλαθλος θα απαιτήσει νίκη επί του Παναθηναϊκού με την στενή έννοια του όρου, γιατί γνωρίζει πολύ καλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αγωνιστεί η ομάδα και τις διαφορές που υπάρχουν σε μπάτζετ, ποιότητα και ποσότητα. Όλοι, όμως, απαιτούν να δουν την ομάδα να διεκδικεί κάθε μπάλα, τους παίκτες να βγάζουν όλο τους το είναι μέσα στο παρκέ, να παίζει μπάσκετ…

Ο Άρης σήμερα μπορεί να φύγει από το ΟΑΚΑ έχοντας περισσότερα κέρδη, ακόμα κι αν δεν κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα. Πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογες δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες χαλύβδωσαν ομάδες, οι οποίες είχαν πολύ καλύτερη πορεία από ότι φανταζόταν ο καθένας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τονίσει στο πρόσφατο παρελθόν πως ο Άρης ανήκει στην Ευρωλίγκα, εκεί είναι η θέση του. Αγωνιστικά – και όχι μόνο – η Ευρωλίγκα έγινε και πάλι… όνειρο. Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή ακόμα και από το πως την έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι φίλαθλοι της ομάδας, όμως από τις 7 το απόγευμα ως το τέλος του αγώνα οι παίκτες πρέπει να σκέφτονται μόνο το μπάσκετ και τίποτα άλλο.

To Top